Last news in Fakti

26 Юли, 2018 09:34 3 062 6

Япония екзекутира и останалите сектанти убийци (СНИМКИ)

  • япония-
  • секта-
  • екзекуция-
  • аум шинрикьо-
  • шоко асахара

На 6 юли бяха обесени лидерът Шоко Асахара и други шестима членове на Аум Шинрикьо

Япония екзекутира и останалите сектанти убийци (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Япония екзекутира последните шестима осъдени на смърт членове на сектата Аум Шинрикьо, която извърши смъртоносното обгазяване със зарин на метрото в Токио през 1995 г., предаде АР.

На 6 юли бяха обесени лидерът на сектата Шоко Асахара, чието истинско име е Шидзуо Мацумото, и други шестима нейни членове.

Япония, заедно със САЩ, е една от малкото развити страни, които прилагат смъртното наказание.

Япония екзекутира и останалите сектанти убийци (СНИМКИ)

Асахара и другите 12 обвиняеми бяха осъдени на смърт на поредица от престъпления, в които бяха убити общо 27 души, в това число 13 при атаката на метрото, при която пострадаха от отравяне още над 6000 души.

Сектата планираше да свали правителството на Япония и бе натрупала арсенал от химически, биологични и конвенционални оръжия в очакване на апокалиптичен сблъсък. Името й Аум Шинрикьо означава "върховна истина".

Япония екзекутира и останалите сектанти убийци (СНИМКИ)

Сектата твърдеше, че е имала 10 000 последователи в Япония и 30 000 в Русия. Тя се е разпуснала, но близо 2000 души продължават да спазват ритуалите й в три откъснали се групи, които се следят от властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просия

    13 0 Отговор
    A тук кога...
  • 2 Правист

    16 0 Отговор
    Япония е страна с традиции и най-важното - ПРИНЦИПИ! Поклон пред човешките ценности, издигани и тачени в тази велика страна! Око за две, зъб за чене!
  • 3 11ап

    19 2 Отговор
    Япония - държавата без НПО -та и държава в която ислямът е забранен!!
  • 4 Анонимен

    4 1 Отговор
    Бързо действат само 23 години са ги хранили. Добре че са били по-млади защото можеха да починат по естествен начин.
  • 5 Гост

    6 0 Отговор
    ДЪРЖАВА за пример!
  • 6 Нямаме съд и прокуратура

    4 0 Отговор
    Една нормална държава с работещ съд и прокуратура, не като тука парад на идиотите само си придават важност и като ги видиш по тв-то какви са сериозни ще си кажеш страшната работа, в действителност пълна скръб:-)
Новини по държави: