25 Юли, 2018 13:00 4 627 19

Боян Чуков: Евроелитът пищи! Усещат, че „свърши хубавото време“

  • ес-
  • ек-
  • елит-
  • сащ-
  • меркел-
  • доналд тръмп

Меркел бе наместникът на Обама в Европа

Боян Чуков: Евроелитът пищи! Усещат, че „свърши хубавото време“ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

*Коментарът е натоварен с изключителна символика. Той отразява панорамно драмата на обслужващия персонал на либералните глобалисти, които усещат с кожата си, че при Доналд Тръмп те губят своя комфорт, значимост, лично благополучие и яслата, на който бяха толкова години. Отива си една цяла епоха.

Един определен контингент от академичната общност, който живееше и живее комфортно в своя соросоиден свят е на път да стане ненужен баласт при новия баланс на силите в света. С времето контингентът на медийната прислуга на финансово-капиталистическия троцкизъм започна все по-често да си изпуска нервите. Стигна се до там, че бивш български външен министър нарече „чума“ легитимно избрания президент от американския народ. С какво право той осъжда демократичния избор на американския народ? Или всичко, което не утвърждава досегашното статукво и лично благополучие се анатемосва?

Символично е, че този коментар излиза в „Дойче веле“. Днес канцлер в Берлин е Ангела Меркел, за която Барак Обама каза, че е негов наместник в Европа. По-ясно казано, аватар на либералния глобализъм, който иска да свали по недемократичен начин от власт Доналд Тръмп. И Ангела Меркел се оказа днес в определен смисъл в позицията на Ерих Хонекер преди падането на Берлинската стена. А той бе последният генерален секретар на Централния комитет на Германската единна социалистическа партия в Германската демократична република (ГДР) от 1971 до 1989 г.

С идването на власт на Доналд Тръмп в Белия дом съставът на сегашния европейски елит се оказа гъсто населен от хиляди малки „ерихонекерчета“, които стават ненужни в новите реалности. И те пищят! Усещат, че „свършва хубавото време“. И се борят на живот и смърт за...“ О, миг прекрасен, спри!“ Трагедията „Фауст“ е в две части.

Метафорично казано, с настъпване на контрареформацията историята за проклетия доктор, продал душата си, се разпространява из всички краища на Европа. България не прави изключение. И ние сме в Европа. Макар и в периферията. Промените идват у нас...макар и със закъснение.

Що се касае до „агентите на ДС“, то по-интелигентните хора отдавна разбраха, че тази игра „тука има, тука нема“ е за наивници, която има за цел да разруши националната ни сигурност и да изплакне гузната съвест и „изпере“ кирливите ризи на бившата ретроградна номенклатура на БКП. Която се обогати от прехода. Сега ли добре платените соросоиди разбраха, че до този момент „агентът на ДС“ е „добър“, когато има „правилна“ геополитическа ориентация, която обслужва статуквото. И е отвратителен „доносник“, когато е неудобен на властващото евроатлантическо статукво. Човек не трябва да има две педи чело за да проумее тази проста истина!

Формулата винаги е била много елементарна. Дадена персона става за определена кауза и ситуация или не става. Това е критерият. Това е реалният свят. Живеем в преходен период. Бъдещето се сражава с миналото. Това е.

*Коментарът на Боян Чуков е по повод публикация на „Дойче веле“, според която агент „Бойко“ от ДС ще бъде главен редактор на българската секция на радио „Свободна Европа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    10 39 Отговор
    А ще има ли хранилак за путиноидни персонажи като агента от ДС Чуков?

    Коментиран от #6

  • 2 no name no face no number

    18 4 Отговор
    Трябва ново време и ще дойде без партии и парламент с онлайн референдуми и тн.
  • 3 Мужик

    11 25 Отговор
    Защо давате трибуна на офицер от Държавна сигурност - да ни се обяснява добри ли били или лоши агентите от Държавна сигурност?... И откъде-накъде изобщо ще ни представяте мъжката секретарка на мутрата Алексей Петров, като разбирач от световни политически процеси?...
  • 4 Везнев

    39 2 Отговор
    Това, че свършва времето на нео-либералите не само в Европа ,ами и по целият свят е факт.Много у нас бъркат и си мислят,че сегашните управляващи в Европа са представители на демократичните идеи-жестоко се лъжат.Нео-либералите са лъжливите донори на безумни ценности-които натрапват на обществото чрез властта си.Реално либералният режим в Европа уби всички демократически постижения на европейската цивилизация.Брюксел вече е на ниво СССР-със старци във властта и огромна бюрократична машина-НЕ слушаща и НЕ виждаща реалито и желанията на европейските граждани.Засега либералната власт се държи единствено на инерцията от предишните десетилетия-когато не властваха безумните им ценности и виждания. Критиките към нео-либералите ще стават все по-остри и последствията ще са загубата на власт.Дано само този процес мине без кръв.Дано.
  • 5 Коичо

    5 21 Отговор
    Тоя жив ли е че и трибуна му давате
  • 6 Мужик

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Те си повярваха, че има и напоследък всички изпълзяха от дупките си да пируват. Много скоро обаче ще останат силно разочзаровани от това, че всъщност нищо не се е променило и Тръмп пет пари не дава нито за тях, нито за Русия, Европа продължава да си се управлява от либерали, а Русия все повече се самоизолира и обеднява...
  • 7 наблюдател

    22 1 Отговор
    Хубава статия! Политиката на Меркел се дели на два периода. След посещението й в САЩ по повод подслушванията на телефоните й, тя стана друг човек. Послушник на американците и проводник на техните интереси. Сега, при Тръмп, който не дава ясни насоки и заповеди, послушните либерали в Европа не знаят какво да правят.
  • 8 жювжюмгамгамгамгамкамкйгм

    1 7 Отговор
    ЗА НЕОСВЕДОМЕНИТЕ БАЙ ДОНЧО ....ДОНАЛД ТРЪМП Е ФРАНКОМАСОН. .....МОРМОН. .....КАКВИТО СА ФЪРДЪКОВА ОТ СОФИЯ, МИТКО ОТ БУРГАС, ФИЛИП ТОТЮ ОТ ПЛОВДИВ. ....И ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ОТ ПЛОВДИВСКАТА МАСОНСКА ЛОЖА. БАЙ ДОНЧО СПЕЧЕЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НЕ НА БЕЛИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ИЛИ ТЪПИЯ ПУТИН С ГЛУПАВИТЕ РУСКИ ХАКЕРИ. ....А БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЗБРОЙНИТЕ НЕГРИ С ГОЛЕМИ ЗАДНИЦИ ДЕТО ГИ ДРУСЪТ ПО ВРЕМЕ НА ПРОПОВЕДИ В МОРМОНСКИТЕ ЦЪРКВИ. .....АПРОПО БАЙ ДОНЧО Е 2 РИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ В АМЕРИКАНСКАТА ИСТОРИЯ ФРАНКОМАСОН СЛЕД ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН. ...
  • 9 До Полезните идиоти

    2 17 Отговор
    Не мого да разбера тази омраза към либерализма. Абе глупаци другата алтернатива е тоталитаризъм. Това ли искате ?
    От 250 държави на Земята, 50 са либерални демокрации, а останалите са тоталитарни режими. И кой живее по-добре ?
    Ленин е казал : Това са полезни идиоти. След като си изпълнят ролята влизат месокланницата.

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 10 Azazel

    2 15 Отговор

    До коментар #9 от "До Полезните идиоти":

    Проблемът им е, че и те не знаят какво искат. Виждат едни млади, добре изглеждащи хора, които карат нови коли, обикалят света и имат професии, за които дори не са чували. В същото време, те са "зазимили" колата си над двадесет години, защото не могат да ѝ платят данъка и застраховката, преживяват с 300 лева и домашна ракия, и не могат да стигнат дори до съседното село. Естествено, не могат да осъзнаят, че са по-лоши от онези - младите, с изчанчените професии и усуканите дрехи, затова ги намразват, решават, че не може да са прокопсали с талант, образование и честен труд, а обезателно са някакви "соросоиди", гейове и национални предатели. И щом някой си Сорос и запада им пробутват някакви си либерални ценности, те ги ненавиждат, макар да нямат представа точно какви са... Обзалагам се, че, ако видят изброени либералните, консервативните и тоталитарните доктрини, без да пише кое какво е, повечето ще изберат либералната, но понеже Волен Сидеров им е казал по телевизията, че някакви либерали и соросоиди са им виновни за всичко, те ги мразят до смърт...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванов

    4 1 Отговор
    Първо, Сорош е още жив, а змията хапе най- люто когато си отива. Второ, Банън ще замести Сорош и евроелитити ще се прехвърлят на новата хранилка. Ще се превербуват, също като нашата дс, в това число и авторът на статията.Човек трудно се отказва от благополучието си, за разлика от всичко останало.)
  • 13 Иванов

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    Изобщо не си прав. Хора като теб, повечето джендераци водещи охолен живот само за да спамят в нета и да си въртят задниците в Спартакус пропагандирайки и рекламирайки соросизма явно нямат дълбочината на разума за да проумеят, че по този начин съблазняват млади и духовно слаби личности, ги подхлъзват по нанадолнището към Геената. Да продаваш страната и народа си е наистина доходен бизнес, но винаги има ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ и извинение, че не са знаели какво правят, няма да хване дикиш!

    Коментиран от #16

  • 14 Горещи новини :

    3 0 Отговор
    "Луценко заяви, че разполага с доказателства за плановете на Савченко да се хвърлят гранати срещу депутати"
  • 15 Справедлив

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "До Полезните идиоти":

    Май хич не разбираш политическите течения.Либералите са убийците на всички демократични постижения на европейската демокрация-обяснявам.Демокрацията е власт на мнозинството-на народа.Народа избира свои представители да защитава интересите им-нали така...А чии интереси защитават сегашните политици в Брюксел???--гей-културата,джендърството,мюсолманската инвазия,международните корпорации...и т.н...--е това ли са НАИСТИНА интересите на европейците???--отговори си сам.И не е нужно да си комунист или русофил та да не одобряваш либералната политика-това е първично и елементарно мислене.Огромна е заблудата и тя практически е масова-"че видиш ли нямало алтернатива на сегашният политически строй"..--има пич-има...И вариантите са много.Твоето твърдение,че алтернатива на сегашното управление в Европа е само диктатура е меко казано наивно....Просто чети и се образовай повече-за да имаш актуално мнение по този въпрос.
  • 16 Azazel

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Страната и народа си продават такива ДС ченгета, като Боян Чуков, които след промените, срещу порядъчно заплащане, вместо българските, защитават руските политически и корпоративни интереси в България. Спартакус не съществува от 20-на години, доколкото ми е известно, а такива като мен водят охолен живот, защото са положили повече усилия и са вложили повече време от такива, като теб, за да се образоват, да развиват таланта и уменията си, и да се трудят, не защото са "джендераци" (каквото и да означава това...). "Соросоизмът" никой не го рекламира и пропагандира, защото той не е нещо реално съществуващо, а мит (нещо като Торбалан), с който крайно десни политици плашат инфатилно разсъждаващите и необразовани избиратели, като теб. Либерализмът пък не проповядва това, което ти е казал Волен Сидеров по телевизията, а единствено свободата и равенството като основни човешки ценности. Имаш нещо против личната свобода и социалния прогрес, ли?

    Коментиран от #17

  • 17 Биде

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Azazel":

    Написал си го като докладче от някой посредствен евро чиновник- много говорене, ама нищо реално не казваш !!!А като чуя за ценности направо ми се драйфа, защото такива като теб дават съвсем различен смисъл на тази дума. И дали Чуков е бил ченге не е важно ,а това че анализите му са обективни, за разлика от теб
  • 18 цоле

    1 0 Отговор
    дърти, дърти, ама не си ходят

    Коментиран от #19

  • 19 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "цоле":

    Власт не се дава! Тя се взема!