Last news in Fakti

26 Юли, 2018 07:07 2 129 6

Няма да има война между САЩ и ЕС

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ес-
  • юнкер-
  • война-
  • търговия

Положителна среща във Вашингтон

Няма да има война между САЩ и ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп приветства „много големия ден за свободната и справедлива търговия", след като постигна споразумение за възпиране на широкомащабна търговска война с Европейския съюз, предаде „Скай нюз".

Американският лидер се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Белия дом. където основна тема на разговорите беше как да бъде избегната търговската война между Вашингтон и Брюксел. Тръмп посочи, че САЩ и ЕС са постигнали споразумение да работят за отстраняване на сегашните различия.

Преди срещата си с Тръмп, Юнкер заяви, че не е „оптимистично настроен за нея", но посочи, че Европа не е враг на Америка. След срещата Тръмп заяви на съвместен брифинг, че САЩ и ЕС ще работят за „нулеви" мита върху стоките, защото търговските отношения между съюзниците отвъд океана са изключително важни, предаде Си Ен Ен.

Световните агенции съобщиха, че Тръмп и Юнкер са се споразумели за преодоляване на търговските различия между САЩ и ЕС и правене на стъпки в посока намаляване на напрежението. Срещата между тях бе първата на високо държавно ниво след избухналата търговска война. Тръмп наложи по-високи вносни мита за стомана и алуминий, а Брюксел отвърна с реципрочни мерки по американски стоки.

Съединените щати и Европейският съюз ще работят съвместно и за реформиране на Световната търговска организация, обяви американският президент Доналд Тръмп след срещата във Вашингтон. „Ще работим тясно с партньори за реформиране на Световната търговска организация и по проблема на нелоялните търговски практики, включително кражбата на интелектуална собственост", посочи президентът, визирайки Китай.

Няма да има война между САЩ и ЕС
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 18 Отговор
    РЪМП ОНЯ ДЕН БЕШЕ ПРИЯТЕЛ С ПУТЬО АМА ДНЕС МАЙ ГО ОПРАВЯ А МОЖЕ И ТАКА ДА ИМ ХАРЕСВА НА РУСКИЯ ДЖЕНДЪР И СТАТСКИЯ ПИДИРУНГЕЛ ЗНАЕ ЛИ ГИ ЧОВЕК С КАКВИ СЕКСУАЛНИ НАКЛОННОСТИ СА СТАВА ИНТЕРЕСНО НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА:) ПРЕДИ МАЛКО ПОМПИ ДАДЕ УЛТИМАТУМ НА РУСНАЦИТЕ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ПАМПЕРСИТЕ И ЛАЙ..ТА ОТ КРИМ
  • 2 Бакша

    1 12 Отговор
    Еми така е мислех че само ние сме путйовци ама и европейския съюз е същия.
    1 САЩ UK
    2САЩ Кореа
    3 САЩ РУСИЯ
    4 САЩ Europa
    Кои останаха Китай .Не се ли вижда картината .
  • 3 Българина

    13 6 Отговор
    Португалия ще я направят енергийна сила насила, а България енергийна пустош пак насила. При ссср не беше така, имаше за всички... Чиновник в края на мандата, на неизбираема позиция , раздава баница на 500 млн души, на око. Долу тоя скапан съюз
  • 4 от Камчатка

    8 2 Отговор
    Как беше Жан, дЪн беше пак "болен от ишиас" и да прави една крачка напред три назад ха ха ха, аха хахахаха ??????? И този командва ТКЗС-то наречето ЕС аха ха ха ха
  • 5 Реално

    11 1 Отговор
    То реално на САЩ вече вяра да нямаш-днес говорят едно-утре си сменят позицията и погазват даже подписани договори.Европа винаги трябва да си има едно на ум когато се договарят със САЩ.
  • 6 Българина

    9 2 Отговор
    Сащ направи европа на маймуни, защото явно сме маймуни и то на каишка. Долу тоя скапан съюз