5 Август, 2018 18:20 4 265 3

Каролев: Концесиите на Ковачки са правени от Ивелина Василева

  • концесии-
  • владимир каролев-
  • христо ковачки-
  • ивелина василева-
  • зелените-
  • нено димов

Нито нещо е обжалвано, нито нещо е разтръбено

Каролев: Концесиите на Ковачки са правени от Ивелина Василева - 1
Снимка: Facebook

Икономистът Владимир Каролев обясни в социалните мрежи, че одобрението на минните концесии на олигарха Христо Ковачки са правени по времето на Ивелина Василева, когато тя беше министър на околната среда и водите в предишното правителство Босиров 2.

ФАКТИ публикува позицията на Владимир Каролев без редакторска намеса:

След като истинският еколог Боян Рашев посочи факти за насраните гащи на пишман-зелените покрай новите концесии на Ковачки за мед и злато насред населени места в Тракия и лигнитни въглища покрай София, а аз постнах в блога си неговия коментар, ПП Зелените излезли днес с декларация против.... Нено Димов. Ей, тия хора как пък веднъж не казаха истината? ОВОС-ите на двете концесии са започнати през 2013, работени усърдно през 2015 г. и одобрени на 25.05.2016 и 20.03.2016 за въглищата и медта съответно. Към момента на приемане, министър е Ивелина Василева. Нито нещо е обжалвано, нито нещо е разтръбено, никакви референдуми не са организирани, никаква немска зИлена евродепутатка Ска Келер не е викана. Радан Кънев - шеф на парламентарна група също си е мълчал, вероятно защото по същото време е бил зает да изнудва Борисов, случайно да не пусне нов лифт на Витоша. Да ви кажа ли и защо си мълчаха Зелените и защо сега плюят по Димов? Защото ГЕРБ си опитомиха пишман-зелената партийка тогава с проекти за броене на делфини, лястовици и гущери, а сега Димов преразглежда цялата ос на ОПОС с цел парите да не се излапват от НПО-та за бутафорни проекти. Пък вероятно и ПР договорите на Бивол с фирми на Ковачки също имат нещо общо (между другото, още чакам Тома Белев или Цеко Минев да ми отговорят дали първият е предлагал на втория да му прави екологична оценка, а вторият е отказал). И съответно рев до небесата. Удри, бай Нено!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 2 Отговор
    Каролев и ти си една хиена алчна...по-добре кажи как гушна милионите от Корал .
  • 2 Мартин

    9 1 Отговор
    Не им е чиста работата на "зелените" рекетьори! Бързо "Капитал" да напишат няколко статийки в тяхна защита! Нещо като кризисен ПР на Тома Белев!
  • 3 Долно

    1 0 Отговор
    Ясно е, че зелените са прибрали пари под масата, за да си мълчат за концесиите на Ковачки. Все пак еко рекета е едно от основните им занимания. И ето, че който си плаща може да си прави каквото си иска.