Last news in Fakti

20 Юли, 2018 17:28 2 873 2

Кипър отменя данъка при продажба на жилище с ипотека

  • urmc-
  • кипър
Кипър отменя данъка при продажба на жилище с ипотека - 1

Тези, които продават жилище в Кипър, купили го с ипотека, и целта им е погасяване на дълга, ще бъдат освободени от плащането на всякакви данъци по прехвърляне на имота. По този начин вече и физически лица ще могат да се облагодетелстват от промените, които досега важаха само за банките, продаващи „лоши” имоти. Парламентът на Кипър ще гласува промяната в края на месец юли.

Собствениците на подобни имоти, решили да се разделят с тях преди да са изплатили заема си, ще могат да се възползват от данъчните облекчения до края на 2019 г. Става дума за кредити, които са взети преди 31 декември 2015 г. Новите правила ще важат както за физически, така и за юридически лица.

Нововъведението ще помогне на желаещите от една страна по-бързо да си изплатят заема, а от друга да сменят имота си, ако искат по-голям или в друг град или район.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yes

    0 3 Отговор
    Само дето кипърските банки спряха да дават кредити.Ок дават много трудно искат 30 процента самоучастие при цени 100-150000евро за жилище в добро състояние с две спални и това е минимума.Ако е на хубаво място стигат до 200-300хил.Живея от 20г в Кипър

    Коментиран от #2

  • 2 Nai

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Yes":

    През последната година на мен поне 5 пъти ми предлагаха от банката ми (Bank of Cyprus) да ми дадат ипотечен кредит. Вероятно, защото вече съм изплатил три такива, но и защото сериозно се засили отпускането на заеми. Преди 2 седмици ми предложиха 15% самоучастие. Няма да взема, просто защото не ми трябва.
    В Кипър съм от 1999 г.