Last news in Fakti

8 Август, 2018 23:00 15 132 57

Част от руското оръжие се провали в Сирия

  • русия-
  • оръжие-
  • сирия-
  • война-
  • провал-
  • самолети-
  • хеликоптер-
  • хмеймим

В Сирия Русия изпробва оръжията си

Част от руското оръжие се провали в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Според официални изявления на руския Генерален щаб, за времето на бойните действия в Сирия са изпитани над 700 нови и дълбоко модернизирани видове техника и въоръжение. Изпитанията са водени при непосредственото участие на конструкторите и производителите. Някои от недостатъците са отстранявани направо в авиобазата Хмеймим.

Какво издържа проверката на войната? Голяма част от изпитаните въоръжения са ракетни комплекси и различни авиационни системи. Сред най-значимите е многоцелевият изтребител Су-35, който е еднакво ефективен по въздушни и земни цели. Като общопризнат успех са ракетите с морско базиране „Калибър”, изстрелвани от кораби и подводници, прелетели от Каспийско море до Сирия 2500 километра.

Не стана обаче ясно точно с каква цел два Су-57 прелетяха за два дни в Сирия и каква изпитателна програма изпълниха. Напоследък отлично се представиха зенитните оръдейно-ракетни комплекси „Панцир-1С”, които свалиха до един пуснатите от терористите дронове по авиобазата Хмеймим. Танковете Т-90 показаха, че са изключително ефективно оръжие в грамотни ръце, като техните защити „Афганит” и „Реликт” доказаха качествата си.

Провалите на руското оръжие

При използването на Су-34 и Су-35 се проявиха проблеми в тяхното програмно осигуряване, недостатъци при използването на нови системи за свръзка и радиоелектронното разузнаване. Някои конструктивни решения изобщо не задоволиха руските военни. Бордните системи за самолетите и вертолетите за защита от зенитни комплекси не се проявиха достатъчно добре в бойни условия.

Например системата за РЕБ „Витебск”, поставяна на вертолетите Ка-52 „Алигатор”, ще бъде заменена с по-съвременна версия, пише Блиц. Използването на някои средства за радиотехническо разузнаване, използвани от специалните самолети от типа на Ил-20 и А-50, показа, че са морално остарели, а друга част се нуждае от сериозна модернизация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhh

    41 31 Отговор
    Пълни глупости.
  • 2 Киро

    38 66 Отговор
    Те хората, които оправят машините са пияни
  • 3 още са в 20ти век

    29 91 Отговор
    Тази снимка на танка е от някоя видеоигра. Т-90 срещу немски ''Леопард'' или хамерикански танк няма шанс.

    Коментиран от #21, #28, #53

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ivanov

    28 56 Отговор
    То от това изпробване на руски оръжия, в Сирия не останаха сирийци.
  • 6 гост

    37 73 Отговор
    Изпробвали оръжия срещу банди с пикапи с картечници !!!! Това майтап ли е или за повече не смеят и да си мислят ?? Май единствения път , когато доближиха място с американци не можаха даже да си съберат всички трупове !!

    Коментиран от #8, #43, #57

  • 7 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    39 81 Отговор
    Провалите бяха даже повече

    Пълна несъстоятелност ,че Адмирал Кузнецов е самолетоносач /авионосен крайцер/
    Ракетите Калибр показаха добри резултати САМО когато се навигираха чрез Джи Пи Ес . Пусковете от Каспийско море бяха кошмар -та де държавата не могат да уцелят , камо ли друго.
    Хеликоптерите Ночной охотник -са абсолютно негодни за нощен бой. Самолет Су 34 падна - "съборен от врабче " при все,че той има тройна защита на двигателите против птици.
    Хеликоптер Ка 52 падна също -нямаше официално становище.
    Щурмовите самолети Су 24 са много далеч от изискванията -и с прашка ги свалят.
    С 400 - те за какво изобщо бяха там -никой не разбра.
    И още много -даже не мога да ги изброя всичките.

    Коментиран от #16, #35, #44

  • 8 Помнящ

    81 24 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Американците казваха че войната с ИДИЛ , ще продължи десетилетия .Руското оръжие се оказа на друго мнение . Американофилчетата отново кършат меките си китки .

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    24 76 Отговор

    До коментар #8 от "Помнящ":

    Какво руско оръжие има значение за битката с ИД в Сирия,след като там осезаемо присъстват САЩ,АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ТУРЦИЯ,...че даже и ИЗРАЕЛ се намесва периодично?Това е все едно да кажеш,че Русия е победила САМА Германия през ВСВ без РЕШАВАЩАТА ПОМОЩ НА ЦЯЛА ЕВРОПА И САЩ.

    Коментиран от #10, #12, #33, #34, #42

  • 10 Помнящ

    92 22 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    С какво е помогнала Европа на Съветския съюз , че не мога да се сетя ? Може би със стотиците хиляди войници на страната на Хитлер ?! Почеши коня и си лягай до бабата .

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    18 57 Отговор

    До коментар #10 от "Помнящ":

    Е как ще се сетиш за нещо ,което никога не си знаел?А не го знаеш,ЗАЩОТО НЕ ИСКАШ ДА ГО ЗНАЕШ!Пък "при бабата" пращай оня дето пише с моя ник.

    Коментиран от #13

  • 12 До тъпака onq s konq

    48 16 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ти наистина си фуния , глъм си та дрънкаш !!! Аз лично ако бях като теб нестандартен с ляв резбоканал и маниакално проЗ , ще скоча от някой мост и да отърва света от един тъпоглавец

    Коментиран от #14, #18

  • 13 Помнящ

    36 10 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Крайно време е да смениш коня с друго животно ! Например рибка .
  • 14 onq s konq

    14 38 Отговор

    До коментар #12 от "До тъпака onq s konq":

    Докато ти само се каниш да скачаш от мостове при това с куп предварителни условия-"ако евентуално си на мое място"...АЗ СКОЧИХ БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ ОТ ДВА!Да те питам ли дали си чувал за "БЪНДЖИ" или ще ме питаш какво е пък това?Ей завалията,виждам че не си сам тука и има още цяла рота като тебе се "отбор юнаци",но винаги ми е било загадка ДЕ СЕ ВЪДИТЕ?:)
  • 15 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    54 21 Отговор
    РУСИЯ била много зле, но НАТО колкото и да е добре ВСЕ ГИ Е ШУБЕ ! Сакън да не каже някой че РАШЪНС АР КОМИНГ ! ПРАВИ ПИКАЯТ ! Бъзи и коприва !

    Коментиран от #17

  • 16 Някой си

    34 5 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Щом като за твбСу 24 е щурмови изстребител, ясно ни е колко си наясно
  • 17 Евро

    13 23 Отговор

    До коментар #15 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    1 Евпо=75.0125 рубли.
  • 18 Коня с оня

    15 7 Отговор

    До коментар #12 от "До тъпака onq s konq":

    Поздравления за коментара ! Аз от кога се надявам да се отърва от него !
  • 19 ****

    38 12 Отговор
    Ами работата на СУ-57 беше да отмъсти за " вагнеровците"след като ктаварите ги избиха,тогава общо около 2 000,чалмари и инструктори от сащ дадоха фира,това беше целта на СУ-та.

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Само питам

    12 21 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Ама ти наистина ли си вярваш или просто се разсънваш като пишеш глупости?

    Коментиран от #22

  • 21 mediator37

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "още са в 20ти век":

    На снимката Т-55 с нарезното 100 мм оръдие.
  • 22 Преброяване на бесните язовци

    3 13 Отговор

    До коментар #20 от "Само питам":

    Нито едното, нито другото. Просто хората с грешен брой хромозоми са леко бавни на умствено ниво.
  • 23 СссереМ

    7 27 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Разсмя ме тази сутрин,тия су-та един успешен полет не можаха да направят,камо ли ако бяха срещнали някой вражески изтребител,а и гледаха да са по далеч от турската и израелската граница.
  • 24 цигането от София

    27 6 Отговор
    Руското оръжие се проваля,,, а Американското се разпада
  • 25 СссереМ

    9 32 Отговор
    Ушанките тотално се изложиха с "новите" си оръжия,и най-вече калибрите и с400, едните от 26 бройки(мен ме съмняват че са доста повече) до целите стигнаха 11, а другите и картонените дронове не можаха да свалят,а израел си развяваше байрака когато си поиска.
  • 26 Руска техника=провал

    8 39 Отговор
    ТИЯ БЕЗМОЗЪЧНИ РУСНАЦИ С ТЕХНИТЕ ВОЕННИ ИЗПИТАНИЯ СЪСИПАХА СИРИЯ.СЕГА ДА Я ВЪЗСТАНОВЯТ,ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ СИРИЙЦИТЕ ДА ИМА КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ.

    Коментиран от #27

  • 27 АЛО

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Руска техника=провал":

    Твоята глава е приел.жалък си
  • 28 ссср

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "още са в 20ти век":

    Май ти играеш прекалено много видеоигри
  • 29 Чукча

    21 3 Отговор
    Тепърва имаме да четем още много статии за това колко е зле руското оръжие, руската армия и как Путин закусва с малки дечица.
    Тоя резил дето го ядоха в Сирия, преди това в Грузия, отмъкването на Крим / всъщтност войните за Крим са си традиция между рускаците и британците още от времето на империите/ и пълният им провал в Украйна до момента. Щото Порошенко още не е извел Украйна от ОНД, все отлага човекът ...Та така.
    Западната пропаганда не спи, тя бди!
  • 30 Русофоб ром, гей

    9 1 Отговор
    Обичам да изсмуквам с п е р м а от г ъ з а на майка ми след като са я е б а л и бежанци Майка ми е дърта к у р в а с разпран от е б а л и бежанци Майка ми е дърта к у р в а с разпран от е б а н е г ъ з, затова яко п ъ р д и и често се изпуска директно в устата ми а това ме кефи допълнително!
  • 31 Насраха се да лъжат москалите

    6 24 Отговор
    Няма реална руска армия. Стара съветска техника, преобразувател за ръжда, боя, картон, лепило и анимационни филмчета. Жалки са. Иначе лъжат, кат разпрани. А местните сбабичосани, червени дупедавци лижат ли лижат пропагандната диария на уродливото, невменяемо джудже Лили Путин.
  • 32 Барчо

    21 1 Отговор
    Няма нещо, което ако е само направено по книжка и не се ползва за каквото е предназначено да гарантира ефективност. А това се отнася най-вече за високо технологичното оръжие. Сега вече руснаците знаят на кое какви възможности има и какво трябва да се направи.
    А ние пък с големите усти смятаме армията да я обединим с полицията и така вече няма да имаме и самостоятелна армия. Така 1000 добре въоръжени черкези ще ни превземат, а НАТОто ще каже че това си е работа между две натовски държави и да си ги решаваме сами.
  • 33 Обективност моля

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Кон ти цепиш мрака:
    1.Израел: На границата им се бяха настанили ДАЕШ и те не само че не ги пипнаха еми им помагаха като бомбардираха САА.
    2.Англия и Франция единственото което направиха е да бомбардират Асад заради предполагаемо хим. оръжие.
    3.Турция най-големите терористи и сега подкрепят джихадистите и Ал кайда.
    Само САЩ помогнаха и то като нямаше накъде.
  • 34 на коня под опашката

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Тия дни много цвилиш, ама само тъпни! Лягай под Бе еНнн Ве-то, че тече масло!
  • 35 Хрис

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Като си нямаш хал-хабер от военная музика, зщо ли я слушаш -овен това , опитваш се и да я пишеш.
    1.Съвременните крилати ракети, като амерканските " Томахоук" - AGM -28, ..., AGM-158 и руските "ка-
    либър " имат по няколко системы ми за насочвне ( наи-ранните -минмум 3(три) : инерциална, електронно-
    оптична, обзорна радиолокациона, радио високомр, телевзионно-оптична, термовизионна, спътникова ...
    Понстоящем се рзрабовт и гео-гравеметрични -изполват се различията в стойностите на " g " ( земното превличне) на всяка тока от земната повърхност. Руснаците никога не са разчитали само на спътнковата навигация. Една от причините е, че тяхната ГЛОНАС, все още, не е напълно завършена.
    2. За хеликоптера МИ-28 (експортен вариант МИ-35) -нкои от екипажите им имаха оплаквания,че екраните на приборите за нощно виждане США прекалено осветени. За К-52 -аварията е врезултат на навигационна грешка. При американците сщо ги има - сблсака на американские хеликоптер и транспортен самоле на летищто за подскок в иранската пустиня, поради който беше провалена операцията за спасяване на американските заложници в Техеран.
    3. И американский самолёт падает от самолетоносачите им - видео мтериали хъп.
    4. Су-24 е фронтови бомбардироавач, иползувасе и в разузнавтелен и РЕБ вариант. Щурмовик е Су-25, на въоръжение е и България.
    5.За ЗРКА С-400. Понякога на война, без да си активен, печели нещо само с присъствието си. С-400 е най-
    съврменния знитно-ракетен комплекс, амер

    Коментиран от #39

  • 36 El comandante

    6 2 Отговор
    На всички срали по-горе гербави комундета яко шибам маичините ви дупета ХаХаХа!!!Слава россии гербави сороспии!!!!!
  • 37 Грую

    2 3 Отговор
    Следва да се отбележи, че провалите бяха само когато имаше водка ! Когато нямаше водка нямаше и провали!
  • 38 АЗ да кажа

    3 1 Отговор
    На модератора в предаватеа
  • 39 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    1 11 Отговор

    До коментар #35 от "Хрис":

    Ти па какъв хабер си имаш, Марко ? ГЛОНАСС не била довършена :D На кого ги разправяш тия басни, Ла Фонтен . Тя не че не е довършена , а е пограбана. Пролетта и излязоха два спътника от строя и тя спря да работи. И вицепремиера Рогозин и шеф на Роскосмос каза ,че няма да я възстановяват . Защо ли ? Ами защото тя дори когато е с всичките си спътници никаква точност не е давала, никога. Да, могат да работят и с Джи Пи Ес ракетите Калибр. Само че има един проблем. Ключа е в американците, защото е тяхна . по точно са техни тия системи -защото са повече от една.

    Коментиран от #47, #48, #50, #54

  • 40 патриотъ

    7 3 Отговор
    То затова от 104 ракети,изстреляни от американците,само 6 попаднаха на някакви цели.Не разсмивайте народа,моля ви се!
  • 41 Гост

    2 3 Отговор
    Цял свят знае че Русия е много назад в електрониката и това изоставане не можеш да го наваксаш само с крадене на технологии, и защо са страховити руските оръжия, едно време на "Пършинг"3 му даваха точност до 3 метра, а на руските ракети от тоя тип до 600 метра и естествено руснаците слагат много по голям заряд за да има ефективност.

    Коментиран от #51

  • 42 И пак ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Абе пич нали гледаш как стават нещата
    Сталин вече прилапва лекичко половин европа когато идва великата помощ от сащ и то едва след се усещат че ще ядат суровия ако не се намесят
  • 43 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Изпробването на оръжия може да бъде и по мишени,но не е толкова интересно колкото по пикапи с картечници,и няколко чалми от Идил,нали.! А които и сухопътни части да се придвижват без въздушна подкрепа са си пушечно месо. Така че сравнението ти е неточно.
  • 44 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Явно много трябва да ти се обяснява за да разбереш нещо...!
  • 45 Хрис

    1 0 Отговор
    Продължение на горното
    С-400 е най-модерната зенитноракетна система в света за поразяване на въздушни, аеробалистични и балистични настъпателни оръжия има радиус на действие 400 км и пикрива по фронта полоса с широчинна от 600 до около 800 км, в която са включени най-удобните направления за нанасяне на масирани удари по Сирия от източната части на Седиземно море. Американците и техните партньори се
    не смеят да припарят до тази зона, звщото Русия официально зяви, че ще поразява всички вздушни ударни оржия в т ( т.ч. и техните носители -кораби и самолети и базите кото те използват), застрашаващи сигкрността нв сирийскят им военен контингент. В Сирия са разположени и мощни ПКРК (противокорабни ракетни комплекс) " Бал " и " Бастион". Освн това ,мощните радиолокационни средства на С-400 работиха и своевременно уаедомяваха ПВО на Сирия за въздушната'обстановка. Извод - на война и особено в локални конфликти, можеш да печелиш и само със присъствие на нужното място.
    -6.За отразването на масирните ракетни удари на САЩ и техните партньори по коалиция Сирия използва както модерни систем за ПВО, така и модернизирани такива'от времето " на бай Тошо ", квто С-200 "Волхов ", С- 125 " Нева " , "Двина " и др. и то много успешно. Сирийските " Рускит тенекии " показха доста
    висока ефективност:
    -при първия масиран ракетен удар на амриканците бха поразени над 50% от ракетите;
    -при втория, в който участвуваха с авиация и венно-морски единици на коа
  • 46 Пешо

    2 0 Отговор
    Не забравяйте глупаци ако не беше Русия сега щяхте да носите чалми и Ердоган ще ви бъде президент.
  • 47 Хрис

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Чети момче, чети и него вади толкова голям. Ако почетеш Малко повече и се отървеш от'тази сляпа злоба
    ще започнеш по-трезво да разсъждаваш и ще научиш повече, като защо американската сателитна навигационна система работ в два варианта -воена (сверх точна -по-Малко от метър отклонение), коята е
    засекретена и гражданска -с тоност в опрделяне на местополженето до 50м.Освоен това на когто е системата, той може и да я изключва над определени райони. Пи такива обстоятелства, кой руски "глупак"
    ще монтирал на калбрите система за управление, зависима от настронието на най-върлите му врагов.
    Ще научиш как действа руското " ласо за томахавки" и зщо американската GPS в близос до крмъл показа че си на съвсем друго мясо. В подобна стуация изпаднаха американский есминци в Черно море миналата година. Ако имаш амбицията да си компетентен чти повече'анализирай и прди да пишеш тук "врели та не кипли " неща мисли. "Тва е положението Сийке ".
  • 48 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Чети момче, чети и него вади толкова голям. Ако почетеш Малко повече и се отървеш от'тази сляпа злоба
    ще започнеш по-трезво да разсъждаваш и ще научиш повече, като защо американската сателитна навигационна система работ в два варианта -воена (сверх точна -по-Малко от метър отклонение), коята е
    засекретена и гражданска -с тоност в опрделяне на местополженето до 50м.Освоен това на когто е системата, той може и да я изключва над определени райони. Пи такива обстоятелства, кой руски "глупак"
    ще монтирал на калбрите система за управление, зависима от настронието на най-върлите му врагов.
    Ще научиш как действа руското " ласо за томахавки" и зщо американската GPS в близос до крмъл показа че си на съвсем друго мясо. В подобна стуация изпаднаха американский есминци в Черно море миналата година. Ако имаш амбицията да си компетентен чти повече'анализирай и прди да пишеш тук "врели та не кипли " неща мисли. "Тва е положението Сийке ".
  • 49 Азът

    3 0 Отговор
    Момчета нещо да сте чули за легендарния руски танк Т 34 които изнася втората световна срещу могъщите немски танкове Пантера Панцир и пр . Помнете историята момчета тя е учител .Руския АК 47 е по търсен от американския М 16 по света защото е по опростен и издръжлив .Но всъщност това са оръжия за отнемане на човешки живот .
  • 50 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ти май нещо ти е бъгнат харда,че пишеш глупости на квадрати.
  • 51 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Това за руските ракети е за ОТР от типа "скъд" използваха ги иракчаните при войната в залива и тяхното отклонение бе в порядъка на 100-200м., а са модел от 50-те години. Калибър ги пускаха от 2500 км и улучваха целта без отклонение,така,че не пиши като си незнайко по темата.
  • 52 Путлерчоци

    0 0 Отговор
    Всички ги видяхме новите кретенски бомби - свободно и безцелно падащи кютуци, оставящи след сибе си напълно унищожени градове.

    Коментиран от #55

  • 53 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "още са в 20ти век":

    Танка на снимката е Т-55 от първите приети на въоржение ( като такъв го посочва и в 21 mediator). Този танк на снимката е без всякаква пасивна, динамична и активна система за защита, само една гола броня.
    При наличието на огромно количество противотанкови средства ( в т.ч. и модерните амрикански ПТРК Тоу.-2 ") у "духовете", да седнеш в такъв танк се иска голяма смелост и здрави мъ... .Както казва Гарабет във вица за парашутисте -"обличам чорапи гащи, фланела гащи, панталон гащи и т.н.".
    Танковете Т-90 в боевете в Сирия и Ирак показаха мног-високи живучест и огнева мощ. Не са претенциозни, лено се обслужват и добре работят в пустинята. Унищоженните от Духовете Т-90 са по-малко от пръстите на една ръка.
    За немския прехвален Леопард ще посоча, че още в първите боевые на турските войск със сирийските кюрди, раполагащи прдимно с противотанкови системи от съветско време, бяха извадени от строя или унищожени 10 "котки".
    За "Абрамса" ще посоча само един факт -защо иракчаните го заменят с Т-90, слд като имат стотици абрамса.
    Намали видео игрите ! Вредно е за правилното протичане на мисловният ти процес.
  • 54 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Чети момче, чети и него вади толкова голям. Ако почетеш Малко повече и се отървеш от'тази сляпа злоба
    ще започнеш по-трезво да разсъждаваш и ще научиш повече, като защо американската сателитна навигационна система работ в два варианта -воена (сверх точна -по-Малко от метър отклонение), коята е
    засекретена и гражданска -с тоност в опрделяне на местополженето до 50м.Освоен това на когто е системата, той може и да я изключва над определени райони. Пи такива обстоятелства, кой руски "глупак"
    ще монтирал на калбрите система за управление, зависима от настронието на най-върлите му врагов.
    Ще научиш как действа руското " ласо за томахавки" и зщо американската GPS в близос до крмъл показа че си на съвсем друго мясо. В подобна стуация изпаднаха американский есминци в Черно море миналата година. Ако имаш амбицията да си компетентен чти повече'анализирай и прди да пишеш тук "врели та не кипли " неща мисли. "Тва е положението Сийке ".
  • 55 Хрис

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Путлерчоци":

    В сравнени с изравненит със земята от бомбрдировките на американската коалция Мосул и Ракка тва е нищо.
  • 56 nazdarove

    0 0 Отговор
    dai mne vodku i ubiuh vse
  • 57 Pushaca

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ми те американците от 28г само по такива стрелят
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания