7 Август, 2018 17:34 13 814 7

Двуетажна къща на колела от Volkswagen

  • volkswagen-
  • grand california-
  • кемпер

Volkswagen представи кемпер на базата на новото поколение на буса Crafter. Премиерата на Grand California се състоя на изложението в Дюселдорф, където миналата година бе показан прототип на двуетажната къща на колела.

Кемперът е дълъг 6 метра и лежи на междуосие от 3 600 мм. Височината на кабината е 2.2 метра. Зад предните седалки, които се въртят на 180 градуса, е разположена дневна с маса. Зад нея се намира банята с площ 1 квадратен метър. В нея има тоалетна, душ и сгъваема мивка.

Осветлението се включва и гаси автоматично от сензори за движение. Температурата на водата за къпане може да се регулира. Запасът е 110 литра.

В кухненски кът има два газови котлона, мивка и 70-литров хладилник. Предвидени са различни шкафове и ниши са съхранение на вещи. В задната част на салона е разположено голямо легло.

"Вторият етаж", с който височината на кемпера достига почти три метра, ще се предлага срещу допълнително заплащане. Благодарение на него в Grand California могат да спят още двама души.

Списъкът с опциите включва допълнителна система за отопление, багажник за велосипеди, тента и още куп аксесоари за къмпинг.

В гамата на Volkswagen има и по-малък кемпер, построен на базата на Multivan. Той е снабден с повдигащ се покрив с две спални места и всичко необходимо за приготвянето на храна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бацката

    8 0 Отговор
    цена 400 000лв

    Коментиран от #5

  • 2 Nika

    3 1 Отговор
    Цена в България ли е ?
    Цената в Швеция е с 200 000лв.надоло!!!!
  • 3 Дедо Мишо

    18 1 Отговор
    Ухааа! Догодина като се пенсионирам и взема голямата пенсия от 412 лв. си го купувам и тръгваме с бабата на 3 годишна обиколка из Европа.

    А утре, като се събудя и краката ми отвити.
  • 4 stupid dog

    7 1 Отговор
    Хубаво нещо са кемперите!Особено за романтици!
  • 5 лабораторията

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "бацката":

    Мда на цената на ползван 100кв.м автобус кемпер
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Не искам счупено гърне,защото цял вход и цяла махала е обединил този нехранимайко, бати ли е мати ли е,срещу мен!Този заслужава счупеното гърне,с неговата пасмина!
  • 7 Мани бегай

    5 0 Отговор
    Така като го гледам лигите ми изтекоха, но съм сигурен, че за цената му мога да си купя някой стар автобус и да си го оборудвам както аз искам, че ще останат пари и за екскурзия.