3 Август, 2018 19:00 4 941 35

Десислава Иванчева е подложена на нечовешко отношение! Оставки!

  • десислава иванчева

Кой окова и завърза една неосъдена жена с тумор?

Десислава Иванчева е подложена на нечовешко отношение! Оставки! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Антихуманното отношение към бившата кметица на „Младост“ е от първата минута на ареста й. Вчера бе само кулминацията в публичните унижения.

Десислава Иванчева е подложена на нечовешко и унизително отношение. Това е безспорно след разпространените в социалните мрежи кадри на около 50-килограмовата жена, водена към болницата. Където, оказва се, тя ще лежи – отново в пранги - завързана за леглото!

Клипът на трудно придвижващата се към болницата Иванчева – с белезници на краката и кожен колан, който ограничава движенията й, вече има 150 000 гледания. Социалните мрежи се изпълниха с възмутени и остри коментари във всички възможни посоки.

Юристи обясняват, че дирекция „Охрана“ към правосъдното министерство е прилагала Наредба и тя се отнася до всички арестанти, осъдени и обвинени. Тоест, принципни сме и всичко е окей?

Дали така мислят в Съда за правата на човека в Страсбург, предстои да видим. Прогнозите са, че България я чака присъда с рекордно обезщетение.

Отношението към Десислава Иванчева е демонстративно унизително и плашещо антихуманно от първата минута на нейния арест, предаван часове наред директно от центъра на столицата. Тя и заместничката й в Биляна Петрова бяха държани и в съдебна зала в стъклена клетка – нещо, което досега българските граждани не бяха виждали дори по отношение на рецидивисти, хора с обвинения с убийство, наркодилъри и прочее. Кадри с подобни внушения има само в „Мълчанието на агнетата“ за холивудското олицетворение на злото Ханибал Лектър...

Между другото, броени часове след участието на адвоката на Иванчева Марин Марковски в сутрешния блок на БиТиВи, започна акция срещу Митьо Очите. Дали е някакъв кризисен пиар, няма значение. Името подсеща, че преди време за здравословното състояние на Митьо Очите се грижиха професори от София, а пред болничната му стая имаше бодигардове от собствената му охрана.

Иванчева има потвърдена диагноза за тумор на хипофизата, а вследствие на преживения и продължаващ стрес е напълно възможно образуванието да се разраства.

Кой при това положение взе решение Иванчева да бъде окована? Възможно ли е пациент с тумор да избяга някъде другаде, освен в болницата?

Да не си зададеш тези въпроси, прилагайки някаква наредба, говори за тежки дефицити. Ако някой не може да сметне колко прави две плюс две, ще му дадете ли да решава висша математика? Едва ли. Но ако овластени не проявяват елементарна човещина, ако не умеят да мислят, ако оправдават безобразията със системата, значи не могат да управляват според демократичните стандарти. Защо им позволяваме тогава?

Единственото, което трябва да последва кулминацията в нечовешкото отношение към Десислава Иванчева, са оставки. Не на чиновници от средния ешалон, а от политическото ръководство на правосъдното министерство, начело с г-жа Цецка Цачева.

Оставките са условие да се върне поне част от безвъзвратно загубеното доверие, че правосъдие в България има, че то е за всички и че след 30 години преход към демокрация, България е успяла да стане правова държава.

Към демокрация?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    39 65 Отговор
    Га искаше милионите не рива,сега .... ша трайш краставиците в сливенския.
  • 2 ???

    37 54 Отговор
    Кой плати за тази статия !?!?

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    36 58 Отговор
    Тая кукумявка ще я изкарат национален герои ганио ганио
  • 4 безпристрастна

    68 24 Отговор
    Статията е много добра. Не случайно дежурните платени плювалници от властта, скочиха да дращят "коментари" веднага.
  • 5 СссереМ

    18 26 Отговор

    До коментар #2 от "???":

    Ами същия спонсор на сайта.
  • 6 МВР

    61 20 Отговор
    Така е! - Добра статия! Да разхождаш като чучело болна жена с вериги. А всички мутри, които се е случвало да бъдат задържани бяха обгрижвани с най- голямо внимание и разбира се с разбиране...
    ГЕРБ винаги са били циркаджии и особено вожда.- Главният клоун! Искам да видя след време как ще разхождат крадливият и нагъл селянин с веригите.
  • 7 селянин

    31 48 Отговор
    Тоз джендър да не е хибрид..управляваше,,Младост,,от ареста..уволняваше,назначаваше..абе не е ли видела че тия 70 000 евро,,светат,,като фенерче,обаче тоо шопар ше я отърве от Сливен,ама дано се лъжа.
  • 8 Питане

    55 10 Отговор
    Кво стана с генерала/разузнавач/крадец Кирчо Кирев, за откраднатите над 5 милиона лева е осъден и присъдата е потвърдена от всички възможни инстанции?
    Седи си в къщи (домащен арест)и раздава експертни съвети по въпросите на националната ситурност по сайтове и телевизии!
  • 9 БЕНЗИНДЖИЯ

    25 11 Отговор
    Всички Българи сме подложени на НЕЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ ДА ВЗЕМЕМ ДА СЕ СЪДИМ ЕДИН ДРУГ
  • 10 Джудже

    52 17 Отговор
    На всички жители на Младост е ясно, че случаят с Иванчева е постановка. Показният арест и целият фарс след това са красноречиво доказателство. Лошото е че презастрояването на квартала продъкжава.
  • 11 Вонави

    50 9 Отговор
    Това е послание-предупреждение.За изборите догодина.Внимавайте!
    Това ще се случи на непокорните местни кметове,необвързани с партия от СТАТУКВОТО.На всеки един може да се спретне "активно мероприятие",както на Иванчева.И здравето и живота ще й вземат.Няма значение виновна или невинна е-важно е предупреждението...
    Кой носи отговорност за загубените в Страсбург дела и с чии пари се плащат на престъпниците обезщетенията?В тази връзка Иванчева е поне със 100000 евро "напред".
  • 12 123

    20 6 Отговор
    Оставки ли чакате, няма да има.
  • 13 Салам Алеко

    21 19 Отговор
    Тая като хванаха летеше! В тая държава, всички престъпници имат, рак- на сърцето, на бял дроб, на бъбрек, на крайник, на простата на яйчник! Май само болните са достатъчно добре за да мачкат здравите!
  • 14 Вярно

    17 25 Отговор
    Актриса!
  • 15 Джуган

    33 9 Отговор
    И на малките деца вече е ясно, че службите са бухалка в ръцете на Сикаджията и неговата шайка.
  • 16 А БЕ

    12 23 Отговор
    Къде и бяха болестите, когато се кандидатира за кмет , защо болестите и не я спряха да рекетира хората ? А практиката ме е научила, че всички престъпници се разболяват, като бъдат задържани ,ако до вчера имах съмнение за вината и , с тези си симптоми ме разубеди и с този адвокат , защото пък на него до болка са ми познати машинациите му !
  • 17 Мизирабъл

    29 4 Отговор
    Абе други откраднаха трильони вие ядете краката на жената

    Коментиран от #22

  • 18 мошеничка

    10 29 Отговор
    Театрите на Иванчева ни дойдоха до гуша. Нито е болна, нито заслужава нещо повече от затвор за поне 15 години.
  • 19 НРХЕ

    27 5 Отговор
    Съдът във Страстбург отново ще ни бръкне дълбоко в джоба, но виновните за средновековните инквизици няма да плащат пак ще плаща народа.
  • 20 стоян георгиев

    7 18 Отговор
    иванчева е за белезници и е хубаво навсякъде където я показват да бъде с белезници.лошото е че е само тя.за белезници са борисов с целия му екип барабар фандъкова,бсп до един заедно с дпс и разни там башкапатриоти!!!!дали ще доживеем да ги видим тях с колан с белезници на ръце и крака,а за тумора е трябвало да мисли преди да краде.
  • 21 onq s konq

    8 22 Отговор
    Ако подсъдимият е с белезници и пранги-що е така !Ако е пък без и избяга-"не си вършат работата,а вземат заплати"!За здравето на Иванчева ли е загрижен авторът на статията,или можеби за новооткрития й тумор...А защо Иванчева не излезе в болнични да се ЛЕКУВА ДОКАТО БЕШЕ НА РАБОТА?Има 2 версии-или е работохолик и работата е всичко за нея,или просто НЕ МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ ЧЕ В НЕЙНО ОТСЪСТВИЕ ДРУГ ЩЕ ПРИБИРА ПАРСАТА ОТ БИЗНЕСА С РАЗДАВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ ПЕТНА.
  • 22 СссереМ

    6 15 Отговор

    До коментар #17 от "Мизирабъл":

    Е тя трилиони не можа,ама се гласеше за някой и друг милион.
  • 23 Radara

    7 15 Отговор
    Тва ние сме много прост народ. Ревем, че сме зле, ревем че няма полиция, че няма правосъдие. А като хванат някой на калъп с маса пари на задната седалка и ръцете му светят щото им се е радвал. Записвали я 2 месеца, следили я докато взима парите на пъпа на София и после било активно мероприятие.Ми да активно мероприятие е! Румънците си изловиха всички корумпирани и вървят яко напред. Ние жалим бедната кака с не е ясно колко неустановени рушвети взети преди това. Давате ли си сметка ,че за да поискаш половин милион парво си искал хиляда и са ти дали после 5 и пак са ти дали после 50 и пак е станало после 100 и т.н.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Деси и очи

    11 3 Отговор
    Все пак Десислава евентуално е прибрала едни пикливи 60 хиляди, а кривогледия от Бургас от деситилетия върти бизнес с наркотици и други и може да раздава големи бонуси. Цецка Цъфналия ГЕРБ има син в САЩ и трябва да го издържа, а след провала на президентските Борисов не бута гьовеч
  • 26 1111

    6 9 Отговор
    абе те всички се разболяват в ареста, тя може би за това е ходила по островите на почивки, нагревки, горката хахахахаха
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Morgoth

    17 4 Отговор
    Не мога да кажа виновна ли е или не, но определено си личи специалното отношение към нея. Изглежда като за назидание на останалите на които им хрумне да вземат кметско място без да са пратени там от някоя от големите партии.
  • 29 незнайко

    10 2 Отговор
    Сега като хванаха Митьо "очите", да видим как ще го разхождат към съда !!! ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОКОВАН ПО ТОЗИ НАЧИН ???
  • 30 Иво Недялков

    2 8 Отговор
    Иванка?! ЗАХАРЧЕ!!! Много те обичам...! Обичам садомазо, нищо лично - просто си много сладка!!! !!! !!!
  • 31 Пешо

    8 2 Отговор
    Брендо и братя Галеви защо не ги бяха оковали? А онзи крадлив д-р Москов нито е задържан, нито пък е окован, въпреки, че е отпънал милиони.
  • 32 123

    1 3 Отговор
    Аре стига с платени публикации, тука с плюсове и минуси ли ще я съдите или пак с кьорфишеци ще атакувате съда под могъщото влияние на "интернет" пространството... Аман от селските номера на оня тумба адвоката и, вижда че е безпомощен и играе мръсно само и само да се докаже преди още да има процес.
  • 33 цвете

    1 3 Отговор
    Колко е жалко.... Какво безсрамие...

    Как можете да бъдете толкова жестоки към г-жа Десислава Иванчева? Защо е това безчовечие към нея? Мисля, че тя НЕ е престъпник, че да заслужава това! Големите престъпници са помилвани и пуснати на свобода, а г-жа Иванчева не е сторила престъпление!

    Права е г-жа Мая Манолова - трябва да се спре с това безчовешко, жестоко и несправедливо отношение към Десислава Иванчева, защото Иванчева е НЕВИННА!

    Коментиран от #34

  • 34 Троскот

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "цвете":

    Много защитници на крадлата бее,какви сарказми какво нещо,какво трябва да е отношението ни към лица злоупотребяващи със служебното си положение,айде стига вече !!! Щом има такъв нездрав и некадърно прикрит интерес към тая маймуна значи е имало много на хранилката покрай нея.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.