Last news in Fakti

27 Юли, 2018 16:03 2 977 6

Мирише на разпад

  • волен сидеров-
  • валери симеонов-
  • герб-
  • патриоти

По-малките партньори бързат да осребрят участието си във властта до откат, но бедата е, че служат на различни повелители, затова интересите им се сблъскват антагонистично

Мирише на разпад - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато в управляващата коалиция се раздават плесници и се разменят юмруци, това в никакъв случай не може да е добре за България.

Това пише в профила си във „Фейсбук“ Николай Слатински.

Усещането за обреченост на властпритежаващите, поради, както е прието да се говори на футболен език, прокобата - лидерът на Отечеството ни любезно да не довърши нито един мандат, където и да го е започвал, очевидно изнервя всички в коалицията.

По-малките партньори бързат да осребрят участието си във властта до откат, но бедата е, че служат на различни повелители, затова интересите им се сблъскват антагонистично.

Големият партньор отново и отново не се показва способен да води политика на минимизиране на щетите и на забавяне хода на кризата, а форсира нещата на принципа: Ще правя каквото искам, не сте вие тези, дето ще ми казвате какво да правя!

Но най-важното е, че държавата, обществото и гражданите се намират в състояние на много силна деморализация. Тази деморализация ни парализира и не ни позволява какъвто и да било конструктивен ход. Всички виждат проблемите през призмата на острия и непримирим конфликт или-или. Мисленето и-и е затрупано под омрази и обиди, комплекси и егоизми, инстинкти и нагони, страхове и стресове.

В такава ситуация се знае - онези, които имат най-малко задръжки или най-много какво да губят, изпускат нервите си и прибягват до саморазправи.

Ето защо раздаваните плесници и разменяните юмруци в управляващата коалиция не са причината за дълбоката и тотално деморализираща ни криза, в която затъваме почти необратимо, а нейно следствие. Нейно безпрецедентно от една страна, а от друга - закономерно следствие.

Мирише на разпад. Вони на разлагане.

Знам само едно - българският народ с пасивността, апатията, липсата на съпротива и безверието може и да заслужава това, което се случва. Но България не го заслужава.

А сега въпросът е опрял като нож до кокала - не какво се случва в България, а какво се случва с България???


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    16 3 Отговор
    И кво се случва в бг...ми умира си..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Айхман

    23 4 Отговор
    Нека да се изпокарат,малката и голЕмата коалиция.Така ще си иде и правителството.От това ще спечели народа ако пак не избере ГЕРБ. Но ако мазохистично пак избере ГЕРБ,да се сърди на себе си.

    Коментиран от #4

  • 4 ванката

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "Айхман":

    никой не ги избира сами си слагат фалшиви бюлетини и уж че народа ги харесва
  • 5 zotzkgzkgzlgzlgzlgxxkgzlgz

    19 1 Отговор
    ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ КРАДЛИВИТЕ ВНУЧЕТА НА ВИНЕТУ. ...ОЩЕ МНОГО ДОЛАРИ ДА НАТРУПАТ ОЩЕ МНОГО БЪЛГАРСКИ СКАЛПОВЕ ДА СЛОЖАТ НА КОЛАНА СИ
  • 6 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Ако се разпадне коалицията, скоро и магарешки ще има глас в народното събрание!
    Магарешки + още няколко "независими" и ГЕРБ ще оцелеят..