6 Август, 2018 16:06 913 0

Тежък съперник чака Ивелин Попов в Шампионска лига

  • ивелин попов-
  • попето-
  • шампионска лига-
  • жребий-
  • плейоф

Ивелин Попов и Спартак Москва ще се изправят срещу Бенфика или Фенербахче във финалния плейоф на Шампионската лига. Това отреди жребият за надпреварата. Преди това руският отбор ще трябва да се справи с ПАОК Солун в третия квалификационен кръг, предава gong.bg.

Плейофната фаза ще определи последните шест отбора, които ще се присъединят към групите на най-популярния клубен турнир.

Карабах със Симеон Славчев в своя състав ще се изправи срещу ПСВ Айндховен, ако преди това успее да пребори БАТЕ Борисов.

Тези, които отпаднат от плейфоите, ще продължат участието си в груповата фаза на Лига Европа. Първите мачове от плейофите ще се изиграят на 21-22 август, а реваншите ще последват седмица по-късно.

Осем от отборите са в т.нар. "шампионски поток", като половината от тях са поставени. Четири отбора са от потока на отбори, които не са били шампиони в своите първенства. И тук два тима са поставени.

Шампионски поток:

Цървена звезда (Сърбия)/Спартак Търнава (Словакия) - Залцбург (Австрия)/Шкендия (Македония)

Карабах (Азербайджан)/БАТЕ Борисов (Беларус) - ПСВ Айндховен (Холандия)

Йънг Бойс (Швейцария) - Астана (Казахстан)/Динамо Загреб (Хърватия)

Малмьо (Швеция)/Види (Унгария) - Селтик (Шотландия)/АЕК Атина (Гърция)

Нешампионския поток:

Бенфика (Португалия)/Фенербахче (Турция) - ПАОК Солун (Гърция)/Спартак Москва (Русия)

Стандард Лиеж (Белгия)/Аякс (Холандия) - Славия Прага (Чехия)/Динамо Киев (Украйна)

Мачовете ще бъдат изиграни на 21/22 и 28/29 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА