2 Август, 2018 15:55 1 470 6

Хакинен: Фетел ми напомня на Шумахер

  • хакинен-
  • фетел-
  • хамилтън-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • шумахер

Един от най-големите съперници на Михаел Шумахер – Мика Хакинен – оприличи Селастиан Фетел на великия пилот, който понесе Ferrari към безпрецедентна слава в началото на века. Хакинен, който спечели световната титла през 1998 и 1999, вижда много прилики между седемкратния световен шампион и по-младия му сънародник.

"По начало смятам, че стилът на Себастиан е уникален, но все пак виждам прилики с Михаел. Той винаги спираше в същия момент, винаги държеше същата линия, ускоряваше много точно, всичко беше контролирано" сподели Хакинен.

"Това е много добър, чист и агресивен стил на пилотиране. Той контролира колата дори върху бордюрите".

Финландецът беше попитан от изданието Спийдуик за мнение и за Люис Хамилтън:

"Люис винаги се стреми да кара малко по-екстремно. Много контролиран, но натиска колата повече към предела, и рискува много. Обаче не е безотговорен, винаги прави съзнателни решения. Ако не излезе от пистата, усилието му се превръща в супер обиколка. Човек може да поема такъв риск, но невинаги, защото в противен случай се завърта рано или късно".

От това, което е видял досега през сезона, Хакинен си спомня своите дни в McLaren.

"Полагахме много усилия да направим задницата стабилна. Ако "опашката" е нервна, това много затруднява пилота, особено ако натиска докрай. Ferrari са в добра позиция за титлата, освен ако не се случи нещо непредвидено".

"Формула 1 вече не е толкова интересна, колкото беше преди. Розберг срещу Хамилтън беше доста отегчително. Феновете намаляха, защото битката беше в рамките на един и същи отбор. Сега е Mercedes срещу Ferrari, плюс младите таланти като Верстапен – тази година вече е вълнуващо".

"Невъзможно е да се предположи кой ще спечели този сезон. Хамилтън и Фетел са много различни. Много е интересно да видиш как Себастиан си изпуска нервите и как Люис поема все повече рискове" завърши Хакинен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мото

    6 5 Отговор
    Рапърската суетна маймуна има малко по добър болид и ще е трудно Фетел да стане тази година шампион

    Коментиран от #2

  • 2 ай стига бе

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "мото":

    Освен болида маймуняка вади и доста късмет(което е дразнещо), още миналата година Фетел можеше да стане шампион ако не бяха малоумните изпълнения на лудия Макс. А Хамилтън е най-незаслужилия многократен шампион във Ф1.

    Коментиран от #6

  • 3 ДппП

    6 5 Отговор
    И двамата сте пълни кретени. Първо "рапърската маймуна" е в пъти по-добър от негодника Фетел, който постоянно си блокира гумите и греши. Многократно този срам за Ферари показа колко е нестабилен и неук да кара този болид. Ферари имат един от най-добрите болида във Ф1. , говорите глупости, че макларан болида е по-добър от този на Ферари, на кривата ракета космоса и пречи! И не бъдете расисти, жалки селяни, имайте уважение за един от най-добрите в днешно време пилоти, човека кара болид с 300+км/ч а вие си карайте щайгите без технически преглед и гражданска, СЕЛЯЦИ с мераци!
  • 4 кучето шаро

    3 1 Отговор
    Себастиан Фетел
  • 5 Грую

    3 0 Отговор
    Може би иска да каже, че трябва да внимава докато кара ски!
  • 6 Jenson Bourne

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ай стига бе":

    Най-незаслужилият? Айде вземи седни в кокпита му и да те видим колко можеш като имаш толкова голяма уста. Ей това не ми харесва на интернет - че питекантропи получиха трибуна да се изявяват, заливайки с помия хора, които работят здраво, за да бъдат номер 1 в областта си.