3 Август, 2018 17:50 25 529 16

С тази нова апаратура ракът е лечим почти на 100%

  • рак-
  • апаратура-
  • онкологични заболявания-
  • лечение-
  • здраве

Нито една клиника в света не е проявила интерес към най-прогресивната и високоефективна методика - облъчване с линеен хайтек-ускорител

Лечението на онкологичните заболявания отдавна се превърна в “златна мина” за медицинските клиники в цял свят. Средната цена на онкологична операция в Германия струва около 25 хиляди долара. Но това са “жълти стотинки” в сравнение с радиохирургичното лечение на белодробен тумор с “Кибер-нож” в САЩ — то струва 72 хиляди долара. Същата операция, но този път с “Гама-нож” е с цена от 80 хиляди долара. И на всичкото отгоре само едно денонощие престой в клиниката струва на болния 1700 долара.

Лечението в тази страна струва скъпо, дори за много богатите хора, като при това няма стопроцентова гаранция, че ще излекуват напълно раково болните. И най-вече по причина, че на лечение се поддават само раковите тумори с относително неголеми размери. Освен това в Америка има създадени мощни лекарства против рака, основното обаче е, че макар да е скъпо лечението там, то е достатъчно надеждно, ако се покрива от медицинската застраховка. А такава имат далеч не всички граждани на тази държава, пише сайтът Здаве.то.

Все пак, има и случаи, когато болестите преследват богати хора, които предпочитат да живеят “на пълни обороти”, без да щадят своето здраве. Жив пример за това са такива знаменити раковоболни като Бил Клинтън и Джон Маккейн, които са живи и до ден-днешен. В Америка заболеваемостта от рак е много висока, особено що се отнася до карцинома на дебелото черво, което е разбираемо. Та нали това е страната на бързото хранене за бедни, в която храна добавят вещества, засилващи апетита.

В Западна Европа сякаш се придържат към по-здравословно хранене, но и там значителен брой хора боледуват от рак. За разлика от Америка, Канада и много западноевропейски страни, руснаците се намират в къде по-лошо положение. От една страна, там често се хранят с некачествени продукти, а от друга — медицината в много параметри изостава от европейската и американската.

В днешно време съществуват много надеждни методи за диагностика на онкологичните заболявания в ранни стадии като най-добрият метод е т.нар. позитронно-емисионна томография. Това е едно от най-сложните изследвания в съвременната медицина, но, както се досещате, цената на такова изследване е много висока.

ПЕТ-скенерът позволява да се открият всякакви ракови тумори, дори и такива, които с нищо не подсказват за себе си. А пациентът не проявява симптоми на заболяване, но така или иначе вече е раковоболен. Този диагностичен метод предоставя възможността с точност буквално до стотна от милиметъра да се определи размерът на раковия тумор, като наред с това се виждат всички метастази, засегнали съседни органи.

Диагностиката с ПЕТ-компютърна томография е уникална още и с това, че може да се използва не само за откриване на раков тумор, но позволява да се оценят и резултатите от терапията. Доверието на лекарите към такъв вид диагностика е много високо, тъй като тя на практика позволява да се разпознава природата на всякакво заболяване или вродена аномалия в организма, макар и да не е най-съвременната диагностична апаратура. В Русия центровете, снабдени с ПЕТ-компютърна томография, първо са малко, второ — цената на такъв тип диагностика е в пределите на 45 хиляди рубли. Истината е, че е нужно да се вложат много повече средства.

В България към днешна дата ПЕТ-скенер притежават само пет-шест болници — Варна, Плевен, в 3 софийски клиники и в Панагюрище. На този етап Здравната каса поема около 2000 лв. от изследването. Във всички случаи не са достатъчни центровете, снабдени с ПЕТ-компютърна томография.

Много по-важно е нещо друго: дори в Америка и в развитите европейски страни, включително Швейцария, Германия и Франция, където медицината е на много високо ниво и разполагат с такава апаратура като “Кибер-нож” и “Гама-нож”, не може ни най-малко сравнение да се прави с новите достижения на създателите на нова медицинска техника от компанията “Сименс”. Цялата работа се състои в това, че тези апарати, наред с новите медицински препарати, позволяват много успешно лечение на онкологичните заболявания. Най-вече по тази причина онкологичните клиники не бързат да “късат главата на кокошката, снасяща им златни яйца”, въпреки че вече има нови, по-прогресивни и ефективни средства за лечение на различни видове рак. При това с доста по-щадящи средства.

Към днешна дата вече е апробирана (одобрена, призната) методика за отстраняване на раковия тумор посредством облъчване с линеен хайтек-ускорител — прецизиран робот. Именно тази методика е най-прогресивна и високоефективна. Освен това, такъв медицински робот съвместно с ново диагностично оборудване като PET-MRI, е способен само за 20-30 минути изцяло да сканира тялото на човека, за да може лекарят да открие както огнища на всякакви заболявания, така и аномалии от различен произход. Именно това е най-съвременното и прогресивно диагностично оборудване към днешна дата.

За съжаление, с такова уникално медицинско оборудване не е снабдена още нито една онкологична клиника в света. А именно то позволява на докторите успешно да се справят дори с ракови тумори с много големи размери. Линейният ускорител стапя част от тумора директно в тялото на човека по време на съвсем непродължителен сеанс, след което продуктите от неговия разпад много бързо се изхвърлят от организма по естествен път. Прецизният медицински робот на компанията “Сименс” също така е способен да се справя с всякакви метастази, но засега към него не е проявен никакъв интерес от онкологичните клиники. Независимо, че в 75% от случаите на рак първи и втори стадий се постига пълно излекуване. Докато в Америка лекарите се радват и приемат за изключителен успех, ако постигнат максимум 60% положителен резултат при своите пациенти.

Онкологичната операция е много сложна, продължителна и далеч невинаги успешна, а броят раковоболни постоянно се увеличава. Ракът не щади нито млади, нито стари, нито бедни, нито богати. И дори много богатите хора със страх се обръщат към лекарите-онколози. Съвсем друго нещо е онкорадиохирургичната операция, която се изпълнява от прецизен робот — съвременният линеен ускорител със специфична конструкция е изработен по специална компютърна програма, съставена на основата на данни от сканиране, направено с помощта на съвременна PET-MRI инсталация. Само такова сканиране позволява да се създаде триизмерен модел на човешкия организъм с висока точност и открива не само раковия тумор, но и най-мъничките негови метастази. С няколко сеанса в автоматичен режим линейният ускорител облъчва раковия тумор и метастазите отвътре, след което се прилага най-обикновена следоперационна терапия, свързана с това, че на пациента се предписва засилена белтъчно-витаминна диета. Като резултат, болният остава в клиниката по-малко време, но това, което е най-хубавото, по-скоро — най-поразителното, е, че лечението може да се провежда и амбулаторно. Много държави и клиники имат възможността да закупят модерното оборудване на компанията “Сименс” като по този начин ще позволят милиони хора от цял свят да живеят нормален качествен живот, след като се излекуват от рака.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТВА СА НИЩО ПАРИ ЗА ДЪРЖАВА С ЧЕСТНИ

    29 5 Отговор
    ПОЛИТИЦИ .ЗА СЪЖАЛЕНИЕ САМО В КУБА ЧИЛИ И БОЛИВИЯ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА

    Коментиран от #6, #7

  • 2 НКВД

    30 4 Отговор
    В САЩ ги карат да плюскат и като ги угоят достатъчно ги тряска рак на червото,диабет или сърдечно съдови болести! важно е да се продават бургери и картофки а човеците кучета ги яли!
  • 3 Kcaniba оригинал!

    13 2 Отговор
    Какво искате от държава,като Хамерика збироток от всички раси и се мешат ,като мешана салата и накрая излиза компот!
  • 4 Я виж

    28 1 Отговор
    Навремето един лекар ми каза,че днешните са много добри и успешно лекуват хората.Но хората постоянно се лекуват,а разликата е в това ,че те лекуват а не излекуват.Така че между лекуване и излекуване има огромна разлика едното може да продължи с години с цел печалба,а другото е в полза на болния но не и на фармацевтичната мафия
  • 5 Тосев

    12 0 Отговор
    И в Пловдив има ПЕТ-скенер и Кибер-нож. Но, по различни причини, рядко работи.
  • 6 Ристе

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТВА СА НИЩО ПАРИ ЗА ДЪРЖАВА С ЧЕСТНИ":

    Не е само там и в Северна Корея и в Русия обичат своя народ. Скоро а в африка.
  • 7 Студент

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТВА СА НИЩО ПАРИ ЗА ДЪРЖАВА С ЧЕСТНИ":

    Абсолютно вярно в САЩ инхалатор за астма струва 120$ а същия в Куба 5$

    Коментиран от #13

  • 8 Plovdiv

    17 5 Отговор
    Тук няма да го видим. Как иначе ГРОБ (ГЕРБ) ще продължат успешно осъществяването на директивата да изтребят българите в държавата?!
  • 9 Va60

    17 0 Отговор
    И какво като има скенери майка ми беше на скенер и нищо не и откриха след операцията на дебелото черво.На пет скенера се оказа съвсем друго но вече беше късно след 6 дена почина.Трябват си специалисти за да разчитат правилно изследванията от тези скенери.
  • 10 Жоро

    13 0 Отговор
    Най-добре е да си здрав,че хване ли те нещо,на никой не му пука за тебе!А и каквото му е писано на човек.
  • 11 Зигфрид

    9 4 Отговор
    До " студент " Но в САЩ средна заплата 3000 $ , а в Куба е 30$ .В САЩ, медицината е на най- високо световно ниво , всичко останало гони тях.Червените тролове ,по- скоро
    а мериканофобските тролове дори и в медицинските новини намират изява .Интересно как и не намесиха Борисов .ГЕРБ са виновни ни че в БГ има онкоболни .А за курветините Нинова , Манолова , Лечева си траят .
  • 12 Dreamman

    7 2 Отговор
    Спокойствието на БГ - червените 2 м под земята .
  • 13 Няма

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Студент":

    Еми в Куба струва толкова щото и заплатата им е 10 долара на месец
  • 14 хаа ха

    2 2 Отговор
    Искренно се развеселих от платената статийка на Сименс.. Подобни неграмотни тъпотии са типични за тази компания, която е една от най-съдените за корупция и далавери. Журналистът ли измисли тия глупости или така му ги дадоха да ги препише... ? Още повече, че Сименс изобщо няма апаратура за лъчелечение, а само за диагностика и няма и да има.. Някой глупак сериозно е объркал нещата.
  • 15 Gost

    0 1 Отговор
    Некомпетентна статия,или автор! Дори данните за 5 скана са неверни!
  • 16 Едмон Артинян

    0 0 Отговор
    Колко струва един 5D скенер