Търсят се готови имоти, а не в строеж

8 Август, 2018 15:07
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2799
Автор: Милена Богданова

Със 6% е спаднала търговията с жилища в Дубай през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на 2017-а. Общият обем на продажбите е намалял от 3.7 на 3.4 млрд. USD. В етах на строеж са били купени 10 759 апартамента, което е с 25% по-малко в сравнение с първите шест месеца на миналата година.

Месец май е първият за 2018-а, в който месечните продажби на жилища в етап на строеж надвишават 2000 бройки. За сравнение, през първото шестмесечие на миналата година този праг е бил преминат четири пъти.

„Данните свидетелстват за постепенно пренасочване на интереса на купувачите от жилища в етап на строеж към вече готови такива. Също така предприемачите изчерпаха всички начини за привличане на инвеститори към имоти, които се строят”, коментират анализатори от компанията GCP-Reidin. Малко продажби на новостроящи се жилища има в комплексите Jumeirah Village Circle, Town Square, Dubai World Central, Dubai Creek Harbour и Dubai Marina.

По отношение на покупката на вече готови жилища акцентът сред купувачите е насочен върху Dubai Sports City. През първите шест месеца на текущата година там са реализирани 581 продажби срещу 467 за същия период на 2017-а.

Броят на сделките с готови жилища отчита спад в Motor City, International Media Production Zone и Discovery Gardens.