9 Август, 2018 22:28 1 315 0

Над 1 милион лева са забавените заплати в Монтанско

  • заплати-
  • монтана
Над 1 милион лева са забавените заплати в Монтанско - 1

От началото на тази година работодатели са забавили заплати на работници в Монтанско за малко над 1 милион лева, съобщи директорът на Областната инспекция по труда в Монтана Димитър Петров.

Всички случаи на забавени заплати са проверени от Инспекцията по труда и на работодателите са наложени санкции. До момента те са на обща стойност 88 000 лева за тази година. След съставени актове и глоби работодатели са изплатили 400 000 лева забавени заплати за 2018 година и 770 000 лева забавени заплати за предишни години, уточни Петров.

С най-големи задължения към наетите работници към момента са частна клиника в Монтана и птицекланица в града, уточни директорът на трудовата инспекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА