31 Юли, 2018 15:14, обновена 31 Юли, 2018 15:26 3 140 15

Борисов: Отпускаме още 150 млн. лв. за хората с увреждания

  • увреждания-
  • хора с увреждания-
  • бойко борисов-
  • бисер петков

Майките ще продължат да отстояват исканията си да бъдат приети законите за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги

Борисов: Отпускаме още 150 млн. лв. за хората с увреждания - 1
Снимка: БТА

Правителството ще отпусне допълнителни 150 млн. лв. за реформата за хората с увреждания от догодина. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов след 5-часова среща с представители на хората с увреждания, социалния министър Бисер Петков и омбудсмана Мая Манолова.

"За новия бюджет можем да гарантираме 150 млн. повече в тази система. Проблемът е, че и те им се виждат крайно недостатъчни. Ще смятаме още, но все пак трябва да съзнаваме какво в края на краищата държавата може да си позволи. Продължаваме да работим. Над 700 хил. души трябва да получат такава помощ, а 88 хил. е групата, която е нуждаят от чужда помощ. Говорим за една огромна група хора“, предупреди премиерът, цитиран от БНР.

Обединени под мотото "Системата ни убива", вчера майки на деца с увреждания излязоха на национален протест. Те поискаха достоен живот за децата си и истинска реформа в областта на личната помощ. От своя страна национално представителни организации на хората с увреждания настояват готвените промени да бъдат за всички, а не само за децата.

Борисов: Отпускаме още 150 млн. лв. за хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова очаква ангажименти от страна на правителството. Тя смята, че това, което в момента предлага социалното министерство, е малко повече пари, които ще се дават отново на калпак:

"Ясно е, че не всичко ще се случи сега и веднага, но трябва да има ясна заявка, че реформата е започнала. Освен месечната финансова подкрепа, която предлага министърът, трябва да се регламентира ясно личната помощ", заяви тя.

Майките на деца с увреждания очакват реформата да тръгне. Те няма да приберат палатките, имат и брояч, който отброява времето до 1 октомври. Дотогава те искат да бъдат приети три закона: за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 344

    30 2 Отговор
    А как с лека ръка даде 500 000 000 лв. на фирмата на Доган и Вълка?
  • 2 гост

    26 3 Отговор
    Да ви се махнат от главата, нали така беше г-н Борисов.
  • 3 Матрософ

    20 2 Отговор
    Ще намалим депутатите , държавната администрация и без това е внушителна раздута, да премахнем субсидийите за партийите , просто да се прехвърлят в този фонд. А 2 милярда дет ги взе С Дянков га ше ги върнеш ? Ний само питаме ? А вий само кадрувата и пирувахте 6 месеца като едно време . Големи майстори сме на софрите още оно време комунистическо, от мероприятие на мероприятие с консумация обилно . Ееееех кви времена бяха, едни работеха други ползваха благата на народа. Чекайте , че ся кво е? Па същите методи, па същите хора или децата им , пак същите софри.
  • 4 Джуган

    22 1 Отговор
    Този простак я подкара съвсем през просото. Никаква мисъл, никакви идеи, никаква програма, никакъв план за държавата, освен да се джафка с курнелия. Дивашки популизъм, когато стане напечено или някоя групичка стане много шумна и креслива, дава по някой лев да му се махнат от главата, и така до следващата мини-криза.
  • 5 Морето сто и педесет милиона

    15 0 Отговор
    Тежко е да имаш къща в Барселона. И там е море, и Стоичков още го помнят, но как да отидеш при възлюблената, когато едни ти стоят на главата. Лесно е вадиш едни 150 милиона народна пара и без грам мозъл и идея ги даваш. Дано се махнат поне за малко.
  • 6 RIS

    7 18 Отговор
    Браво бе корифеи. Как ги разбирате тия работи, като че ли сами сте в бизнеса. Как знаете кой какви пари , с колко нули, от кой на кой. Защо не идете в ДАНС, или ви е страх да не ви приберат за руска агитация? Браво. Само, че това си е в болните ви глави и там ще си остане колкото и помия да изливате тук. Правите ли сметка, че това, което ще се реши, ще тегне като воденичен камък на бюджета всяка година ? Аз не съм съгласен всички пари на държавата да отиват за здравеопазване и социални дейности за болни. Има толкова пера още, които спешно се нуждаят от пари. Кой им каза на тия, дето цапат пред президентството, че могат да живеят като подобните им в Австрия на пример ? Просто са се родили на грешното място. Ще се побираме според чергата си. А колкото до това, кой колко харчи, дори да закриете държавата като администрация, пак няма да сте доволни. Всичко с мярка. А майките на тези болни пред парламента я преминаха. Чудя се защо Б. Борисов им се връзва. Въпреки това пак ще гласувам за него ... и не само аз.

    Коментиран от #15

  • 7 WTF

    12 0 Отговор
    Не някакви цифри, а организация, закони, персонал, обучение и т.н. трябва. Това означава яко работа -такава, каквато никой политик не е свикнал да върши, най-малко мутрата нагла.
  • 8 Иван

    10 0 Отговор
    Няма оправия в тази така наречена държава
  • 9 WTF

    10 0 Отговор
    Не те е сложил заблудения народ на този пост, само за да подхвърляш числа наляво и надясно, а да бачкаш. Ти трябва да си слуга на народа, макар и да го изтезаваш с кражбите и нездействието си. Но дори и да го чуеш, няма да го разбереш, защото капацитетът го няма. Желанието още по-малко. Остават глупавите овце и циганите, които те избират през 4 години
  • 10 Вили

    3 0 Отговор
    Както при Тодор Живков. От народа за народа. Ще се щипне от увеличението на пенсиите и от други места. Тактиката е като се разлаят кучетата да им се подхвърли храна.
  • 11 Боко Мазника от БРЕГ

    6 0 Отговор
    Най–големите глупости в България ги говорят Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров!!! Но няма как, да кажат нещо друго, защото са неграмотници!!! Нормален /трезво мислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП!!!
  • 12 Маскота

    2 0 Отговор
    Сега се обмисля възможността да се разшири зелената зона в София за целта в това число влизат кварталите Слатина ,Суха река,Гео милев итнт.НЯМЯ ДА СТАНЕ ТАЯ,ЩЕ ИГРАЕ ТОЯГАТА.Измет не земна.Така се намират пари за всичко,до кога ще търпим,докога,с тези хора трябваше да сме всички и да ги подкрепим.
  • 13 Гост

    3 1 Отговор
    Само не ми е ясно как от 7 милиона население има 700 хиляди с увреждания.....Това си е едно 10% от населението. Само на мен ли ми се вижда странна цифрата. Реално 2-ма от 3-ма циганина са си извадили ТЕЛК-ове и са на помощи, а в същото време ходят и крадат. Вместо да се протестира срещу фалшивите ТЕЛК-ове се протестира, че няма пари. Нормално да няма за наистина болните, които са сигурно 50-70 хиляди.

    Коментиран от #14

  • 14 758

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Е кой ще закачи ценния електорат, който има само права, но не и задължения
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове