Last news in Fakti

24 Юли, 2018 15:00 31 638 43

Йозил с обвинения срещу Mercedes-Benz

  • daimler-
  • mercedes-
  • ozil-
  • oezil

Разразилият се футболен скандал в Германия във връзка с отказването на Йозил от националния отбор след световното първенство не стихва. В отворено писмо, публикувано в Инстаграм, доскорошният номер 10 на бундестима се обръща към медиите и спонсорите. Докато той хвали Adidas, Beats и BigShoe, подчертавайки факта, че те са лоялни партньори, които продължават да работят с него въпреки медийния скандал, Йозил обвинява един от най-големите немски автопроизводители, а именно – Mercedes-Benz.

В писмото си играчът на "Арсенал" не назовава директно концерна от Щутгарт, но от думите му става ясно, че визира точно него. Според обвиненията на Йозил, той е трябвало да се снима в рекламно видео на Mercedes-Benz за Световното първенство. След прословутата му снимка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която в крайна сметка доведе до отказването на футболиста с турски корени от немския национален отбор, Daimler са го изключили от кампанията. Този подход е ироничен, тъй като Mercedes-Benz в ролята си на официален спонсор на Бундестима също не е в особено добра позиция след разразилия се миналото лято скандал за манипулиране на отработените вредни емисии.

II / III

Публикация, споделена от Mesut Özil (@m10_official) на Юли 22, 2018 в 6:06 PDT

Същевременно от Daimler реагираха на обвиненията на Йозил. В туитър Йорг Хове, ръководител на отдела за връзки с обществеността, написа, че автоконцернът от Щутгарт и немският национален отбор са партньори от над 40 години както в добри, така и в лоши времена. Той допълни, че от Mercedes-Benz ще разгледат и анализират ситуацията преди да излязат със становище по казуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    270 32 Отговор
    А кой изобщо го вълнуват душевните терзания на турчето? Имал драми със спонсори, ми и аз имам с шефове и кво от тва..

    Коментиран от #19

  • 2 гост

    98 77 Отговор
    Мерцедес са достатъчно големи, за да си изберат как да се презентират. Със сигурност не одобрявам факта, че заради една снимка с Ердоган трябва да се настройват срещу него. По същата логика и Меркел трябва да търпи критика и всеки един политик или бизнесмен застанал до Ердоган. Йозил е роден и отраснал в Германия и е по-вероятно неговите връстници немци да са посещавали повече пъти турските курорти отколкото той самия, понеже е спортист и е тренирал докато другите са чоплили семки нейде. Това не е случай, в който да е злоупотребил с наркотици, непристойно поведение или да защитава определени и неприемливи политически ценности. Не е правилно и браво на него за смелостта.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Емигрант

    173 40 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Турчина си е турчин .Проблема е че съвременните германците са прекалено толерантни към чужденците.Този са го изучили ,дали са му възможност да достигне върха на футболната си кариера,а той как се отплаща снимайки се с ердоган когато отношенията между двете държави са обтегнати.
    Защо тогава преди време отказа да играе за турция а избра германия.

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бял кон

    59 29 Отговор
    Простете плат..ни редакторчета, защо не коригирате коментари на резаните господа горе, и ъе ли като лилавите се толерират за сметка на нас, народа на България. Че и ние имаме мърши сред нас, ок, но все пак....с тази тенденция тук ще останат само резани, черни и кичета.... А иначе, тоя горе Абу Хасан, да го хване някоя женска болест и да даде права черта след месец мъки, паляк! Айде със здраве на вс бело хаха
  • 8 Българин

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Не е добре да кълнеш! Дори в книгите пише:"Кой каквото пожелае, това ще намери! "
  • 9 123

    85 18 Отговор
    Дреме им на Даймлер за тоя! Ще го купят и продадат барабар с родата му!
    Даймлер е класа, и като такава се купува от класни хора в Германия, които ама хич и не искат да се оприличават с тоя пич!
  • 10 Салам Алеко

    79 14 Отговор
    Мерцедес е имало, преди бедния му баща да го направи в някой немски обор, сега турчето, излязло от обора, тренирано от немската машина, взе да се мисли за Астон Мартин! Завърши си кариерата момче, събери оари и се устрой в Европа! Щото с тая обеца, потомците на нашите яничари, може да изклатят един световен шампион от великия немски обор!
  • 11 Било

    100 10 Отговор
    А на фанелката с автографа пишеше На моя президент.Като се издънят все белите са виновни расизам та расизам.Като гледам колко са не расисти към кюрдите не ги смятат за хора за арменците да не говоря.Милионери ревльоци

    Коментиран от #26

  • 12 Шулц

    70 19 Отговор
    Стига си плакал цигане такова сам виждаш до какво те доведе исляма
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бесен Язовец

    89 15 Отговор
    А бе тоз фес, що не вземе да се върне в родната си Анадола, като толкова е обиден на германците ?
  • 15 КАТ

    59 11 Отговор
    Е какво толкова, сега ще получи един Фиат Тофаш ( мисля ,че така се казваше) и да кара.
  • 16 Gost

    29 36 Отговор
    Не го мислето него гледайте вашата паничка....

    Коментиран от #18, #28

  • 17 Йосип Броз Тито

    43 7 Отговор
    Сега Ердоган да му подари един Tofas Sahin и всичко ще е наред...
  • 18 Знаещ

    36 13 Отговор

    До коментар #16 от "Gost":

    Гледам си в моята паничка и много си ми харесва, а още повече ми харесва, че не съм тъмно зелен.
  • 19 Пенчовски

    15 20 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ами, някакви хора хем твърдят, че никой не се интересувал от "турчето", хем прочели статията или са кликнали върху нея за да напишат коментар. Един човек, който наистина не го интересува спорта или някакви такива неща, щеше просто да подмине.
  • 20 Смях

    20 45 Отговор
    И един по-преди написал "турчина си е турчин"... А иначе, че пра-българите са тюркско племе, доказан факт, няма проблеми, нали?

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Истински смях

    41 11 Отговор

    До коментар #20 от "Смях":

    Не знам за пра-българите, но турците и циганите в Германия си личат отдалече. Даже има цигани, които се представят за турци, защото турците са отдавна там и не ги закачат.
  • 22 Голем смях

    40 11 Отговор

    До коментар #20 от "Смях":

    Наистина е смешно,че прабългарите били тюркско племе.При най-новите съвременни генетични изследвания ,няма и следа от тюрки в българския ген.Българите са от земите на древна Персия и Афганистан ,а гените на съвременните българи са от траки ,славяни ,гърци .Най-смешното е че дори и ти знаеш че си написал простотия,защото в нито една публикация не се споменава че българите са от тюркски произход.Колкото шведите имат общо с тюрките,толкова имат и българите.А най-вероятни ти си фес,но произходът ти не е като на Йозил.

    Коментиран от #24

  • 23 Шак

    38 9 Отговор
    Много тънко обиден няма що. Писна ми от претенциозни футболист чета, още пък и турски. Хитреца първо се пъчи с "ердоганчо" и сияе като слънце на снимката, после ми се прави на жертва. Всички АМУДЖИ са от един дол дренки. Няма значение кое поколение са в Германия, те си използват системата до край като мислят
    че само тя Германия им е длъжна.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 SSBulgarische

    35 11 Отговор
    Няма човек на планетата,който да каже :-Аз обичам цигани!
    Няма човек на планетата,който да не знае че само циганин може да приеме исляма за религия,от Турция на долу е доказано научно че всички са цигани са няма кво да се заблуждаваме
  • 26 Антон 1

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Било":

    Прав си човече ! ++++++
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иванов

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "Gost":

    Боли ме Ура да ти кажа честно. И за него и за султана му.
  • 29 гост

    16 32 Отговор

    До коментар #5 от "Емигрант":

    Години наред съм живял в Германия и това е страна с много различни етноси, цветове и всички живеят заедно и работят заедно. Това момче е германец с турски произход, не е турчин емигрирал в Германия, баща му е такъв. Над 10 процента от цялата страна са с турски произход, това не може да се пренебрегне просто така. Срамно е за Даймлер, срамно е за отбора.

    Коментиран от #30, #33

  • 30 Да да

    25 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Значи е време Германия да намалее с 10%!
  • 31 Vuicho Vanio

    24 2 Отговор
    Един виц по темата : 2050 година , немски КАТ-аджии спират автомобил. Единия полицай взима шофьорската книжка, поглежда я и с усмивка на уста казва на другия : - Абу Хасан, глей бе, глей к'во странно име ГЮНТЕР.

    Та така
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бачо Киро

    25 4 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Напротив моето момче, той сам се разглежда като турчин. Така бил отгледан казва, демек "от вас само цуцам".
    След като сам се разглежда като турчин, след като Ердоган е неговия президент, що не рекламира турски автомобили? Турски обувки?
    На това отгоре се обижда, че го наричат турчин. Ми той си е, да не е пакистанец?
    Ако си мислиш, че понеже е роден в Германия е интегриран, лъжеш се жестоко...
  • 34 Да да

    15 3 Отговор
    Знаете ли как е германнската фамилия на Йозил? -!!! - Резил :ддддд
  • 35 Йо Му Зил

    12 1 Отговор
    е лице на г.за на ердоганеца. Не е за мерцедес
  • 36 Гого

    19 4 Отговор
    Храни куче да та лай ,марш в анадола да играеш за Трабзон
  • 37 Йозил

    11 9 Отговор
    Само бедни мисирки са се изцвъкали на коментарите,ганьовци успокойте топката никой не ви брои за живи,човека е мултимилионер с пари изкарани с труд не като вас да се чуди от къде да направи някоя далаверка или да отмъкне нещо от работното място (визирам коментиращите индивиди ) .

    Коментиран от #38

  • 38 Самата истина

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "Йозил":

    Той поне има късмет да е тъмно зелен с пари, но на теб и другите манг.ли не ви е лесно. Представям си колко е гадно като се погледнете в огледалото. А иначе си прав. Единствения начин някой от вашето стадо да има пари е да умее да тича бързо. Така поне един на милион има шанс да живее като бял човек.

    Коментиран от #40

  • 39 шефа

    5 2 Отговор
    Налапа се този резняк с мангизи и сега обиден хайде сиктир бе кълцана карабина върви в Трабзон или ПРИ КЮРДИТЕ
  • 40 Йозил

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Самата истина":

    Ти не бери грижа за мен , какво ми като се гледам в огледало,че като ти чета коментара и ми става ясно каква бедна душичка си , още малко ще се изкараш ядрен физик - типичен комплексиран бай Ганьо с плоско мислене ,годината е 2018 ,ако си забравил да те подсетя
  • 41 хайл

    5 2 Отговор
    Абе има надежда!Явно все още е останало капка расизъм в германците...Връщайте се към мисленето от преди 70-80 години и ще просъществувате...
  • 42 стоине

    2 3 Отговор
    ами ходи си в турциа абати гастербаитера неблагодарник.....
  • 43 bauman

    1 3 Отговор
    Младежа казва някои истини които не вървят в този век ,както видяхме кои станаха св.шампиони и със какви футболисти,почти всички деца на емигранти.Но понеже малоумните ганьовци немогат да го разберат защото техните деца тепърва емигрират и с техните внуци Васковци и Димитровци да не си мислят ,че са нещо повече ,защото никой не ги знае и не ги бръсне,за разлика от турците,каквото й да пишат някои комлексари,дето искат да си променят историята заради това ,че са клон на тюркско племе и нямат нищо общо с ирански и авганистански корени,това говори за ниски ниво и за лъжлива история,то и за това е ,,прекрасното,,положение на ганьовците с ,,високи,,доходи и стандарт и бързо измиране и изчезване като нациика с вродена злоба и завист и без хигиенни навици....