23 Юли, 2018 20:56 3 926 11

Ключов момент от строежа на „Турски поток”

  • турски поток-
  • строеж-
  • съоръжение-
  • газопровод

Строителната компания TurkStream, която изгражда газопровода „Турски поток” започна работа по съединяването на сухопътната с морската част на съоръжението. Работата ще продължи между 4 и 8 седмици. През това време ще бъдат положени 2.4 км тръби между тръбата, която се намира на турското крайбрежие и частта, която излиза от морското дъно. Мястото е съобразено с оценката на експерти относно въздействието на съоръжението върху околната среда и са дали свои заключения относно най-благоприятния маршрут за изграждането на този участък с оглед на риболовната активност в региона.

„Газпром“ започна строителството на морския участък от газопровода „Турски поток“ през май 2017 г. Морският участък минава по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция. Неговата дължина е 930 км. По-нататък ще бъде продължена сухопътна транзитна отсечка до границата на Турция със съседните държави, чиято дължина ще е 180 км.

През април 2018 г. приключи строителството на първата тръба от газопровода, а в края на юни Газпром възобнови изграждането на втората тръба. Първата ще снабдява с газ турския пазар, а втората – страните от Южна Европа и Балканите. Капацитетът на всяка от тръбите е по 15.75 млрд. куб.м. газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    31 6 Отговор
    от "Южен поток" стана "Турски поток" хаха Турция пак прекара Европа, най-вече България!

    Коментиран от #11

  • 2 Ваньо

    33 6 Отговор
    Газопроводът "Южен поток" пресъхна преди да се роди. По този начин България беше изтрита може би завинаги от съвременната енергийна карта на Европа с всички последици за икономиката, населението и самото съществуване на страната.
  • 3 1944

    3 17 Отговор
    да не се окаже тръба от два цола с гръмко име "поток"? а защо гнилият капитализъм полага тръбите на великите егоцентрици? да не би да нямат техника? аааа... то и курск го извадиха западняци.
  • 4 999

    31 6 Отговор
    Руски ракети, руска газ, аец " Аккю", хиликоптери, съвместно произвотство на C-400 и C-500 комплекси, от Сащ Ф-35 при това 100 броя, Пейтриът, и още мн. полека - полека Турция става по силна .. докато България си избива животните ...

    Коментиран от #6

  • 5 ЗЕВС

    16 5 Отговор
    Какво казва по въпроса експерта Васил Филипов:
    "За непосветените трябва да е ясно, че поради дълбочината на Черно море в Източната му част е неудачно решението да се спуска газ на дълбочина 2200 метра при температура на водата 3 градуса. И след това да се изтласква на 1000 км. За това трябва да се създава налягане от 350 атмосфери, което не е постигнато никъде по света". С нетърпение чакам развръзката и дали някои хора ще си скъсат дипломите.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 НАТО ВЕЦ

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Тя "България" си избива хората...
  • 7 Кълвач

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Добре помним, какво каза Филипов/ЦРУ и чакаме развръзката!
  • 8 Перхидролен руснак-лайнар на копанка

    3 6 Отговор
    Първо щеше .. второ щеше..
    Руснаците първоначално щяха да платят целият проект, турците като клъвнаха сега трябва да си плащат с кредити техната част.
    С атомните централи пак същото цената за Акуйо фърчи над 22млр долара, а турците ше теглят кредити.
    Толкова години около нас не се строеше заради евтината енергия от Козлодуй.
  • 9 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Викаш за Европа е по изгодно да купува втечнен шистов газ от американски компании???.
  • 10 Кирим

    3 2 Отговор
    Този некъдърник затова го изгони Костов от Булгаргаз,.Става въпрос за Филипов.
  • 11 Синанооглу

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    циганино също си един от губещите