26 Юли, 2018 10:47 1 488 3

Кулинарните тайни на Нейно величество

  • кухна-
  • готвач-
  • кралица елизабет втора-
  • бъкингамски дворец

Бивш готвач на кралица Елизабет Втора разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец

Кулинарните тайни на Нейно величество - 1
Снимки: БТА/АР

Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската крациа Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише в. Metro.

На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - пастата, и нишесте - оризът и картофите. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.

Кралица Елизабет Втора обичала стекове й да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле".

Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.

Кулинарните тайни на Нейно величество

Когато Елизабет Втора похапва банан, тя го разрязва с нож и го яде с вилица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    4 0 Отговор
    Знае какво да кльопа, не е глупава! Простотията британска да нагъват въглехидрати за да бачкат а тя често на телешка пържола и после се изтяга на диванчето пред лаптопа да прегледа баланса на милионите!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 зихт

    0 3 Отговор
    Тази дърта урспия е умряла преди 5 годи и всичко се пази в тайна, това е дърта двойничка за пред английското простолюдие за цоцане на паравле.
Новини по държави: