Last news in Fakti

10 Август, 2018 07:53 1 531 11

Макрон ще пита Путин за арестуван режисьор

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • русия-
  • владимир путин-
  • режисьор-
  • олег сенцов

Олег Сенцов е в гладна стачка от 14 май

Макрон ще пита Путин за арестуван режисьор - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон се очаква да обсъди в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин положението със задържания в Русия украински режисьор Олег Сенцов, който е в гладна стачка от 14 май, съобщи Елисейският дворец, цитиран от „Ройтерс“.

През 2015 година 42-годишният Олег Сенцов бе осъден на 20 години в трудово-изправителен лагер по обвинение в извършване на терористични атентати в Крим. Съдебният процес бе отхвърлен като нарушение на международното право от Европейския съюз и Съединените американски щати.

Сенцов започна гладна стачка на 14 май с искане да бъдат освободени всички държани в Русия украински политически затворници, предаде БНР. Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че е получено писмо от майката на Олег Сенцов с молба да бъде помилван синът й, но за момента няма официална реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    17 4 Отговор
    Да пукне това куче в затвора, той знае защо.
    Макарона да си гледа работата и да не си навира мекия член дет не трябва. Има си баба за това.
  • 2 Глупости

    14 4 Отговор
    Тоя е повече терорист отколкото режисьор. Нека пита за арестувания терорист.
  • 3 Йога

    12 2 Отговор
    Няма защо да се тревожи Макрон за този. Ако гладува от 14 май - отдавна е гушнал букета.
  • 4 Симо

    17 2 Отговор
    Ами украинския режисьор не е арестуван за режисура , а за шпионаж в полза на фашизоидите в Киев, и в подготовката на терористични актове. На територията на Крим създава група ,която е трябвало да постави взривни устройства на обществени местна на 9ти май, които да се взривят в тълпата от хора.След като го залавят си признава чистосърдечно и показва къде са схроните (складове) за оръжия.Намерения там арсенал стига за малка война. Осъден е на 15 години затвор за терористична дейност и той самия никога не го е крил.Кво ще пита Макарон? Дали може да му направи свирка ли? Либерастите в Русия взеха много да наглеят, просто защото Русия просто не иска да изглежда диктаторска и недемократична, обаче това позволява на всякакви уроди да правят пропаганда в своя полза и да се катерят по главите на руснаците.

    Коментиран от #10

  • 5 абракадабра

    8 0 Отговор
    Ши го пита, ако го намери.
  • 6 факт

    13 2 Отговор
    Ама какъв режисьор е този има едив кратък филм и това е,стига сте писали лъжи за този терорист....
  • 7 защо

    14 2 Отговор
    Ето пример за фалшиви новини и маниполации един терорист го изкарват режисьор за да го измъкнат...
  • 8 5ко

    7 1 Отговор
    Макарончо - доказан клиничен случай на психично заболяване, известно като геронтофилия. Горкият нещастник. Вместо да бъде лекуван, го назначили за прецедент на франсетата. И той се взема на сериозно?! Голям амсалак е тоя.
  • 9 Питам

    8 0 Отговор
    Защо не се обади на Б.Борисов и да пита как върви гладната стачка на Кольо Босия ?
  • 10 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Симо":

    Добре сте го казали.Но много хора у нас не знаят кой е Олег Сенцов.Не знаят и кой е Пьотър Павленски?Лудака ,за който се застъпи френската либерастия и го прие в страната си защото в Русия му угнетяват творческия потенциал.Той се търкаляше по площадите гол ,омотан в бодлива тел и си защиваще устата с игла и конец.Още пресен при пристигането си във Франция той запали входа на една банка.Сега го лекуват в затворническа болница и не задават за него въпроси на Путин.Та някой трябва да напомни за този авангарден творец на Макрон.Терориста ,убиеца или просто лудака ,да се поставят на заслуженото им място,независимо каква професия имат.Давам пример с Павленски ,за да обърна внимание кого защитава Западната пропаганда.
  • 11 Да уж

    4 0 Отговор
    За тях няма значение кого защитават, стига той да е в контра с Русия. Нали лицемерието е в основата на тяхната цивилизация.
Новини по държави: