Last news in Fakti

2 Август, 2018 11:57 1 025 0

Арсенал излъга Челси в контрола

  • челси-
  • чех-
  • арсенал-
  • дузпи-
  • контрола

"Топчиите" изравниха в 93-ата минута и спечелиха след дузпи

Арсенал победи Челси след изпълнение на дузпи в мач от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп. Редовното време завърши 1:1 и се премина директно към изпълнение на наказателните удари. При тях "топчиите" надвиха "сините" с 6:5. Мачът се игра в Дъблин.

За тима на Унай Емери това е втора победа в турнира след категоричното 5:1 над ПСЖ преди дни. Арсенал има и една загуба след дузпи от Атлетико (Мадрид). Челси пък беше надвил Интер с дузпи преди дни.

Двубоят на стадион "Авива" започна отлично за "сините" от Лондон, които поведоха в петата минута. Антонио Рюдигер се разписа във вратата на Петър Чех след асистенция на Сеск Фабрегас.

В 15-ата Челси получи дузпа. Петър Чех обаче хвана удара на Алваро Мората. Испанският нападател се опита след това да отбележи на два пъти от игрова ситуация, но бившият дългогодишен вратар на "сините" отново спаси.

През второто полувреме играчите на Арсенал владееха повече топката, но не успяваха да застрашат Вили Кабайеро. Чак в третата минута на добавеното време "топчиите" съумяха да изравнят. Александър Лаказет се разписа за 1:1 и последваха дузпите.

Първите четирима изпълнители и за двата отбора не сгрешиха, но след това Чех хвана удара на Рубен Лофтъс-Чийк. Решителната дузпа за Арсенал отбеляза Алекс Иуоби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА