Last news in Fakti

3 Август, 2018 08:32 21 853 35

Митьо Очите свързан с Куката

  • митьо очите-
  • бургас-
  • арест

Имат ли връзка с други престъпления – засега не е ясно

Димитър Желязков – Очите е свързван с поне трима от арестуваните в Бургас, съобщава bTV. В четвъртък през деня там беше разбита организирана престъпна група, занимавала се с рекет, побой, палежи и наркотици. В ареста са 19 души, за които се смята, че са близки до Митьо Очите.

Самият лидер на групата е обявен за общодържавно издирване, очаква се да бъде поискана и международна заповед за арест.

По неофициална информация в къщата на Очите в Кошарица

са засечени дъщерята и жената на Камен Балбузанов – Куката.

Той е познат в плевенския район и е в момента е подсъдим по друго дело в спецсъда като лидер на престъпна група за рекет, палежи и побои. Това, според разследващите, показвало контактите на Димитър Желязков с други крими герои извън Южното Черноморие.

Сред задържаните са и лица, заподозрени за палежа на ресторант „4YOU” в Слънчев бряг миналата година. Там беше прострелян Митьо Очите.

Имат ли връзка с други престъпления – засега не е ясно.

Имената на двама от арестуваните, Йордан Вълчев – Ларша и Иван Пишиев, станаха известни покрай палежи на офиси и катафалки на погребални агенции в Бургас миналата година. Това е бизнес, с който неофициално е свързван Очите през годините.

Една от потърпевшите е Румяна Черкезова. „На десето число всеки месец плащахме неговия пай – на бройка погребение на месец. На погребение давахме по 100 лв., после и 150 лв. на заявка”, разказва тя.

Кой е Димитър Желязков – Очите?

Митьо Очите влезе в обектива на медиите още през 2001 г., когато при атентат срещу него беше отнет живота на съпругата му.

През 2008 г. Желязков беше осъден на 4 години и 6 месеца като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и влезе в затвора.

Преди две години в началото на лятото беше тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг, оцеля като по чудо.

Последната му поява пред камерите беше в спецсъда преди три месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    136 14 Отговор
    А след тези зулуми да сте го виждали някога окован като Десислава Иванчева ? Алоооо.... Цачева, Захариева, Караянчева, къде сте бе мръсни джендърки. Мълчите като бити дупета.

    Коментиран от #11

  • 2 Митьо

    69 4 Отговор
    Недосегаем 6-та степен.
  • 3 Reinz

    82 4 Отговор
    А защо въобще трябваше да го спасявате след стрелбата по него ? Защо трябва да спасяваш някой който е направил толкова много престъпления, разплакал е толкова много родители и деца ? Защо продължава тази игра на котка и мишка толкова десетилетия ? Защо не може да бъде осъден ? Може би са интереси ?

    Коментиран от #14, #30

  • 4 ДААААНЕ САМО С КУКАТА

    39 38 Отговор
    Е СВЪРЗАН , А Е СИЛНО ОБВЪРЗАН С БСП, ТО И ЗАТОВА ПРИСЪДАТА СИ Я ИЗКАРА В ОФИСА СИ В БУРГАС , И ЗАТОВА СЕГА СЕ ИЗДИРВА ,СЪДЕБНАТА ВЛАСТ МУ ПРОШЕПНА, КАКВО ГО ЧАКА , А ТЯ В РЪЦЕТЕ НА БСП!

    Коментиран от #6

  • 5 Eee

    28 4 Отговор
    Какво ни занимавате с тия нещастници?
  • 6 Ежко

    35 9 Отговор

    До коментар #4 от "ДААААНЕ САМО С КУКАТА":

    Дали?Точно по управлението на БСП Очите лежа в панделата!Ако е толкова гъст с БСП защо ГЕРБ не го опандизи и така 8 години?....

    Коментиран от #18

  • 7 Откровен

    57 2 Отговор
    Българския народ желае смъртта на всички боклуци. Нека да си го кажем направо в очичките. Друг вариант няма.
  • 8 Townboy

    45 5 Отговор
    Ако се направи истинско разследване ще се стигне чак до Тиквата!

    Коментиран от #26

  • 9 Катани

    35 5 Отговор
    Колко пъти да обяснявам на полицията или тайните служби, такива хора като този Митьо Очите не се преследват за да се съдят и да ги затварят по затворите, те се преследват за кратко - ЗА ДА ГИ ОЧИСТЯТ, МЕЖДУ ОЧИТЕ С НЯКОЛКО ГРАМА ОЛОВО и всичко приключва добре и за хората и за полицията и за рекетирания бизнес. Всички държави го правят, като няма оправия и твърде големи разходи за разследвания, човека изчезва без никой да разбере - и то законно. Мисля че трябва да има "законно добри наемни чистачи", това ще служи за пример и на другите тарикати. До кога българино ще търпим, до кога тази гнусна помия ?

    Коментиран от #22

  • 10 .....

    34 1 Отговор
    Е те го гледаха като принцеса, втурнаха се всички лекари да го спасяват, полицаите го охраняваха и пазиха, уведомяваха ни на всеки час как е и точно от вчера стана опасен и обявен за издирване. Това, ако не е симулация на дейност... Сетила се Мара да се побара.
  • 11 Няма Държава

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тодоров":

    Ама Иванчева пречи да се застроява и разграбва кв. Младост, а Митьо не пречи много много затва е с по лека мярка и по малък престъпник:-)
  • 12 656

    22 2 Отговор
    Е ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА ГО СПАСЯВАТЕ ТОЯ ИЗРОД ??????
  • 13 Bubbles

    15 0 Отговор
    Значи има връзка и с Джаро.
  • 14 Митю

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Reinz":

    Мисли по-широко пич
  • 15 asdf

    14 2 Отговор
    Митко очите свързан с Гошо кокала, а Пенка тоягата свързана с Киро бубата. Боко тиквата свързан с Кинефа и тн...
  • 16 Еничър

    20 0 Отговор
    А със колко политици е свързан.Ще напишете ли.
  • 17 Abdul

    18 1 Отговор
    Българиябе единствената държава, в която осъдени престъпници и изобщо престъпници са на свобода. Парадокс. Държавата осъжда с парите на данъкоплатците престъпник, хаби ресурс, време и пари, а след това оставя този престъпник без наложено и нез изтърпяно наказание, постановено преди това от държавният съд. Излиза, че не е нобходимо държавният съд да работи, нито да ги хващат тези престъпници, щом са на свобода. Сиреч, по добре е държавата да не хваща никой, след като така или иначе го пуска. Да строи детски градини, училища и някъде по смослено да инвестира тези същите Нашите пари. България е единствената държава с тази описана политика, няма друга държава.
  • 18 А БЕ

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ежко":

    Ако беше прочел че БСП дерижират ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА щеше да ти е ясно , защо няма осъдени мутри , които обслужват БСП ! Някой уби Луканов,Павлов но осъдени няма и никой от партията не повдига въпрос за това ! ЗАЩО ЛИ ?
  • 19 Герберистан

    20 4 Отговор
    Колко го лекуваха боклука...а просто трябваше да го оставят да умре като куче...
  • 20 Комбълов

    11 3 Отговор
    Всички пътища водят към Банкя.
  • 21 Хохи

    9 3 Отговор
    Защо требе да ни занимавате с такива ЖАЛКИ, СЕЛЯШКИ МАФИОТЧЕТА.
    ГНУСНА, ДОЛНА, СЕЛСКА ИЗМЕТ.
    ЕГАТИ И ЖАЛКАТА ДЪРЖАВА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Катетър

    4 0 Отговор
    Как е тръбата ? Работи ли?
  • 24 гинка владетелката на тока

    6 1 Отговор
    Поредния фарс, създаден от милицията и тиражиран от медиите на олигарсите, банална история е вече тоя Очите.
    България е пародия на държава, това е просто една мафиотска клоака.
    Трябва да ни изхвърлят от ЕС и НАТО, нямаме място там и да пускат бомбите.
  • 25 vasik atanasova

    3 4 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ ПИЧ Е ЖЕЛЯЗКОВ
  • 26 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Townboy":

    Е как директно през МЕНТАТА че и до Тиквата,ли?
  • 27 СТАРОТО

    1 0 Отговор
    Е как директно през МЕНТАТА че и до Тиквата,ли?
  • 28 срам

    4 0 Отговор
    Какво ли е правила жената на куката във думат му докато кукат е в ареста
  • 29 Dreamman

    0 4 Отговор
    Прекият началник на Митьо е Нинова .
  • 30 ванката

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Reinz":

    много ми е чудно колко точно родители и деца е разплакал че несъм чул да ходи по детски площадки и градини да се прави на велик ??? защо всички идиоти смятат че дилърите карат консуматорите насила да се друсат а и освен това митьо печели предимно от рекет!!! не го защитавам но изтъквам истината и поправям криворазбраната част от народа
  • 31 333

    4 0 Отговор
    Замазват ни очите! През това време в държавата стават големи промени. От началото на годината цените на почти всичко са с 25% нагоре. Но това остава на заден план и никой не говори за този факт. През есента ни чака нов скок на енергията, но пак ще измислят нещо като баба Дора, за да остане пак на заден план.
  • 32 Моторист

    0 0 Отговор
    Аз пък помислих, че става дума за мариан вълев-куката
  • 33 Митьо Пищова - ПРЕЗИДЕНТ

    1 0 Отговор
    Арестували са го в Истанбул, ако е вярно искам да видя дали ще го оковат с веригите на кметицата от Младост.
  • 34 КРАСИВИ ОЧИ

    0 0 Отговор
    Дали ще стигнат до старини ?
  • 35 Траян

    0 0 Отговор
    Да го оковат с вериги като кметицата и да го разходят из Несебър да се порадват хората и накрая да го самоубиват в ареста. Защо го спасихте , то и БОГ ги не ще изразите. ВСИЧКИ МУТРИ В АДА ДА ГОРИТЕ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове