Last news in Fakti

19 Юли, 2018 18:16 2 485 10

ФБР: Русия продължава да работи в тила ни

  • фбр-
  • русия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Директор Кристофър Рей заяви, че Москва не спира да всява разногласия в САЩ 

ФБР: Русия продължава да работи в тила ни - 1
Снимки: БТА/АР

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че Русия продължава да всява разногласия в САЩ, предаде АР.

Според него за целта руската държава използва фалшиви новини, пропаганда и тайни операции.
Рей споделя оценката на американските разузнавателни служби, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 г. въпреки опроверженията на руския президент Владимир Путин.

"Той си има своето мнение. Мога да ви кажа какво е моето мнение. Мнението на разузнавателната общност не се е променило. Не се е променило и моето мнение.", заяви Рей на откриването на форум по въпросите на сигурността в град Аспън, щата Колорадо.

Кристофър Рей отхвърли предложението на Путин за осигуряване на достъп на САЩ до 12-те руски офицери от военното разузнаване, заподозрени в намеса на американските избори, в замяна на възможността Кремъл да разпита американци, обвинени в неуточнени престъпления.

"Не искам никога да казвам никога по нито един въпрос, но това определено не е на челните места в списъка ни на разузнавателни техники", каза Рей.

Директорът на ФБР смята, че Русия не е единствената страна, представляваща заплаха за САЩ. Според него най-голямата и значителна заплаха е Китай, който иска да измести Вашингтон като най-мощната икономика в света и който шпионира американски компании, за да получи предимство.

ФБР: Русия продължава да работи в тила ни

"Разследваме икономически шпионаж във всички 50 щати. Следите водят към Китай. Шпионажът включва всичко - от царевичните семена в Айова до вятърните турбини в Масачузетс. Измеренията, обхватът и значението му са нещо, което САЩ не могат да подценяват", заяви Рей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаххаааааааа

    12 0 Отговор
    Не работи са в тилът ви-май ви почна вече и в г.за...
  • 3 куку руку ку

    20 1 Отговор
    фбр какво пищят като ощипана мома. Те нямат ли разузнаване в Русия. Каквито едните, такива и другите. Винаги противникът се разузнава, за да няма изненадани. Или х'американците свикнаха да са недосегаеми. Да, ама не, тука само една пропаганда се вихри. "Вижте ги, колко са лоши. Ние искаме да ги унищожим, а те не само не се дават, ами надничат и у нас."
  • 4 НКВД

    19 1 Отговор
    Айде айдееееее едно време DW и радио свободна Европа разправяха че в СИВ хората умират от глад и ходят само в сиви и черни балтони и нямаме ток и вечер седиме на свещи! айдееееее

    Коментиран от #5

  • 5 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    За тока не бяха много далеч. Заради износа на енергия, 80-те години на 20 век България беше заприличала на дискотека- 2 часа има ток, 2 часа няма.
  • 6 НКВД

    4 2 Отговор
    Да имаше един къс период през 1987 г.и не беше заради износа а заради производството близко близко ама не съвсем беше!
  • 7 ох баня ох кеф

    7 0 Отговор
    Ааа в тила, директно под кръста ви работи и на вас ви кеф !
  • 8 Я виж

    9 1 Отговор
    САЩ пък са света вода ненапита.Знаят но никога няма да престанат с тези си двойни игри.То това като нашия мургав етнос им е в кръвта в ДНК то да хленчат и обвиняват други за техните престъпления и че когато те правят същото за тях може ама когато почнат с техните камъни по техните глави оревават цял свят.Ето с тези си постъпки, хленченето и досадните безкрайни обвинения от типа кой сра в гащите ми ,ми стават все по противни.Винаги те са най умните и красиви, не ми харесват такива егоисти
  • 9 бобо

    1 0 Отговор
    Топло, топло....Китай.
  • 10 123

    0 0 Отговор
    Русия работи подмолно и конспиративно, защото няма чисто лице и чисти ценности, с които може да застане пред световните общества и да каже - ето това сме ние и се борим за това и това...