Last news in Fakti

3 Август, 2018 16:20 7 590 5

Строги правила за брокери на имоти в Германия

  • германия-
  • брокери-
  • законодателство-
  • промени-
  • условия
Строги правила за брокери на имоти в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки, който иска да упражнява професията „брокер на недвижими имоти” в Германия, ще се сблъска от 1 август с по-високи изисквания. Досега тази професия не изискваше особени разрешителни или проверки, но от началото на този месец вече не е така. Една от причините за промяната е, че досега имотните измами не са били рядкост. „Досега беше по-лесно да станеш брокер на имоти, отколкото фризьор. От 1 август обаче всеки, който иска да се занимава с този вид посредничество, ще трябва да се сдобие с определени разрешителни и да докаже определено ниво на знания”, казва Юрген Майкъл, президент на Федералната асоциация на брокерите на имоти. Също така желаещите да упражняват тази професия ще трябва да преминават специално обучение на всеки три години, за да актуализират знанията си. Задължително е да имат застраховка професионална отговорност.

Отчитайки актуалната ситуация на пазара на недвижими имоти – ръст както на търсенето, така и на цените, подобна законодателна промяна е напълно обоснована.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    7 8 Отговор
    Мдааа само ако може пари да цуцаме не е важно под какъв предлог ще ги събираме. И Германия е един велик абсурд на еталон за държавност. Само голи реклами и за съжаление сурова реалност. Освен за почистването и косенето за друго не ги бива сма хич ни лекари ни зъболекари за сервизи и майстори да не говорим въобще
  • 2 ganio

    15 6 Отговор
    Напълно нормално е по-лесно да се стане брокер от колкото фризьор.
    За да стане човек фризьор, трябва да има талант, да е сръчен и да мине известно обучение.
    За да се стане брокер на недвижими имоти изискванията са нулеви...

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    19 2 Отговор
    А У НАС КОГА?
  • 4 пожелание

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "ganio":

    Изискват се много качества за да може някои да е професионален брокер. Трябва да има задълбочени психологически познания, умение за водене на преговори с най-различен тип хора. Богата обща култура, познания в областта на архитектурата. Познания в областта на историята на града и инфраструктурата му - днес и в проект в бъдеще и какво ли още не. 99% от брокерите нямат тези познания.

    Коментиран от #5

  • 5 123

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "пожелание":

    Е, те щото всички фризьори са модни дизайнери! Такива щуротии изписа,.А само няколко изречения мъцна! Сигурно си някои нереализиран архитект, и след това натирен брокер?