Last news in Fakti

25 Юли, 2018 11:12 1 688 7

Маргинали налазиха протеста на майките

  • протест-
  • деца-
  • инвалиди
Маргинали налазиха протеста на майките - 1

Политизиране на протеста на майките на деца с увреждания и употребата му за партийни цели опитват маргиналните грантаджийски формации от коалицията „Демократична България“, показа проверка на „Труд“. Репортер на вестника говори с майките, които всеки ден са в палатки край сградата на парламента. Те обясниха, че действително са поканили недоволни граждани на шествие в понеделник, но в името на тяхната кауза и не знаеха за опитите за подмяната на протеста, пише в. „Труд“.

От няколко дни в социалните мрежи събитието „Системата ни убива – всички“ се разпространява най-много от активисти на трите партии в така нареченото „дясно“ обединение „Демократична България“ - ПП „Зелените“, ДСБ и „Да, България“.

В съобщението за шествието пише: „България е Пирин, България е Странджа, България е Николай Колев-Босия, България е Баба Дора, България са пенсионерите“. Точно по този начин маргиналите подменят обявения официално протест на майките на деца с увреждания.

От няколко месеца жените настояват за законодателна реформа, която ще доведе до подобрение при грижите за хората в неравностойно положение, каквито са техните деца. Но в съобщението децата са поставени на последно място, като преди тях акцент се слага на Пирин, Странджа, Баба Дора, гладната стачка на Николай Колев-Босия.

Така шествието под надслов „Системата ни убива“ подменя социалния си характер и придобива политически измерения и вече няма да има много допирни точки с исканията на майките.

Вместо това в него приоритетно са поставени фалшивите каузи на „зелените“ уж за спасяване на „Пирин“, евтаназията на болните от чума животни в Странджа (която също бе политизирана и доведе до уволнения в правителството - б.а.), искането на Босия за оставка на транспортния министър Ивайло Московски.

Излиза че на шествието в понеделник ще бъдат издигнати политически лозунги, а основната цел – решаването на проблемите на децата с увреждания, ще остане встрани.

Но това е добре познат похват на ПП „Зелените“, ДСБ и „Да, България“ - когато има социално напрежение в дадена област, те веднага да се присламчват към него, за да го използват за политическите си цели.

Майки пред парламента коментираха пред „Труд“, че политизирането на тези чисто житейски и социални проблеми, използването на деца с увреждания, би бил отвратителен акт.

Въпросът е как изобщо могат да съвпадат интересите на грантаджиите от „Да, България“ със справедливата кауза на майките. Или какво общо имат „зелените“, които само за няколко години са усвоили над 200 милиона евро, уж за спасяване на биологичното разнообразие в България, като част от парите са от Брюксел.

Но избирателите виждат всичко и не подкрепят „Демократична България“ - това е ясно от регулярните социологически проучвания, които не дават на обединението повече от 2%. Заради провалените си очернящи кампании срещу държавата сега малкото „дясно“ обединение очевидно опитва да се „залепи“ за майките, които се борят за бъдещето на своите деца.

Не е ясно какво пречеше на Радан Кънев, Христо Иванов и компания, които директно участваха във властта при предишното управление на ГЕРБ, да направят нещо за децата с увреждания и техните проблеми. Но те сега са със „зелените“, които протестират само там, където имат лични интереси, като Пирин, Витоша, Корал или Кара дере.

Парите са от чуждестранни спонсори

Финансирането на ПП „Зелените“, които са едно с коалиция „За да остане природа в България“, и „Да, България“, е основно от задгранично. Чрез коалицията „еколозите“ имат мрежа от неправителствени организации. Чрез тях „зелените“ активно усвояват европейски пари по проекти без никаква полза. Както „Труд“ нееднократно е писал, НПО-тата на природозащитниците са имат достъп до финансиране от Брюксел на стойност милиони евро.

В същото време „Да, България“ работи с така наречените грантове – това е спонсорство от чуждестранни фондации като „Отворено общество“, „Америка за България“ и други.

Парите идват по проекти, които нямат доказана ефикасност за България.

Самият лидер на партията – Христо Иванов беше председател на Института за правни инициативи, който до днес получава щедри грантове от въпросните чуждестранни фондации, които всъщност се ползват за прокарване на лобистки интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Препатил

    7 7 Отговор
    Седесарските останки , при чумавите овце !
  • 2 българите харесват това

    4 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: маргиналните грантаджийски формации от коалицията „Демократична България“"
  • 3 Инкогнито

    13 3 Отговор
    Точно приомите на ГЕРБ! Гербаджии под прикритие правят опити да саботират протеста на майките! Касичката на ГЕРБ Столична Община отново в действие както обикновенно!
  • 4 той

    9 4 Отговор
    Герберите са много подли и цинични....искат по този начин да омаловажат протеста на майките. Подли като ББ и ЦЦ друго не могат да измислят. Какво стана с къщата в Барселона? Големият мъж да си признае за нея и от къде има парите да я купи....сигурно с парите от субсидиите на ГЕРБ?
  • 5 избори

    2 4 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ ИМАТ СТРАХ ОТ ИСТИНСКАТА ДЯСНА КОАЛИЦИЯ,ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ Е ОСТРИЕТО НА НОЖА ОПРЯЛ СЪРЦЕТО ИМ,НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМ ГО ЗАБИЕ.
  • 6 Токин

    5 2 Отговор
    Щом и платените протестъри на Иво Прокопиев от "Демократична България" и "Зелените" налазиха и този достоен протест, то нищо няма да се получи и само ще употребят хората за своите политически цели!
  • 7 Мунчо

    1 4 Отговор
    Импровизираният скелет на "майките" дава ясна престава, какво са направили с децата си, а после искат, някой друг да им плаща за детеубийствата, които извършват, за да задоволяват животинските си инстинкти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове