18 Юли, 2018 19:02 1 715 10

Футболният дрийм тийм на политиката ни

  • футбол-
  • отбор-
  • политика
Футболният дрийм тийм на политиката ни - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Световното първенство по футбол в Русия приключи. Сълзи и радости, сополи и усмивки, истерични гърчове и еуфорични припадъци – всичко това вече е минало. Каквото било – било, ще трябва да ви топли за четири години напред.

И понеже това е много време, а сега е време за награди, отличия, играчи и отбори-мечти, нека ви представя политическият футболен отбор на България. И без това от "истинския" национален има какво да се желае, а премиерът ни е футболист – ще излъчим 11-те най-заслужили политици-ритнитопковци, вихрещи се на политическия терен към днешна дата.

Вратар: Цветан Цветанов

Не може да е друг. Той винаги пази – гърба си, гърба на Бойко Борисов, гърба на парламентарната група, гърба на сигурността.

Централен защитник: Цвета Караянчева

Стожерът на парламента е призван да въведе ред! Освен това, при такива стриктни изчисления на времето – кой след колко секунди свършва, кой да е по-подходящ? В пленарна зала времето, да не си помислите нещо, ей!

Централен защитник: Цецка Цачева

Да продължим от предния ред – кой да е по-подходящ? Разбира се, бившата парламентарна класна. Каквото може Караянчева, Цачева го може по две!

Ляв бек: Валентин Радев

По-голям бек от вътрешния министър едва ли има. Въздържаме се от определения какъв точно бек е - сами ще се сетите. Ако не можете - значи сте му конкуренция за поста.

Десен бек: Радан Кънев

Амиии - все е отзад, няма какво да се лъжем. Мъчи се, старае се, опитва - а това е важно за тичането по тъча. Пък и го иска - сам прие да подсигурява в ДСБ.

Опорен халф: Валери Симеонов

Никой друг, освен Валери. При толкоз шум и бой, не може да не е той. Смел е до безумие – най-ценното качество за този пост, който изисква да си преди всичко биткаджия. Е, за някои хазартни битки бързо стана тих, но няма вечни герои.

Ляв външен халф: Антон Кутев

Щом трябва да е ляв и щом трябва да е по-външен, той ще е. Има големи бели дробове, чак червени, така че ще му стигне да центрира остро.

Десен външен халф: Атанас Атанасов

Води атаката, но само по едното крило. За толкова стигат силите, още не може да разпери две крила. Само да успее - и ще лети, лети ...

Плеймейкър: Красимир Каракачанов

Не за друго, ами е навсякъде и от всичко разбира. Килограмите са повечко, но усетът за тънкия пас не зависи от това. И Валери Симеонов ще успокои, за да потуши дима, и на Бойко Борисов ще подаде, за да разпали огъня - за тук е. Истинска марка "миграция" - превръща се в грация в миг щом е нужно. Само да внимава с колената, че колкото и да е гъвкав, ставите все някога не издържат.

Нападател от втора позиция: Корнелия Нинова

Атакува от втора позиция - кой, ако не тя? Доказа, че втората природа и е първа - от СДС стигна до БСП, в социологическите проучвания е все втора. Пък и е много опасна от втора линия - като набере скорост и няма спирка!

Централен нападател: Бойко Борисов

Кой, ако не ТОЙ! Професионалист ли е - да! Свирят ли му съдиите дузпи - да! Вкарва ли ги - ддд..., абе хайде без този въпрос.

Старши треньор: Волен Сидеров

И треньорът на французите Дидие Дешан е белокос. Не че Волен ще е политически Дешан, но поне да се хванем за нещо, да помечтаем. То заради мечти Сидеров е там, където е сега.

Заместник-старши треньор: Румен Радев

Послушните са на тези постове. В цивилизованите държави де - в нашата ги слагат по-напред, пък отзад им дърпа някой конците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KoKi4a

    12 0 Отговор
    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
  • 2 бако

    27 1 Отговор
    А пък главен съдия на мача Ахмед Доган, страничен съдия Шиши Пеевски, няколко милиона балъци чоплят семки и ги псуват колко много не ги бива и картинката е пълна
  • 3 Кибик

    7 0 Отговор
    Масажист на отбора - дебелото Лиле.
  • 4 Бате Борко

    3 0 Отговор
    С такъв отбор Световно ни не трябва.
  • 5 Цар Ирод

    1 0 Отговор
    Радев е зам. старши треньор. А къде е кума в цялата схема.

    Коментиран от #6

  • 6 Радко Рядков

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цар Ирод":

    Резервите в отбора са: Делян Добрев, Елена Йончева, Емил Димитров-Ревизоро, Валентин Касабов, Веселин Марешки, Десислав Чуколов, Тома Биков и Божидар Лукарски.

    Коментиран от #7

  • 7 Чичо Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Радко Рядков":

    За резерви бих добавил също Явор Нотев, Жельо Бойчев и Антон Тодоров.
  • 8 Гошо Хазарта

    1 0 Отговор
    Ако това е отбор политически елит то негов опонент е отбор Слави Шоу.
  • 9 Тишо Зидаря

    1 0 Отговор
    Отбор Слави е следният:
    Централен Нападател - Слави Трифонов
    Нападател от втора позиция - Иво Сиромахов
    Плеймейкър - Хаджи Тошко Йорданов
    Десен външен халф - Филип Станев
    Ляв външен халф - Драгомир Петров
    Опорен халф - Евгени Димитров-Маестрото
    Десен бек - Цветан Недялков
    Ляв бек - Иван Стоянов
    Централен защитник - Георги Милчев-Годжи
    Централен защитник - Проф. Илия Илиев
    Вратар - Йордан Йончев-Гъмзата

    Е това е съставът.

    Коментиран от #10

  • 10 Ники Отворкото

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тишо Зидаря":

    Забрави да споменеш старши треньора Иван Кулеков и зам.старши треньора Иван Атанасов-Ванката