Last news in Fakti

1 Август, 2018 19:06 2 202 15

Ръст на германците с имигрантски произход

  • германия-
  • ръст-
  • население-
  • имигранти-
  • бежанци

Най-голямата диаспора е турската

Ръст на германците с имигрантски произход - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на хората в Германия с имигрантски произход се е увеличил с 4,4 процента през миналата година и е достигнал почти 19,3 милиона, показват официални данни, цитирани от Асошиейтед прес.

Федералната статистическа служба обяви, че 51 процента от тези хора са германски граждани. Според нея човек с имигрантски произход е някой, който или не е роден като германски гражданин, или има поне един родител, който не е роден като германски гражданин.

Най-големите групи са били хората от турски произход - 2,8 милиона, от полски произход - 2,1 милиона, от руски произход - 1,4 милиона, и от казахстански произход - 1,2 милиона. В доклада, основаващ се на годишни микро преброявания на населението, не се посочваше причина за увеличението миналата година и нямаше подробности за хората в обществени приюти.

През 2015-2016 година в Германия пристигнаха голям брой бежанци, но оттогава напливът намаля. Населението на Германия е около 82 милиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро

    43 2 Отговор
    Германистан ще стане джамахирия, защото мург,авите ислямски мигранти и заселници се плодят като зайци там

    Коментиран от #8

  • 2 Диоген

    33 3 Отговор
    2030 година. Урок по Анатомия в Саарбрюкен Шуле. Учителят- Мехмед, как е чпроизлязъл човека? Мехмед: Алахабар, майн Лерер! Учителят: Зюмбюл, къде се намира река Рейн? Зюмбюл: Рейнеб сега в родилнпто, майн Лерер, близнаци. Учителат: Ханс, кой е Гьоте? Ханс: Вече съм Хасан, майн Лерер. Тате казал, че ако фрау Меркел изкара още един мандат ще ми смени името...Пак я избраха. Гот е, като кеф.
  • 3 Иванов

    25 1 Отговор
    2025 година,Лайпциг, Чапай и Петка слизат от самолета и тръгват да разглеждат града. Жените забулени, джамия до джамия, а мъжете с ножове пистолети и ръчти гранати по коланите на шалварите. Чапай се изумил от тази гледка и попитал един брадат шваба, сочейки пистолета му, за какво му е това. - За един мирен свят, в името на Аллаха, му отвърнал Гюнтер бин Хасан ал Араб.
  • 4 гост

    22 3 Отговор
    Горките германки...ше ги клатят безплатно и по много маймуните по паркове ,площади и градинки !!!Да живей баба меркел !!!
  • 5 Borislav Popov

    18 2 Отговор
    Нещо сте се объркали ! Броят на Турското население живеещо там е далеч по голямо. По данни от 2012 г., 3 711 000 са турските имигранти в Германия, което прави 4,5 процента от цялото население на страната.

    В момента са към 4.5 милиона .

    Коментиран от #7

  • 6 Тъп

    17 1 Отговор
    До като действа "Канцлеракта"решенията за Германският халифат ще се вземат оттатък големата локва със съдействието на европейските плевналилиевчета.
  • 7 не се пише

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    турско с голяма буква а с намален шрифт . те и евреите си бяха въобразили нещо но немците май ги нагънаха...та да не излезнат надвишени дори и 2-та млн....а ?
  • 8 Барчо

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро":

    Забележи, че засега няма камилари. Само че вече има доста родени камиларчета на германска територия, които все още не са станали пълнолетни, когато и ще се самоопределят дали да са с германски паспорт или камиларски. Тогава и те ще влезнат в статистиката. Сега посадения троскот ще избуее след петнайсетина години за пръв път, но ще се увеличава всеки ден за в бъдеще. Те тогава ще става каквото ще става. Ханс ще бачка на три работи за да може камиларите да си живучкат.
  • 9 Диди

    1 14 Отговор
    Горе пишещите....вие ДОБРЕ ЛИ СТЕ С ,,ГЛАВАТА,,? Само глупаци фантазират,че Германия сама ще се ,,погуби,,.
  • 10 месара

    10 0 Отговор
    е така се подмладява държава, с имигранти!

    Коментиран от #11

  • 11 Диди

    0 13 Отговор

    До коментар #10 от "месара":

    Вие сте поредният.Толкова ли сте наивен да ВЯРВАТЕ ,че Германия ще допусне това?

    Коментиран от #12

  • 12 Санчо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Диди. Германия не се погубва сама,погубват я вьншни сили,глобални. Разрушьт ли стьлба на дьравноста там нататьк е лесно. Разгледай случващотосе сега като част от пьзел,НО и разпьнато вьв времето. Потьрси пане три независими источника от различни дьржави и поне през 20 години за да видиш промил от сатанинския пран. Ако те устройва да знаеш разбира се.
  • 13 Муха

    9 0 Отговор
    Бъдещата (скоро) столица на Германия ще се казва Мюмюнхен! 😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: