Last news in Fakti

27 Юли, 2018 14:27 3 050 6

Троянските коне на Китай на Балканите

  • китай-
  • йоханес хан-
  • балкани

Йоханес Хан притеснен от китайската намеса

В ЕС има сериозни притеснения за влиянието на Китай в Западните Балкани. Това заяви европейският комисар по политиката за разширяване Йоханес Хан, цитиран от Politico.

Според него комбинацията между диктатура и капитализъм може да се хареса на лидерите в някои то страните в региона.

Хан смята, че през последните десетилетия Европа се е втренчила в руската намеса, но всъщност китайското влияние може да има много по-сериозна роля.

„Китай създаде троянски коне използвайки финансовото си влияние, за да получи политическо влияние върху страните, които се стремят да се присъединят към ЕС, Пример за китайския модел е новата магистрала в Черна гора. Китайците предлагат привидно добри кредити, които ако не можете да покриете, се превръщат в капитал.

Ние трябва да сме наясно с китайското предизвикателство. Това ще е основен въпрос за Европа“, заяви Хан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупак

    19 0 Отговор
    Имаме съседи, които не слугуват ня чужди интереси работят за напредъка на страните си. Жалко, че българите избягаха и останаха само мъртви души.
  • 2 Сметка да има

    5 4 Отговор
    Очакваме скандал в джендъристан - ваза от китайски порцелан подскочила сама и ударила колекционера в главата, вследствие на което той е в болница в тежко състояние
  • 3 Сметка да има

    1 1 Отговор
    Highly likely това е организирано от Китай
  • 4 Гого

    10 0 Отговор
    А защо западните страни от ЕС не кажат колко заводи са се изнесли в Китай а не произвеждат в Европа?
  • 5 Bulba

    2 0 Отговор
    г - Н ХаН вземете се у ръце
  • 6 Ангел

    2 0 Отговор
    А България Фабриките, и Оборите ко направиха Герберите на Комунизма време какво беше сега каквое Нгледайте магистралалите там се краде Милиони Асвалта зада направят десет сантима те правят пет сантим каде кржба има там е Бойко