7 Август, 2018 09:37 1 946 10

Човек на Тръмп поддаде в съда

  • пол манафорт-
  • ричард гейтс-
  • сащ

Ключов свидетел по делото срещу бившия шеф на предизборния щаб на президента призна вината си

Човек на Тръмп поддаде в съда - 1
Снимки: БТА/АР

Най-важният свидетел по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт даде показания в съда, предаде CNN.

Ричард Гейтс заяви в съдебната зала, че заедно с Манафорт са укрили милиони долари в чуждестранни сметки, за да не плащат данъци в САЩ.

Гейтс призна също, че е откраднал стотици хиляди долари от бившия си шеф Манафорт през десетте години, в които са работили заедно като политически консултанти.

През февруари Гейтс се призна за виновен по повдигнатите му обвинения и оттогава сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мълър.

Въпреки че случаят бе разкрит в рамките на общото разследване за предполагаема руска намеса на президентските избори в САЩ през 2016 г., обвиненията в процеса срещу Манафорт са за действия, извършени преди той да оглави предизборната кампания на Тръмп. Манафорт е обвинен в пране на пари, данъчни и банкови измами за милиони долари.

Човек на Тръмп поддаде в съда

Гейтс разказа на съда как е помагал на Манафорт да попълва данъчни декларации с невярно съдържание и да прикрива 15 банкови сметки в чужбина. Според него в тях има "няколко милиона долара", натрупани по време на съвместната им работа в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Male mila

    11 7 Отговор
    Намирисва ми на импийчмант,ама мн ше са радвам на едно превратче и краварска пролет

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ами сега

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Male mila":

    Да, ще се опитат да свалят Тръмп щото горкия е много неадекватен. Честно казано хич не ми пречи тоя пич, даже му се кефя на глупостите дето постоянно дрънка и прави. Той Путя неслучайно се кефеше като го избраха щото в Русия знаеха че Тръмп ще дръпне САЩ още по-назад и ще ги направи още по-смешни и жалки. Той е катализатора който ще ускори разпадането на краварника, както навремето беше Горбачов за СССР. А въпросния мошеник Гейтс е бушона дето е изгорял и сега за да отърве голяма присъда и да му се размине ще предаде всичките си бивши ортаци и ще плямпа каквото му кажат.
  • 3 плевен

    15 1 Отговор
    Хайде сега изсмучете от пръстите си някаква връзка с Тръмп, и ще си заслужите парите на унгарскя евреин. Аз не виждам такава.
  • 4 Доктор Психологов

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Male mila":

    Практиката показва, че като си роден тъпанар, тъпанар умираш. Да те пита човек за какво го живя тоя тъпанарски живот. Да беше си седял на село, поне супер-овчар можеше да си. Ама ти не. Искаш офицер. Посерко.
  • 5 Диди

    2 7 Отговор
    Америка няма да рухне. Иска ви се,но ще си останете с мечтите. А как ли е при руските политици, които си кътат откраднатите пари от народът? Тия двамата ще си получат присъдите.
  • 6 Румяна Костова

    8 2 Отговор
    Не,не рано е за имрийчмант.Ще трябва да почакате до ноември ,когато са изборите за сенат.Ако демократическата партия успее да вземе повече места от републиканците и Тръмп не може да вкара там свои хора,тогава и ще го сполети американския президент това събитие.Пропагандната машина е задействана на пълни обороти.Сега е момента и на нови жестоки санкции срещу Русия,за нещо ,което още не е извършила,за предстоящата и намеса в сенатските избори.Става все по-интересно.Защото и Хилъри имаше подкрепата на всички медии и Холивуд ,пък се провали.
  • 7 The TRAPPER

    9 0 Отговор
    А аз си мислех че само нашите политици крадат. Сега вече съм спокоен.
  • 8 ха ха ха

    4 1 Отговор
    Да бе, отиваш в съда и си признаваш и майчиното мляко :))) тия циркаджийски глупости, по-никакъв начин няма да се отразят на Тръмп... сорос да развързва кесията тоя дърт морук, че нящо не му се получава ;)
  • 9 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    истината почна да изплува.браво на американските институции.с такива институции сащ няма за какво да се притесняват.преди ден тръмп съвсем разсеяно призна че сина и зет му все пак са се срещнали с адковкатката на кгб ,която им е предлагала помощ срещу хилари,а днес ръководството на предизборния щаб на тръмп призна че са ползвали мръсни пари.сега ще стане много интересно ако се открие връзката на мръсните пари и разговора на сина на тръмп с адвокатката!!!смях!
  • 10 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Обвинен в укриване и кражба на данъци/пари.....не в "руска намеса" в изборите...