Last news in Fakti

1 Август, 2018 10:19 6 252 20

Руски военни притесниха Япония

  • русия-
  • военни-
  • япония

Токио иска ограничаване на руските военни на Курилските острови

Японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че страната му е поискала от Русия да ограничи военната си дейност в региона на Курилските острови, съобщи Kyodo.

Ондора разговаря с руския външен министър Сергей Лавров в Москва. Двете страни отдавна водят териториален спор за Курилските острови.

„Поискахме руската страна да вземе специални мерки, защото засилва военния потенциал на четирите северни острова“, заяви Онодера.

Онодера заяви, че наземните системи „Иджис“ са предназначени за отбрана. Той заяви, че те не целят да заплашват Русия.

Вече има договорка руският тихоокеански флот да посети пристанището в Хакодате. Русия и Япония призоваха всички страни да проявят сдържаност и гъвкавост, що се отнася до ситуацията в Корейския полуостров.

СССР анексира Курилските острови след края на Втората световна война. За това и до днес страната не е подписала мирен договор с Япония. Двете страни вече обявиха, че планират да преговарят по въпроса. В момента се уточняват подробности по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    10 17 Отговор
    В Централноафриканската република бяха убити трима известни руски журналисти - Орхан Джемал, операторът Кирил Радченко и режисьорът Александър Расторгуев.

    Те са пристигнали в Африка, за да снимат филм за участието в местни конфликти на руските наемници от частната военна компания "Вагнер".

    В момента е известно, че тримата журналисти са били спрени от паравоенни и разстреляни.

    Коментиран от #7

  • 2 Kcaniba

    11 29 Отговор
    Империята на злото!

    Коментиран от #8, #16

  • 3 гост

    40 9 Отговор
    Япония анексира Курилските острови през Японо-Руската война , така ,че трябва да се използва друг израз за обратното действие .
    Примерно Русия си върна Курилските острови през 2-рата световна .

    Коментиран от #13

  • 4 Kcaniba

    6 24 Отговор
    В края на миналата седмица руснаците отново масово протестираха срещу повишаването на пенсионната възраст в страната. Рейтингът на Путин осезаемо спадна заради тази реформа, но опасност за властта няма.

    Коментиран от #12

  • 5 Тоя с Ху.

    30 3 Отговор
    Защо толкова ви тревожи какво станало в Русия а , не ви тревожи България питам и русофили и русофоби ?
    По богати ли ставате или по здрави като наплюе те или хвалите други държави ?

    Коментиран от #11

  • 6 Рамбо

    6 21 Отговор
    Русия и джудже, а Пути е нюню!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Благодарим за информацията ама и ние сме грамотни и я прочетохме !
  • 8 Borislav Popov

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Ама нищо не казваш за атомните бомби хвърлени в Япония ?!! Руснаците ли ги хвърлиха ?
  • 9 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рамбо":

    Бат Рамбо бил гей ? Ма верно ли е ?
  • 10 селянин

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рамбо":

    Сега ще снимат Рамбо-6..последна кръв,джендъра ще връща курилите на японците,че они вече 73 години,не моот да си ги върнат..обаче там го чака майор Шатохин с ПКМ.
  • 11 Санчо

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тоя с Ху.":

    Тревожи ни много приятелю. Затова се интересуваме. Лично аз очквах демокрация и помощ от янките. Получихме див балкански чорбаджизьм. Родителите ни с пенсии под социалния минимум. Икономиката ни сьсипана. Армията унищожена. Селското стопавство ЗАБРАНЕВО за да купуваме демократично ГМО. Децата ни подложени на педераски атаки(ик). Страх ние да раждаме поради несигурност ,не като при онез дето уж са ни приятели. Затова братле се интересувам. Всички сме подложени на ударите на ПРЕФИНЕН дьржавен тероризьм(ам. професор го обяснаваше преди години,не му повярвах)който уникожи 30% от народа. Ако чекистите са планирали което се случва за да се обьрнем пак на изток са успели. Не се натрапвам,никак не харесвах "другарите",но нямаше умиращи поради липса на храна и лекарства. От Русия може и да ни натискат в подчинение,обора явно ни смазва до унищожение. Затова се интересувам. Избирам по-малкото зло.БОГ да пази Бьлгария и Рода бьлгарски
  • 12 А твоя реитинг?!?!

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Толкова е нисък,че ти спряха мънгизите от Фащ!!!казах ти мн пъти намери си достойна работа!

    Коментиран от #15

  • 13 плевен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ..и половината Камчатка.
  • 14 Дани

    4 1 Отговор
    Коя западна държава е нямала колония зада я " измуква " благата
  • 15 Kcaniba

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "А твоя реитинг?!?!":

    Публикувано във факти.бг: Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 16 Крис

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    След като подло окупират Сахалин ,японците изкалват не само руските военни ,но и местното население! С усмивка дават бомбонче на децата след което им разбиват главиците !!!устройват невиждани кланета в Китай и навсякъде докъдето се докопат!! Сега ще търпят !!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Д'мин

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Крис":

    Народността Айну/Едзо е населявала не само Курилите а и северните части на сегашна Япония, основно остров Хокайдо. Геноцида над тях е още от далечни времена-15 век. Смята се, че са дошли в Япония още през неолита-13в. пр. н. е. Бели, високи, с европеидни черти и сини и сиви очи. Няма вече жив човек говорещ техния език, останали са около 50 000 души. Това са направили японците с местните.
  • 18 Шнаката

    1 2 Отговор
    Русия да връща всичко заграбено!
  • 19 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Аз съм гей и обичам да ме шибат
  • 20 jforfk

    0 0 Отговор
    Г-н Стойчев, престанете да пишете "СССР/Русия "анексира". Преди да пишете, поне малко, се запознайте с историята. Още през 50-те години СССР е съгласен да върне два острова на Япония при условията: Подписване на безусловен мирен договор и премахването на всички чужди военни бази на японска територия, включително на остров Окинава. И обявяване на военен неутралитет на Япония. Именно бащата на сегашният премиер подписва договора със САЩ за ВОЕННО СЪТРУДНИЧЕСТВО тогава. В Резултат СССР отказва връщането на островите. Щото и там може да цъфне някоя нова военна база. Защото Япония е васал на САЩ още от 1945 год.
Новини по държави: