Last news in Fakti

25 Юли, 2018 14:57 3 738 3

Задържаха хиляди кутии цигари на "Дунав мост" 2

  • дунав мост 2-
  • цигари-
  • контрабанда-
  • акцизни стоки

Два опита за нелегално внасяне на акцизни стоки в Европейския съюз

Задържаха хиляди кутии цигари на "Дунав мост" 2 - 1
Снимки: Агенция Митници

Служители на митница "Лом" предотвратиха 3 опита за незаконно пренасяне на акцизни стоки от България за страни от Европейския съюз. Задържани са общо 6100 кутии цигари.

На 12.07.2018 г., в района на "Дунав мост" 2, мобилен митнически екип спира за проверка излизащ от страната товарен микробус, който пътува празен. При извършения оглед на товарното помещение служителите установяват наличие на тайник, представляващ двойно дъно.

Задържаха хиляди кутии цигари на "Дунав мост" 2

Там са били укрити 4600 кутии цигари с български бандерол. Цигарите са иззети, а на 25-годишния водач на превозното средство е съставен и акт за наличие на специално изграден тайник.

Задържаха хиляди кутии цигари на "Дунав мост" 2

Няколко дни по-късно в кабината на товарен автомобил, също излизащ от страната, са открити 1000 кутии цигари с валиден български бандерол. Други 500 кутии са извадени от резервната гума на товарен автомобил с българска регистрация.

Всички цигари в търговски количества са пренасяни тайно и без изискуемия по ЗАДС „опростен придружителен документ", затова преносителите им подлежат на административна санкция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Защо митница Лом? Дунав мост 2 е при Видин. Защо не ,митница Видин?
  • 2 Бакша

    2 0 Отговор
    Само някакви постановки всичко е нагласено да се Хвана ли нещо мизерия
  • 3 паспорт без снимка

    2 0 Отговор
    Хванат един минат 10,добре разработена схема.