Last news in Fakti

28 Юли, 2018 20:59 3 452 9

ЕС води примитивна политика към Русия

  • ес-
  • виктор орбан-
  • русия

Според Виктор Орбан е нужен по-различен подход

Европейският съюз провежда примитивна политика по отношение на Русия. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

Орбан говори пред етнически унгарци в румънския град Бейле Тушнад.

„Според мен ЕС провежда примитивна политика спрямо Русия, твърдейки постоянно, че тя е някаква заплаха. Действително в ЕС има държави, които може да се чувстват застрашени от Русия. Това са балтийските страни и Полша, чиито исторически и географски фактори предполагат за това, но това не важи за повечето европейски държави. Нужна ни е много по-особена политика спрямо Русия“, заяви Орбан.

Според него Русия не се чувства безопасно, ако около нея няма буферни зони и за това се стреми да създава такива. Подобен е бил случаят с Украйна, която обаче е предпочела пътя към НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Вр

    23 2 Отговор
    Че е прав - прав е! Обаче?!?! Пусти стереотипи и инерция в мисленето на брюкселските канцеларски плъхове! А, и да не забравя - пълно работещите и слагачество на големия бял брат!
  • 2 Владо Вр

    12 1 Отговор
    # пълно раболепие и слагачество
  • 3 ДЕДО ВЛАДИКА

    29 0 Отговор
    Орбан има топки , за разлика от други !
  • 4 onq s konq

    2 15 Отговор
    Орбан забрави за руските танкове през 1956.Ако знаех унгарски щях да му кажа че "вълкът козината си мени,но нрава-не"!А иначе му е уютно в Централта Европа,сравнително далече от Русия и граничещ със богатите Евродържави.

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 5 Румяна Костова

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Руските танкове 56-та година са реакция на прототипа на оранжевите революции,на които сега сме свидетели.Дали сте толкова наивен да мислите,че се е започнало със спонтанен протест на мирните граждани.И Чехия и Унгария са искали да излязат от Варшавския договор.А не само да си имат някакъв вариант на капитализъм със развиване на частната собственост.Танковете 56-та година не са приятно събитие,но то не пречи на Орбан да мисли трезво за геополитическите събития днес.И още той доказа с изгонването на Сорос от родината си,че не е политик,който може да бъде купен и да бъде безучастен,ако някой английско говорящ на висок държавен пост раздава бисквитки по площадите на Унгария.

    Коментиран от #7

  • 6 любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    А ти кво, помниш ли ги руските танкове през 1956 г.?
  • 7 прУстакоФ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Румянке....добро утро....Какво да ти кажа,как да ти го кажа?Трудна работа...Най-вероятно нищо няма да разбереш,пък не му е и тука мястото,затова е направо излишно.Но поне да отметна,че животът е динамичен и всичко е преходно.Ама вярвай ми-наистина много динамично и много преходно!!Също се отнася и за цветовете-кога червено,кога оранжево,кога синьо,кога по-друго синьо....Кой както СИ го направи,кой както МУ го направят,кой както СЕ оправи,а най-вече кой както СЕ набута!Обаче, докато при нас Сънчо,който идеше от студената тайгица и ни "приспиваше'' с оранжеви песнички и оранжада,явно на някои други места не са нанкали.Правили са оранжеви разходки по площадите,оранжеви революции и тем-подобни глупости,без значение кой им е държал каишките.Обаче?Обаче!Било имало разлика някаква си между България и Унгария????А????
    https://www.youtube.com/watch?v=Gg2Mj5a2Bqk
  • 8 Марони

    0 0 Отговор
    То и самия Евросъюз стана бая примитивен,откак прие и едни т.н.на втора скорост държави!
  • 9 eddim

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ами Орбан за разлика от критиците си - все бивши доносници, партийни и комсомолски активисти, е лежал по затворите за антикомунистическа дейност. Като доста интелигентен човек обаче на него му е ясно, че безсмисленната конфронтация е само в изгода на външни сили. Страната му само губи от това.
Новини по държави: