Last news in Fakti

10 Август, 2018 10:03 3 166 22

Рекорд! Вижте колко е изхарчила Русия за Мондиала

  • мондиала-
  • русия-
  • световно първенство-
  • разходи-
  • владимир путин

Огромна сума пари за организиране на Световното

Рекорд! Вижте колко е изхарчила Русия за Мондиала - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия е изхарчила 14 милиарда долара, или 883 милиарда рубли, за организирането на Световното първенство по футбол, което се проведе в страната това лято. Никоя страна домакин до момента не е харчила толкова много пари, пише Лента.ру.

В продължение на няколко години Русия се подготвяше за Мондиала, изграждайки нови и реновирайки стари стадиони, а пътната инфраструктура в градовете, приели мачове от форума, беше подобрена. Въпреки това икономическият ефект от Световното първенство не е очевиден, пише руското издание.

Съдбата на наследството от шампионата - стадиони, тренировъчни комплекси, временни постройки и друга инфраструктура - е разписана в специален документ - Концепция за наследството на шампионата по футбол, подписана от премиера Дмитрий Медведев. Веднага след приключването на Мондиала президентът Путин поиска всички обекти да продължат да работят.

Според разписаното в концепцията, през 2019 година седем стадиона трябва да бъдат предадени на регионалните власти - във Волгоград, Екатеринбург, Калининград, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Самара и Саранск. Още четири стадиона се намират под контрола на властите - това са „Лужники", „Санкт Петербург", „Казан Арена" и „Фищ".

Руският президент Владимир Путин желае всеки стадион да се превърне в „център за развитие на града, на обществения, делови и културен живот". Освен помощите за региона, са предвидени и данъчни облекчения за компаниите, които управляват стадионите. До 2023 година ще им бъдат възстановени част от разходите от руския бюджет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да уж

    22 7 Отговор
    Пак на някого чуждите пари мира не дават.

    Коментиран от #3

  • 2 Алексей

    18 13 Отговор
    По-голяма част са отишли за комисионни на олигарсите.
    Интересно е какви са приходите от мундиал 2018 ?
  • 3 гост

    11 22 Отговор

    До коментар #1 от "Да уж":

    Да , уж не уж , ама най-много не дават мира на руските пенсионери , щото това са техните пари , изядени от шепа помияри за собствена фукня и без грам смисъл за тия дето са ги изработили наистина , ама нищо чудно , то това си е закон в просия !!

    Коментиран от #5, #18

  • 4 експерт

    18 4 Отговор
    Богатите имат пари и харчат, бедните им броят парите.
  • 5 да уж

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти голям комунист стана бе??? А нещо за пенсионерите на говедата да напишеш, като пенсиите им са 124 милиарда, а военния бюджет - 707 милиарда???

    Коментиран от #8, #9

  • 6 финансист

    15 5 Отговор
    Никой не споменава за приходите обаче - за периода на първенството са 13 милиарда долара, като до 2023 година със всички допълнителни ефекти към икономиката ще достигнат 30,8 милиарда.
  • 7 Да го кажем направо

    20 6 Отговор
    Имат-харчат...а другите гледат от страни и подсмърчат...
  • 8 гост

    9 17 Отговор

    До коментар #5 от "да уж":

    Ами знам , че си неграмотен , ама що трябва да го показваш пред всички ? Тука не е просия да не прави впечатление ! Та по въпроса , в САЩ държавна пенсия НЯМА , освен за държавни служители ! Така че какво получават американските "пенсионери" , ти и идея си нямаш , нито някога ще имаш !! И е достатъчно да погледнеш само две цифрички , бвп на глава от населението в просия и САЩ : 59 500 долара за САЩ , 7 място в света , 10 600 долара за просия , 62 място в света !!! Кога в просия средната заплата стане поне половината от американската пенсия , ела се обади , ама няма да го доживееш , гаранция !!!
  • 9 Просия

    7 15 Отговор

    До коментар #5 от "да уж":

    Обиколи по СВЕТА и виж колко руски пенсионери ходят на екзотични екскурзии- 000000000000... Много ми е смешно руски тролчета без мозък, да задават неадекватни въпроси !!! ВАЖНО Е НЕ КОЛКО СЕ ДАВА, А КАКВО СЕ ПОСТИГА !!!

    Коментиран от #16, #17, #22

  • 10 СССРБарета

    19 5 Отговор
    най-скъпата зимна олимпиада и най-скъпото световно първенство в света! Добро утро джендъри!

    Коментиран от #12

  • 11 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    само не разбрах тва за хвалба ли е?всъщност разследващите журналисти писали статията са на обратното мнение,че са пръснати много пари без сметка,но феновете на другарите се радват!!!!после минималката в русия два пъти по-ниска от тази в бедна българия!
  • 12 СссереМ

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБарета":

    Забрави да споменеш и най-голямото крадене на света,и то от собствения си народ.

    Коментиран от #15

  • 13 СССРБарета

    11 3 Отговор
    никой не споменава че независимо пениси доходи и всякакви темподобни глупости руският народ има свободата и гордостта да прави това което иска по начинът който иска и по времето когато иска нещо непознато за джендър гъзолизец! парите са едни обикновени хартии истинското бо активи се измерва с реални активи! ние го преживяхме с хиперинфлацията скоро целия свят ще го преживее защото американците не могат да покрият стойността на долара в световен мащаб и ще трябва да го обезценят!!!
  • 14 Шляхтиц

    12 2 Отговор
    До всички коментатори: Разходите по организиране и провеждане на световни първенства се покриват от МЕЖДУНАРОДНА АСОЦИАЦИЯ по съответния спорт. Първенството по футбол 2018 в РУСИЯ бе проведено по един много добър начин и РУСИЯ си е получила необходимите парични средства.,....................
  • 15 СССРБарета

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Че кой не краде вече бе пич!!! Разликата е че в Америка локхийд Мартин американското правителство градът хиляда пъти повече от всяко друго по света и то от собствения си народ! Не се прави на бита котка! виж водоснабдяването в детройт няма по-голям корупционен скандал в света, виж възстановяването на ню орлиънс неговият кмет който е по-корумпиран от всички кметове по света за които може да се сетиш, виж покупката на полицейски електромобили в Лос Анджелис и още много други Мега корупционни скандали все с участието на американски олигарси!
  • 16 Да уж

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Просия":

    Какво е за вас екзотични екскурзии? За тези, които живеят в страни с размери на една област в Русия, естественно да отидат някъде извън Европа на екзотична екскурзия, защото Европа е наполовина територия на Русия и можеш да я разгледаш за сравнително кратко време
    Русия сама по себе си има толкова екзотични места, до които вие никога няма да се доберете и които за вас са недостъпни. Руските пенсионери в тия места живеят, а ходят на почивка в не до там екзотична България.

    Коментиран от #21

  • 17 Ужас

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Просия":

    Вземи излез от панелката, в която живееш бе плужек!!!! Деба троловете! Ама как да пътуваш с тия 10лв. на ден от господарите ти! Хахаха

    Коментиран от #20

  • 18 Да уж

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    В Русия съм и никой никъде тук среди населението не коментира средства, изхарчени за събитието. Това се коментира само от невъзпитаните либерасти, които обичат да завират носовете там, където никой не ги е викал.

    Коментиран от #19

  • 19 Дани

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Да уж":

    Как са заплатите там бе човек
  • 20 Просия

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ужас":

    То вие комунистите така сте строили, масивно,тъпо и некачествено...както всичко руско хахаха ! И не грухти, а си изяж туршията,че усмърдя махалата, в която най-вероятно живееш !
  • 21 Просия

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "Да уж":

    Кой ти посещава Русия, какво има там ? Лисици, вълци и кални ливади аххаха ужас, колко промит мозък си...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания