Last news in Fakti

9 Август, 2018 09:59 5 505 28

Русия: НАТО е безполезно

  • русия-
  • изтребител-
  • нато

Руското външно министерство отново критикува организацията

Руското външно министерство определи НАТО като безполезен блок, съобщи ТАСС.

Коментарът беше направен след грешка на самолет, разположен в Естония. Изтребителят Eurofighter е част от испанските военновъздушни сили. По време на полет той по грешка изстреля ракета „въздух – въздух“.

Това стана в близост до село Пангоди. Естонските военни обявиха, че веднага е бил активиран режим за самоунищожение на ракетата, който е трябвало да ликвидира снаряда още във въздуха.

„Ние вече казахме, че военният блок НАТО е безполезен“, се казва в съобщение на руското външно министерство, публикуван в Twitter.

В момента Русия се противопоставя на разширяването на НАТО в Източна Европа. В Алианса искат да влязат Македония, Украйна и Грузия. Русия гледа на това, като на заплаха за своята територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    46 68 Отговор
    Щом НАТО е безполезно защо джуджетата медведев и путин плашат, че ще "има страшен военен конфликт ако Грузия влезе в НАТО" , "Новото НАТО е заплаха за нас" и прочие страхотии от този вид, а руските роби квичат денонощно срещу алианса?
  • 2 Рубладжийче

    42 70 Отговор
    Русия на Путин е най-безполезната и вредна страна в света! На никой няма да липсва ако изчезне от картата на света.

    Коментиран от #4, #19

  • 3 no name no face no number

    25 39 Отговор
    Прави сте, но не им изнася да си го признаят, скоро и с извънземни ще почнат да се борят с цел- опазване на прогнилата им демокрация и извратените им ценности , а е видно, че на никой не му трябват подобни и въпреки понякога насилственото им налагане редица нормални държави ги отхвърлят като Либия, Ирак, Афганистан, Сирия и др. Въпреки насилието и окупацията те не им ги искат.

    Коментиран от #20, #21

  • 4 бббббб

    46 36 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Не съм убеден ,че Русия ще изчезне.Но,България упорито върви на там.

    Коментиран от #5

  • 5 Рубладжийче

    33 42 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Периода на разпад на империята започнал през 1917 година все още не е завършил. Накрая ще остане някаква остатъчна Русия, която също ще иска да влезе в НАТО и ЕС. Това е положението. А за България не се притеснявай. Имало е много преди русия, ще съществува много след нея.
  • 6 Распутин

    33 8 Отговор
    Намерил пак кой да се обажда в тъмното. А СеСеСеРе не беше ли безполезен?

    Коментиран от #7

  • 7 Распутин

    34 14 Отговор

    До коментар #6 от "Распутин":

    Кажете каквото имате да кажете, комуняги. Всичките сте за бесене.
  • 8 справедлив

    25 25 Отговор
    Не е "безполезно", нато - вредно е, много. Заплашва със съществуването си човечеството.

    Коментиран от #9

  • 9 Шуткин

    24 24 Отговор

    До коментар #8 от "справедлив":

    Заплашва болната ти, промита от болшевишка пропаганда глава. Това заплашва.
  • 10 Така е

    21 22 Отговор
    Безполезно за Русия, но за останалите държави е много полезно!
  • 11 Ристе

    18 25 Отговор
    Да живее НАТО :)
    А русоробите да пикаят газ и да чакат да се разпадне.
  • 12 Kcaniba

    14 23 Отговор
    С агресивната си политика империята на злото доказа, че НАТО е спасителния остров на стабилност в света!НАТО е по-необходим откогато и да било досега!Та затова квичът червените терористи, колкото по-силен, толкова по-добре!
  • 13 Kcaniba

    11 25 Отговор
    НАТО е гаранция за стабилност,а ЕС за просперитет!Те нямат алтернатива в света!

    Коментиран от #25

  • 14 ЗЕВС

    18 8 Отговор
    Първоначално идеята на договора е, че евентуална атака от страна на Съветския съюз срещу някоя от европейските страни членки или САЩ ще се третира като атака срещу САЩ. Такава атака обаче, до сега няма! Какво в действителност представлява НАТО!
    Американския империализъм, чрез Северноатлантическия съюз (НАТО), създаден за реализиране на милиарди долари печалба от продажбата на Американски оръжия за въоръжаване на натовските армии. Господстващото положение на Америка превърна Европа в Американски слугинаж и бойно поле при евентуален конфликт между САЩ и Русия.
    Алиансът нe се проявява като отбранителна организация а действа като нападателна такава! Нахлуването му в бившата Югославия, Ирак, Афганистан, доставки на оръжие и изпращане на военни специалисти в Сирия и Украйна. Операцията на НАТО в Босна и Херцеговина. Българската армия участва и в редица други мисии като тези в Хърватска (мисия на ОССЕ), Либия (Unified Protector), EUFOR (Чад и Централно-африканската република), Етиопия и Еритрея (UNMEE), Ливан(UNIFIL), Република Македония (Concordia и лагер Радуша), Таджикистан (UNMOT), Ангола (UNAVEM III и MONUA), Oперация на ЕС в крайбрежните води на Сомалия и Аденския залив (EU NAVFOR ATALANTA), Грузия
    (EUMM), Мали (EUTM Mali), Сомалия и Африканския рог (Ocean Shield). Тези операции струват милиарди, заплатени с цената на мизерно съществуване от Българският народ. Освен това, НАТО действа само тогава и така, както искат САЩ, т.е. организацията се е превърн

    Коментиран от #16

  • 15 ЗЕВС

    21 7 Отговор
    Освен това, НАТО действа само тогава и така, както искат САЩ, т.е. организацията се е превърнала в инструмент за осъществяването на външната политика на САЩ!
  • 16 алоооо

    9 17 Отговор

    До коментар #14 от "ЗЕВС":

    До момента Русия не е посмяла да нападне държава от НАТО, следователно НАТО работи! Не само това, ами Русия е толкова назад като човешки ресурс (да не говорим за качествен човешки ресурс), технологии и техника, че непрекъснато квичат как НАТО ги застрашава и едновременно с това как НАТО е безполезно! СМЯХ! Пък какви оръжия се купуват няма значение - преди купувахме Руски, сега ще купуваме американски! Да, но по времето на НРБ се даваха 16% от БВП за отбрана, сега от НАТО настояват да даваме 2%. И това ни осигурява спокоен живот и ни предпазва от Руското "приятелство". Те и Грузия и Украйна мислеха, че с Русия са приятели...

    Коментиран от #17

  • 17 ЗЕВС

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "алоооо":

    На практика излиза, че разликата от преди и сега, е само в процентите от БВП за въоръжаване! С уговорката, че тогавашната НРБ, можеше да си ги позволи, а сегашната РБ, не може.
  • 18 русия е кочина

    7 12 Отговор
    На зла кучка зъл прът така знам аз. НАТО е много полезно. Затова от кочината квичат .
  • 19 Мужик

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Имаш предвид - на никой извън форума на Факти, защото повечето хора тук явно стават сутрин с руския химн и живеят само да славят Русия, да ни убеждават колко са зле САЩ и ЕС, и как България веднага трябва да стане руска колония, защото, според тях: "Без Русия, нямаше да я има България"?...
  • 20 Кенефчийница 1ви Май

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    Да ти ПИКАЯ на изброените от теб "нормални" държави!!! Горещо ти препоръчвам да емигрираш в някоя от тях и да ни освободиш от присъствието си!
  • 21 Кенефчийница 1ви Май

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    И да си добавиш към "великия" никнейм и NO BRAIN, наистина ще ти подхожда тъпоъгълнико!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    5 8 Отговор
    Всяко изявление от Кочината на Злото и Лъжата е безсмислено. 800 милиона граждани на най-успялите и благоденстващи страни разчитат на непробиваемия си военен щит НАТО, само видиш ли извратените, московски недорасляци имали мнение по въпроса. Жалки, окаляни и безнадеждни роби на крадливата московска шайка са щастливи от подобни простотии.
  • 24 Амчи

    2 0 Отговор
    Русия: НАТО е безполезно... НАТО: Русия е безполезна... И саа квоо?
  • 25 Доналд Солтенбергов

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Ай стига с тия клишета ! От всякъде като заучено по партиен учебник- преди 1989 и след 1989. Кадрите са едни, само родата им се заменя.
    Това е все едно 80 годишна баба да роди здраво дете.
    Това е НАТО.
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    АКО Я НЯМАШЕ РУСИЯ, ЗА КАКВО ЩЕШЕ ДА Е ТОЗИ БЛОК НАТО ??? Той е създаден за контрал над всички, без значение кой !!! Затова искат да се разраства и обхване всички останали държави !!!
  • 27 сащ терорист 1

    3 0 Отговор
    НАТО е безполезно зло и терорист под прикритие, не спазващ никакви договорености и регламенти на оон
  • 28 Zorro

    1 1 Отговор
    НАТО Политически чернобил