Last news in Fakti

29 Юли, 2018 18:29 4 844 8

6 типа плажуващи, които ще вгорчат отпуската ви

  • тип-
  • плажуващи-
  • вгорчат-
  • отпуска

Някои заемат най-добрите места на плажа, други идват, само за да похапнат. Има и такива, които, без да се стесняват, се отдават на козметични процедури върху собственото си тяло

6 типа плажуващи, които ще вгорчат отпуската ви - 1
Снимка: Shutterstocl

Германският в. “Ди Велт” описва няколко типа почиващи, които се срещат на плажа почти навсякъде по света, независимо дали става дума за море, езеро и дори градския открит басейн, пише 24chasa.bg. Някои от тях са идеални за споделеното преживяване, наречено почивка край прохладата на водата, но други със сигурност могат да ви вгорчат отдиха. Ето 6-те типа почиващи, които не бихте искали да срещнете по време на отпуската си:

1. Окупаторите

Те идват с колкото се може повече кърпи и надуваеми дюшеци и окупират територия като за цяло село. Обикновено са много ранобудни и успяват да елиминират поспаливата конкуренция. В някои хотели ол инклузив се разгарят истински съревнования, че даже и люти битки кой ще заеме най-добрите шезлонги на първа линия още преди закуската. Окупаторите после победоносно гледат как другите се лутат насам-натам с надеждата да си намерят кьошенце, където поне да седнат.

2. Хвърлящите сянка

Допреди малко сте имали чудесна гледка към морето, небето, планината... Но тази радост продължава само до момента, когато на плажа се появява семейство с детски колички, кошници за пикник, кофички и лопатки, гумени лодки и чанти с всичко необходимо за дълга обсада. Нещата изглеждат така, като че семейството е изпуснало влака с целия си багаж. Но и това се преглъща, ако не беше гигантската плажна палатка за пазене на сянка. Сега вече гледката не е към морето и прохладните води, а към петнистата стена на палатката. На някои плажове тези екстри са забранени и с право.

3. Безцеремонните

Те не се притесняват да си режат ноктите близо до кърпата на съседа. Ноктите отиват директно в пясъка - какво пък, те са нещо органично, природен продукт. В интернет се върти видео, на което дама на средна възраст си бръсне космите на краката, седнала до басейна, в който се къпят и си играят дечица. Същите тези безцеремонни туристи ще ви напълнят хавлията с пясък, защото им е все едно къде стъпват, или направо ще я изтърсят върху вас.Отпускът може напълно да се провали и заради плуващи в морето фекалии, някои от които не е изключено да сеят зарази. В Испания пикаенето в морето е забранено, но не е ясно как ловят нарушителите.

4. Непукистите

Не обичат да се разкарват до кабинките за преобличане, особено когато пясъкът е напечен и пари. Сменят банските ловко, като се прикриват с хавлиените си кърпи или широки дрехи. Има и такива, които превръщат обикновените плажове в нудистки и се преобличат без свян и никакво прикритие, независимо дали гледките са естетични и без да се съобразяват, че наоколо има любопитни деца.

5. Позьорите

Безупречно загоряло тяло, микроскопичен бански и последна мода слънчеви очила. Настаняват се там, където имат прекрасна видимост към всички важни точки на плажа и където сами може да бъдат видени отвсякъде. Рядко влизат във водата, защото прическата им може да се развали и гелът им да се измие. Към същата група е възможно да бъдат причислени и говорещите високо. Те пък държат всички наоколо да чуят колко са умни, оригинални и информирани. Най-ужасни обаче са онези, които държат да ви наложат музикалните си вкусове и не ползват слушалки към електронните си устройства.

6. Тийнейджърите

Всички сме били на 15 г. Състезавали сме се кой ще се оригне по-силно или ще се изплюе по-надалече. Скачали сме във водата с крясъци със свити към гърдите колене, пръскайки всички наоколо. Не се сърдете и не се възмущавайте, а оставете младите да се наслаждават на летните радости, съветва немското. Разбира се, стига те да са достатъчно възпитани да не оставят всички боклуци след себе си, бъркайки плажа с кочина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луда 🐞

    7 2 Отговор
    Този на снимката е гларус 100%!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 мъка

    3 2 Отговор
    ХАХХА Наскоро гледах ,,Приятели,, и Джоуи се изцепи на Моника че щял да и подари табелка ,, Ние не плуваме в тоалетната ви , така че моля ви не пикайте в басейнът ни !!!,,
  • 3 красавицата

    17 6 Отговор
    Има и категория " майки с малки деца", които са решили да стоят цял ден на плажа, а децата им изморени и гладни реват за ужас на околните почиващи. Гледката се допълва от малко по-големите им братчета и сестричета, на които им е неудобно да стоят без долнище, горнище, но на майките им не им пука .
  • 4 Гадна работа

    5 2 Отговор
    Гларус той ...жива пеперуда...
  • 5 Сандокан

    16 3 Отговор
    Да позната картинка.... Затова вече 10г.
    почивам в Гърция. Всички села са на септични ями няма гадости в морето .Можеш да си намериш плаж където няма никой в продължение на няколко стотин метра. След „инвазията” на Българите по плажовете на южна Гърция гадостите се появиха и там, говоря за дамски превръзки, отпадъци с Бг. произход изхвърлени по пътя до морето и др. родни привички. Някои излизат от село, но селото не излиза от тях.
  • 6 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Луда 🐞":

    Не съм орнитолог дали оня е гларус, ама виж - ти си 100% чапла.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    за това - събирате се голяма компания и наемате къща/бунгало или малък хотел със собствена плажна ивица - шумни сме, има много деца с нас и седим по цял ден на плажа и за не си разваляме нашата почивка и тази на дугите, се съобразяваме.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.