Last news in Fakti

3 Август, 2018 18:21 3 398 8

Този алкохол има неподозирани ползи за здравето

  • алкохол-
  • неподозирани-
  • ползи-
  • здраве-
  • шампанско-
  • полифеноли
Този алкохол има неподозирани ползи за здравето - 1
Снимки: shutterstock

Шампанското е страхотно. Към него обаче посягаме когато има специален повод като сватба или Нова година или романтична среща със специален човек. Тази слабоалкохолна напитка, чиито балончета гъделичкат небцето ни при всяка глътка, е много полезно.

Пенливото вино съдържа вещества, които оказват благотворно въздействие върху нашата имунна система, паметта и здравето на сърцето.

Според редица проучвания шампанското има много ползи за нашето здраве, като една от тях е способността му да предпазва от заболявания като Алцхаймер и деменцията.

Според едно скорошно изследване, цитирано от британския вестник Telegraph, съединение, открито в някои червени винени сортове грозде, като Пино Ноар и Пино Мьоние, помага за по-остър ум и предотвратява забравянето. Същото това съединение се открива и в шампанското.

Този алкохол има неподозирани ползи за здравето

Полезните свойства на шампанското се дължат на фенолната киселина в него, която така засяга невроните на мозъка, че има положителен ефект върху пространствената ориентация, възприемането на миризми и звуци, пише сайтът Healthy Style. По този начин консумацията на шампанско в разумни количества може да бъде превенция на сенилната деменция и да стимулира работата на мозъка.

Също така ефервесцентната напитка допринася за производството на азотен оксид в кръвта, което води до укрепване на стените на артериите и понижава кръвното налягане. Навлизането на шампанското в кръвта стимулира кръвообращението. Шампанското също така намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и поради това намалява риска от сърдечен удар.

В шампанското през 1999 г. е установено високо съдържание на полифеноли, което намалява кръвното налягане.

Освен това тази напитка благоприятства по-мощната и бърза ерекция. Шампанското подобрява качеството на сексуалния живот и е по-малко калорично от обикновеното вино.

Лекарите обаче напомнят, че въпреки всички полезни свойства шампанското не може да замени водата или сока за тялото.

Този алкохол има неподозирани ползи за здравето


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дри

    7 0 Отговор
    при мене за това всеки ден е Нова година...шампанизирам се ,еври дей съм на пастет...
  • 2 Алко Балко

    13 0 Отговор
    ЧЕ на ракията какво и Има ??

    Коментиран от #4

  • 3 Студент

    9 4 Отговор
    Брях да му се не види,алкохола понеже е легален е полезен а марихуаната понеже е нелегална е вредна,така ли се квалифицират нещата човек може да получи истеричен пристъп от простотии

    Коментиран от #8

  • 4 Bahti

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алко Балко":

    Епа салатка, мезенце й има. Как иначе?
  • 5 ежко бежко

    5 0 Отговор
    Бях купил някакво немско шампанско,подарих го!Казаха ,че било много хубаво,били са сигурно много жадни!
  • 6 кучето шаро

    3 1 Отговор
    Пийте за здрав черен дроб .....
  • 7 прилича на платена реклама

    5 2 Отговор
    Това изследване вероятно е правено по поръчка на някой производител или търговец на шампанско. Доста бутилки ще са изпробвали по време на изследването....
  • 8 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Студент":

    Марихуаната е в пъти по-полезна и лечебна от който и да е алкохол.