Last news in Fakti

3 Август, 2018 11:56 3 297 2

Продава се аеродинамичен тунел за автомобили

  • аеродинамичен тунел-
  • lola
Продава се аеродинамичен тунел за автомобили - 1

В Англия се продава един технически център, принадлежащ на компанията Lola Cars, която обяви фалит, но преди това беше известна с производството на състезателни автомобили.

Най-голямата ценност от този технологичен център е аеродинамичната тръба със специална "пътека за бягане", в която се правят изпитания на умалени в мащаб модели.

Продава се аеродинамичен тунел за автомобили

Този аеродинамичен тунел се смята за един от най-добрите в света. Работната площадка е широка 2.7 и висока 2.47 метра и е предназначена за леки коли и за състезателни болиди в мащаб 1:2. Там могат да се тестват и модели на камиони в мащаб 1:6.

Доскоро устройството се използваше и от компании като Mazda и Scania. Вентилаторът с пет витла е изработен от въглеродни влакна и се задвижва от електромотор с мощност 872 конски сили. Способен е да създаде въздушна струя със скорост до 280 км/ч. Цената на уникалното съоръжение не се посочва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    6 0 Отговор
    Китайците веднага ще го купят

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джуган":

    Най-вероятно да !!