Last news in Fakti

7 Август, 2018 19:43 1 824 1

Българче, пострадало при взрива, ще остане 40 дни в болница

  • болоня-
  • момче-
  • пострадало-
  • българче-
  • болница-
  • италия-
  • взрив-
  • росен руфев

Бащата на ученика ще пътува за Италия

Българче, пострадало при взрива, ще остане 40 дни в болница - 1
Снимка: БТА/ AP

Стабилно е състоянието и на трите момчета, които остават в болница след инцидента в Болоня с пламналата цистерна. Това съобщи генералният консул на България в Милано Росен Руфев. Двете момчета, настанени в болница в самия град, са с под 20% изгаряния. Състоянието на третото дете, което е в болница в Чезена, е малко по-тежко, но и при него няма да се наложи операция, увери Руфев.

„Стабилно състояние, както физическо, така и психическо. Последното решение на лекарите е да ги задържат малко повече, за да се убедят, че са оздравели напълно. Бяхме на посещение преди това в болницата в град Чезена, където също се срещнахме с момчето от групата, което беше най-тежко пострадало от всички. Неговото състояние също е стабилно. Министър-председателят на Италия е посетил лично това момче“, разкри консулът пред БНР.

40 дни ще остане в болница 17-годишното момче, което е най-тежко пострадало при експлозията в Болоня. Другите две момчета, настанени в болницата „Белария”, трябва да останат под лекарско наблюдение още седмица. Това съобщи лекуващият лекар – доктор Анна Мария Байети. Тя уточни, че се полагат всички необходими грижи за възстановяване на учениците.

Бащата на силистренския ученик, който пострада най-тежко при взрива в Болоня, ще пътува за Италия утре, съобщи Марин Ботев от Регионалното управление на образованието в Силистра. Семейството на ранения вече е дало съгласие италианските медици да започнат нужното лечение в специализираната клиника на Чезена. С родителите на всички останали младежи са проведени разговори, за да са наясно със ситуацията, уточни Марин Бонев: "Засега няма родители, които да са изявили желание децата им да бъдат върнати предварително, преди да е приключила тази тяхна практика в Болоня".

Директорката на Професионалната гимназия Татяна Кинджакова е трябвало да се върне в България утре. Чрез Министерството на образованието се прави нужното да бъде удължен престоят ѝ в Италия: "Да остане поне до 22-ри, за да се стабилизира състоянието на децата както психически, така и физически, и тогава ще решаваме дали на 22-ри да се върне и директорът, или да остане до края и с групата и заедно да се върнат". Практиката на силистренските ученици трябва да приключи на 31 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цуки

    8 1 Отговор
    Добре че детето е в чужбина. Тука на 5 ден го изписват здраво.
Новини по държави: