Last news in Fakti

25 Юли, 2018 15:41 2 565 9

Мъж размахва незаконна пушка в София, заплаши двама

  • пушка-
  • заплаха-
  • закана

Софийска районна прокуратура задържа мъж за отправена закана с убийство с незаконно притежавано оръжие. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Обвиняемият Т. Рангелов е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

- на 23 юли 2018 г. около 19.10 часа в София в кв. „Христо Ботев“ се заканил с убийство на лица с инициали А. К. и А. Д., като насочил към тях огнестрелно оръжие – пушка марка Hakan, калибър 12 и ги заплашил с думите: “..сега ще застрелям някой!“, като това заканване би могло да възбуди у двамата основателен страх за осъществяването му.

- на същата дата и място - 23 юли 2018 г. около 19.10 часа в град София в кв. „Христо Ботев“ е държал в себе си огнестрелно оръжие – пушка марка Hakan, калибър 12, без да има за това надлежно разрешение (съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия).

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    26 0 Отговор
    Явно А. К. и А. Д са от електората и за това са само с инициали.
    Дали това, което се премълчава, не е фактът, че тези лица са влезнали в двора на Т. Рангелов с цел безвъзмездно да го "разчистят"?

    Коментиран от #2

  • 2 Зорлем

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Като знаем, че кв. Христо Ботев в София е гетото до летището, "дали"-то е повече от излишно. Със сигурност работата е "ромска" (да не кажа "циганска").

    Коментиран от #4

  • 3 Stefko 88

    16 1 Отговор
    Оне не разбирам защо циганската махала се нарича с името на велик човек като Христо Ботев? Да го кръстят жк Банго Васил поне няма да ме е яд толкова. Сега си е гавра.
  • 4 Калайджия

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Е къде ги няма ? Във филиповци или факултета? Те са мнозинство вече, и добре че само размахват.

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИВАН

    4 0 Отговор
    Ами да, такива са ни законите - защитават само една престъпна прослойка, а българите сме разединени и гъмжи от предатели сред нас .... на човека явно му е писнало да го обират и безпокоят и се е принудил да се защитава, а сега и проблеми с властите, които нехаят.