Last news in Fakti

6 Август, 2018 11:30 4 801 4

Новият Mercedes GLE ще е с окачване от S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • gle-
  • mbux
Новият Mercedes GLE ще е с окачване от S-Klasse - 1

Новото поколение на премиум автомобила с повишена проходимост Mercedes-Benz GLE ще се оборудва с окачване от S-Klasse. Новото хидро-пружинно окачване ще позволи контрол на всяко едно от колелата поотделно. Освен това с прецизна точност ще се регулира твърдостта на амортисьорите в зависимост от пътната ситуация.

Системата е с название E-Active Body Control и представлява надградена версия на окачването Magic Body Control, известно от S-Klasse. Мощни сервоприводи непрекъснато контролират степента на сгъстяване на течността в амортисьорите, като това прави излишни досегашните стабилизиращи щанги.

4х4 предаването 4Matic в новия GLE ще се комплектова с централен диференциал с електронно управляем "мокър" съединител, който има възможност да прехвърля до 100% от момента на задната ос и до 65% на предната.

Новият Mercedes GLE ще е с окачване от S-Klasse

Още една особеност при новото GLE ще е системата Curve Control, първоначално разработена за моделите SL. В завоите тя противодейства на крена на автомобила и натискайки го към вътрешната страна на завоя, го прави изключително стабилен.

Системата E-Active Body Control ще е налична като опция при новото поколение на Mercedes-Benz GLE. Базовата версия ще е с пасивно пружинно окачване и с адаптивни амортисьори.

Още нещо любопитно е, че инфо-развлекателната система MBUX, разработена в България и интегрирана за първи път в новата A-Klasse, ще е налична и гук. Системата събира в себе си управлението на няколко традиционно отделни продукта – инструментално табло, дисплей, хедъп дисплей, аудио система и модул за свързване с мобилни устройства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    3 1 Отговор
    Ще го видим.Обещаващо е.А на GLE COUPE също ли ще се появи нов модел, заедно с този??
  • 2 Алфа Ромео

    6 8 Отговор
    Дано вече да не се преобръща със 30-40 км/ч по кръговите тоя слон.
  • 3 Haha

    3 3 Отговор
    Като гледам как изглежда с камуфлаж ще е същия бременен кит като сегашното GLE купе, което е най-грозното нещо правено от Мерцедес :)

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа Ромео

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Haha":

    Така е, по-грозно е и от Х6, а най-тъпото е че човек остава със впечатление че са копирали Х6 неуспешно.