Last news in Fakti

27 Юли, 2018 15:53 2 083 2

Махат Сърбия от списъка с рисковите държави

  • сърбия-
  • рискови-
  • списък-
  • корупция-
  • пране на пари-
  • сигурност-
  • бизнес

Сърбия е изпълнила условията, за да бъде премахната от списъка

Махат Сърбия от списъка с рисковите държави - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия би могла в скоро време да бъде премахната от списъка на високо рисковите държави, когато става въпрос за пране на пари и сигурността на бизнеса, в който страната е била поставена през февруари тази година, пише "Вечерне новости".

Изданието твърди, че на среща на премиера Ана Бърнабич с американския министър на финансите Стивън Мнучин, проведена в сряда във Вашингтон, една от ключовите теми е била последният доклад на международния орган за борба с прането на пари FATF, в който Сърбия е поставена сред държавите, които са под повишен надзор. FATF е орган, който се бори против прането на пари, финансирането на тероризма и организираната престъпност, посочва изданието.

Бърнабич подчертала, че Сърбия вече е изпълнила всички условия, за да бъде премахната от този списък, а министър Мнучин изтъкнал, че САЩ са доволни от мерките, които Сърбия е приложила досега. Сръбският премиер е разговаряла във Вашингтон и с директора на МВФ Кристин Лагард, която заявила, че "Сърбия е страна за пример", пише в. "Вечерне новости".

Сръбските издания отбелязват, че правителството на Сърбия е решило да изпрати хуманитарна помощ на Гърция в размер на 200 000 евро за преодоляване на щетите от катастрофалните пожари, предаде БНТ.

Вестник "Блиц" съобщава, че самолет от типа Еърбъс А 320 на авиокомпанията "Томас Кук", който пътувал по линията Кос-Лондон със 136 пътници на борда и седемчленен екипаж, тази нощ е кацнал извънредно на летище "Никола Тесла" в Белград заради дим в кабината. Появата на дима бързо била премахната. Пътниците са настанени в хотел, където очакват информация за продължаването на пътуването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 3 Отговор
    Сърбия БАВНО,НО СИГУРНО "ВЛИЗА В ЕВРОПЕЙСКАТА БРАЗДА",независимо от руските подаръци и увещания.Но,...руснаците са героичен народ и УМЕЯТ ДА ГУБЯТ!
  • 2 гост

    4 4 Отговор
    Как така рискова държава, ако питате русофилите Сърбия е светлинни години пред нас....направо е Дубай.
Новини по държави: