Last news in Fakti

7 Август, 2018 17:14 8 783 12

Suzuki Baleno става Toyota

  • suzuki-
  • toyota-
  • baleno

Baleno е първият модел на Suzuki, който ще се продава под марката Toyota по силата на споразумението за сътрудничество, сключено от двете компании в началото на 2017 г. Според индийското бизнес издание LiveMint промените в дизайна на компактния хечбек вече са утвърдени, а производството трябва да започне през април-юни догодина.

Освен друга емблема Baleno ще получи различни брони и радиаторна решетка в стила на останалите модели на Toyota. Технически изменения не се предвиждат. На въоръжение остават 1.2-литровият атмосферен двигател с мощност 84 к.с., 1.0-литровият турбомотор със 102 коня и дизелът с обем 1.3 литра и 75 к.с.

Меморандумът са партньорство, подписан от Toyota и Suzuki, предвижда не само обмен на модели, а и съвместна разработка на двигатели и общи производствени мощности. Двете компании ще си сътрудничат в сферата на безопасността и "зелените" технологии.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момина сълза

    5 26 Отговор
    Това балено е пълен боклук на Сузуки,извинявам се ама за 27 000лв.човек ще си купи много много много по хубава кола от това балено,защо са повярвали че за тези пари ще им върви не знам,колата не трябва да струва повече от 20 000 лв.

    Коментиран от #2, #3, #4, #6

  • 2 Пламен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Момина сълза":

    Индия, Мианмар, Монголия... Марути не знам дали още произвеждат.
  • 3 селянин

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Момина сълза":

    Балено 1,2..23 000лв с еко бонус от 1000 лв.седем год.гаранция или 150 000км..за 21 000 лв си вземи логан,почти еднакво оборудване но двг.е три цилиндъра 0,9 с турбо-90 к.с. със 5 год.гаранция или 100 000..они тройките толко карат..а баленото ше мине половин милион км.
  • 4 Miusuka Madoto

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Момина сълза":

    Ехехехехех, ти се изкара по-умен от Мениджмънта на Тойота ли бе, мозък?!? Бухахххахаха......
  • 5 Алексей

    28 1 Отговор
    Балено си взех като рент-а-кар в Австрия и обикалях Алпите и на съседните Италия и Швейцария. Иделана бегачка е, а беше с 1.2 атмосверния 80 коня. Не знам какви коли сте карали, но тази хем катереше с устрем, хем не харчеше много, а алпийските пътища са 800 км все като Петрохан. Но там няма кой да те натиска и да се пробва да те задмине, макър и да е с БМВ поне 220 коня. Всеки пази дистанция и се кара много спокойно.
  • 6 Bulgar

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Момина сълза":

    Много е готино когато български селянин с основно образование оплюва труда на японски инженери.
  • 7 Трезвеник

    6 0 Отговор
    https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/naj-evtinata-pochivka-sys-suzuki-baleno-test-drajv-6070728
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Момина сълза

    2 5 Отговор
    А от БУЛГАРА че ме обижда що не му триете скапаните думи,е по злобен народ от българския няма в цял свят,дни до Булгар ла.но разквасено
  • 10 Момина сълза

    1 5 Отговор
    До Булгар,разквасено говн.о ,научи се да уважаваш чуждото мнение,изказах мое лично мнение,и не карам никой да се съобразява с него,нещасниче мургаво.
  • 11 Момина сълза

    1 4 Отговор
    До БУЛГАР, говно нещастно.
  • 12 Дзвер

    0 0 Отговор
    Имам балено автоматик пълно оборудване и единственото, което тая кола не е е офроуд. Още му се чудя.