19 Юли, 2018 11:43 2 798 5

Ще има ли нов концесионер на летище „Пловдив”

  • летище-
  • пловдив-
  • концесия
Ще има ли нов концесионер на летище „Пловдив” - 1
Снимка: Shutterstock

През юни т.г. трябваше да се подпише договорът за отдаване на концесия на летище „Пловдив” на консорциум между HNA Group и „Пловдив Еърпорт Инвест“. Концесионерите искаха отсрочка от един месец, за да съберат необходимите документи. В този период трагично загина собственикът на HNA Group Уанг Джиян. Договорът трябваше да бъде подписан на 15 юли, но това не се случи.

От Министерството на транспорта също мълчат какво се случва с концесията.

Представители на HNA посетиха Пловдив през месец май. Тогава консорциумът представи пред градските власти намеренията и проектите си за развитие на пловдивския аеропорт, припомня trafficnews.bg. След огледа на летището, представителите на „Хайнан“ споделиха, че имат намерение веднага след подписване на договора да започнат реализацията на инвестиционния проект.

Ако консорциумът се откаже, или изпусне крайния срок за подписването на документите, от Министерството на транспорта ще предложат концесията на втория класиран участник в процедурата – обединението между транспортния гигант ПИМК, Тракия икономическа зона и КЦМ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насо

    4 0 Отговор
    Извинявам се ако въпросът ми е глупав, но искам да попитам имали нещо,което да не е отдадено на концесия. И по-точно имали нещо, което е 100% държавно ама 100% не отдадено и държавата да има 20%. Нещо голямо печелившо и да е българско. Не америкнско ,не канадско, не чешко, не австрийско. Ако има кажете аз да го взема щом така лесно ги раздават. Едно време имаше господин 10% имаше един Костов ,от който тръгна всичко това сега не знам как стоят нещата вече.
  • 2 пепе

    2 0 Отговор
    ПИМК на КОЙ е тази фирма
  • 3 Гетов

    0 1 Отговор
    Хм... тия "представители на Хайнан не знаеха английски! Какви авиационни служители могат да бъдат?
  • 4 Стефко

    0 0 Отговор
    На кого може да е
  • 5 Bravo

    0 0 Отговор
    Целият този цирк е , като останалите - да го вземат нашите. Тези, които точат зъби е частната тракийска инд.зона., която има много реклама, ама на живо нещата са различни. В България вече тотално е сринато всичко.
    Етище София е пуснато за концесия пак заради това. Накрая ще се окаже, че летищата във Варна, Бургас, София, Пловдив и авиокомпанията са на един собственик. Яко.