Last news in Fakti

7 Август, 2018 12:40 3 255 8

Цял арсенал от Втората световна война заровен под училище в Токио

  • япония-
  • арсенал-
  • училище

Оръжията са били открити по време на строителни дейности

Цял арсенал от Втората световна война заровен под училище в Токио - 1
Снимка: Shutterstock

Около 3000 артикула за военно снаряжение, включително оръжия, мечове и гранати, за които се смята, че датират от Втората световна война, са били заровени в токийско начално училище, съобщи Дарик.

Строителни работници са открили оръжията миналия месец, когато са разкопали основите на началното училище "Танаши" в квартал Нишитокио в столицата Токио, за да построят нов склад. Откритият арсенал включва 1400 огнестрелни оръжия, 1200 меча, осем гранати и 302 куршума.

"Ние бяхме напълно изненадани от откритието", каза градският служител Масаки Фуджисава. "Артикулите са ръждясали и нищо от тях повече не може да се използва. Предполагам, че са били заровени по време или след войната, но ще проучим случая", коментира още Фуджисава пред АФП.

Според новинарските репортажи оръжията може да са били изхвърлени, след като Япония се е предала през 1945 г. Недетонираните бомби и оръжия все още могат да бъдат открити в някои части на Япония повече от 70 години след края на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    2 2 Отговор
    Добре гранати намерили ,ами мечове?Доста непонятно!

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 Иван

    5 0 Отговор
    Мечовете ако са оригинални самурайски със сигурност струват много пари.
  • 3 СссереМ

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Ами воювали са смечове срещу атомни бомби,нещо като русия в днешно време.

    Коментиран от #6

  • 4 САП

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Въобще не е учудващо прочети повече за втората световна Иво-джима и др. сражения. Меча заедно с бушидо в Япония са били символ на воина. За да накараш човек да се пожертва са били нужни символи. Общо взето техника за промиване на мозъци. Грубо казано даваме ти меч и ти ставаш върви да се пожертваш за императора.
  • 5 ежко бежко

    3 0 Отговор
    Разбрах, на самураите силата им е в мечовете! С тях доста врагове,са унищожили!
  • 6 Бегом в помийното!

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Колко пъти трябва да ти се обяснява, че за друго, освен миене на чинии не ставаш! И стига лочи от помията, че съвсем ще изкукаш!
  • 7 Yes

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Всички японски офицери са имали мечове и интересното е,че е трябвало да си ги копуват сами.Въпрос на престиж е било меча да бъде колкото може по-скъп
  • 8 ежко бежко

    0 0 Отговор
    Благодаря ви за информациите!
Новини по държави: