Last news in Fakti

8 Август, 2018 15:03 1 838 3

Мадуро каза къде са обучавани убийците му

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • преврат-
  • убийци-
  • сащ-
  • дрон

Колумбия отрече да има нещо общо с атаката

Мадуро каза къде са обучавани убийците му - 1
Снимка: БТА/ AP

Извършителите на атаката срещу президента на Венецуела Николас Мадуро са обучавани и финансирани в Колумбия. Това заяви самият Мадуро в телевизионна реч, в която изрази и доверието си в "съвестта" на американския президент Доналд Тръмп.

"Искам обяснения от правителството на САЩ и от новото правителство на Колумбия. Искаме екстрадиция на всички отговорни лица, които са финансирали, организирали и провели тази терористична атака и живеят в щата Флорида, в САЩ или на колумбийска територия", посочи той.

Венецуелският президент обаче не вярва Доналд Тръмп да е разрешил на американска територия да се заговорничи за неговото убийство. Групировката "Войници в тениски“ пое отговорност за покушението срещу Мадуро, и обяви, че целта ѝ е да организира "съпротива" срещу президента.

Опозицията във Венецуела съобщи, че депутат и неговата сестра - студентка по право, са били арестувани в апартамента им в Каракас във вторник вечерта, след като Мадуро се зарече да предприеме кампания срещу своите противници, предаде БНР. Президентът определи депутата като "психопат, който е призовавал САЩ да нахлуят и окупират Венецуела".

Прогоненият в изгнание опозиционен лидер Хулио Борхес определи опита за убийство срещу Мадуро като "фарс". Борхес написа в Туитър, че нито хората във Венецуела, нито светът вярва, че атаката е била действителна. Той твърди, че тя е била нагласена, за да има Мадуро извинение при преследването на враговете си. Колумбийското министерство на външните работи нарече обвиненията на Мадуро абсурдни. Венецуелската опозиция счете за безотговорни опитите да бъде обвинена за случилото се.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    3 5 Отговор
    Циганките Баба Доринда и внучката Росалинда са в дъното на тая долна история
  • 2 Бесен Язовец

    1 0 Отговор
    Каскетите ги няма никакви тук, тях не ги интересува Колумбия, виж, ако ставаше въпрос за САЩисаните, щяха да се надпреварват един с друг, кой да ги оплюва по вече
  • 3 плевен

    0 0 Отговор
    Този номер мина при Ердоган.Защо да не го приложи и Мадуро.Ще удуши опозицията, без значение каква е истината.