10 Август, 2018 05:56 4 752 19

Защо Русия е приятел на САЩ

  • русия-
  • приятел-
  • сащ

Дейвид Суонсън обвини САЩ в постоянна агресия срещу Кремъл

Русия е приятел на САЩ, в противен случай нямаше да се съобразява с продължаващата десетилетия американска агресия. Това написа в свой анализ за Foreign Policy журналистът Дейвид Суонсън.

Той изброява агресивните действия на САЩ през последните 100 години. Припомня се как през 1918 г. американски контингент окупира Мурманск. По време на Втората световна война САЩ две години отказваха да открият втори фронт, за да могат Германия и СССР да претърпят възможно най-много загуби.

След края на войната САЩ и Великобритания забраниха комунистическите партии на Запад, но възстановиха десни сили, които преди бяха съюзници на нацистите. По време на Студената война сериозен източник на доходи за американските режисьори бяха заснемането на пропагандни видеа за руската заплаха.

Подчертава се още, че по време на войната на СССР в Афганистан, САЩ са въоръжавали руските противници и са блокирали предложенията на Русия за ядрено разоръжаване.

След това САЩ дадоха обещание, че НАТО няма да се разширява на Изток, но Алиансът привлича все повече страни от региона. САЩ се намесиха открито в изборите в Русия, подкрепяйки Борис Елцин, пренебрегвайки интересите на страната.

Когато Русия предложи да бъдат сключени договори за космически оръжия, дейности в киберпорстранството или ядреното оръжие, САЩ винаги отказват.

Никой не обръща внимание на факта, че Русия подкрепя споразумението за ядрената програма на Иран. В същото време бившият президент на САЩ Барак Обама подкрепи преврата в Украйна, а Доналд Тръмп осигурява оръжие на новия режим в Киев.

Обама се опита да събори сирийския президент, а Тръмп заповяда военни удари срещу цели в страната. Президентът обвини Русия, че се опитва да укаже влияние върху Берлин заради газовите проекти в региона.

Според Суонсън действията на Русия в Украйна са несравними с действията на САЩ в много други страни. Според него това показва, че Русия е приятел на САЩ. Причината е, че няма как да третираш друг така, освен ако не ти е приятел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    39 3 Отговор
    Ако не беше Русия - обора нямаше да го има ! Май голяма грешка от страна на Руснаците! Неблагодарните конекрадци няма да го осъзнаят.По време на Американската гражданска война Русия подкрепя Съюза. От началото на войната Русия изразява пълна подкрепа за правителството на Ейбрахам Линкълн, като заявява, че то е единствената легитимна власт на американска почва."Русия иска повече от всичко запазването на Американския съюз като единна и неразделна нация", пише външният министър Александър Горчаков през 1862 г. до Баярд Тейлър, секретар на американското посолство в Санкт Петербург.

    От всички останали европейски страни само Швейцария подкрепя Съюза толкова силно.
    Ролята на Русия в Гражданската война е далеч по-осезаема от просто изразяване на дипломатическа подкрепа. През септември 1863 г. руска флотилия от шест военни кораба тръгва към Източния бряг на Северна Америка и остава там в продължение на седем месеца. Базираните в Ню Йорк плавателни съдове патрулират околността. Подобно нещо се случва и на Западния бряг, където флотилия от шест военни кораба е базирана в Сан Франциско. Това предотвратява внезапни атаки от страна на Юга срещу тези жизненоважни за Съюза пристанищни градове.

    Както гражданите, така и правителството на Съюза посрещат топло руските военноморски сили. Според свидетели американците с радост се срещали с руските моряци и офицери

    Коментиран от #6, #8, #14

  • 2 FORM

    28 3 Отговор
    САЩ са такъв приятел на Русия, колкото Николета Лозанова на Алисия. Руснаците ги знаят що за приятели са им и затова винаги внимават.
  • 3 Реалист1

    22 2 Отговор
    СесесереМ, нещо да изс@рем по въпроса? Или днес още няма превод от щатите
  • 4 Рубладжийче

    10 26 Отговор
    Колегата Суонсън е най-големия рубладжия. Удари в земята дори Волен Сидеров. Ашкоолсун, Дейвид, машаллах! Слава России, Путин да живей!
  • 5 Коко

    5 25 Отговор
    Слабият винаги иска да е приятел със силния.
  • 6 Историк

    7 29 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Историческата истина се разминава с пропагандни те ти мантри. Ако не беше САЩ Хитлер щеше да стигне до Владивосток.

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Така е

    4 4 Отговор
    Според мен действат единно за по лесно предотвратяване на общи врагове но това само правителството го знае
  • 8 СссереМ

    7 31 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Това са пълни глупости,САЩ направиха икономиката на Русия построиха им язовири и електроцентрали,дадоха им технологии и оръжия за да воюват с Хитлер,а милионите които наляха в една страна в която хората умираха от глад и студ защо се забравят?
  • 9 СссереМ

    5 32 Отговор
    Големи герои ги изкарахте тия нещастници,ако не бяха съюзниците,Хитлер щеше да смаже съветите,спасява ги геройската борба на гърците които забавят барбароса със шест седмици,спасяват ги и стотиците операции на САЩ и британия.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Гост

    33 3 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Ако баба ти беше с краката нагоре щеше да е спестовна касичка А ако не бяха тези "смотани"руснаци и днес щеше да си облечен с потури и да носиш чалма

    Коментиран от #12

  • 11 историк

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Алооо, намали конопа!!!
  • 12 Само питам

    5 26 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Русоидите смрадове кога ще престанете с изтърканата мантра, че без кочината сме щели да говорим турски и да носим фесове? По същата логика ще ти кажа, че ако не беше Стамболов щяхме да бъдем Задунайска губерния, ти щеше да си умрял от препиване а синовете ти щяха да бъдат убити. Единият в Украйна, другият в Сирия.

    Коментиран от #16

  • 13 Бесен пес

    10 1 Отговор
    ТОВА Е САМАТА ИСТИНА ... всичко вътреешно го знаете .. друг е въпроса дали ще го признаете !
  • 14 Калоян

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    И това е огромна колосална ботаническа грешка! Ако подкрепяха с оръжие и балансирана и двете страни, креватите и до днес щяха да се джеват помежду си а светът щеше да е много по-мирен спокоен и справедлив днес!
  • 15 Българин

    14 0 Отговор
    Вместо да пишем за другите кочини ,за Русия да погледнем нашата кочина ,най замърсена в целия ЕС.
  • 16 Ахмак

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    А щеше ли да го има Стамболов без освобождението? И защо постоянно плюете ако случайно някой вземе да каже, че все пак Русия не е чак толкова лоша? Страхувате се да не ви се разбият " стройните" ви теории за правилно и грешно.?
  • 17 хахахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    така ама като си изпиеш хапчетата и разжеш на луекуващия си доктор от лудницата.САЩ -тяхното участие във внойната е малко по забележимо от това на България ,понеже към този момент САЩ са едно джудже.Стават значими след войната след което, към днешната дата са отново бананова република без банани.

    Коментиран от #19

  • 18 Не съм на заплата

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Ти някога виждал ли си учебник по история?
  • 19 Слабоумник

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "хахахаха":

    Само идиот може да напише такава простотия, хахаха