24 Февруари, 2012 13:33 1 044 0

Хулио Иглесиас в София на 13 юни

  • хулио иглесиас-
  • концерт-
  • софия

Най-успешният испаноговорящ певец на всички времена Хулио Иглесиас ще пее отново в София на 13 юни в Арена Армеец от 20 ч. по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Чаровникът, по когото и до днес въздишат милиони жени по света, ще представи на живо последния си албум  Julio Iglesias 1, както и стари композиции, продавани в мултиплатинени тиражи и превърнали се във вечни неостаряващи хитове за няколко поколения.
Турнето за 2012 на Хулио Иглесиас ще премине през всички континенти като на България е отредено  „титулярно“ място, тъй като певецът храни към нашата страна огромни сантименти и  твърди, че връзката му с България е силна и специална.

Билетите за концерта на Хулио Иглесиас на 13 юни тръгват в продажба от понеделник на касата на Арена Армеец, в Билетен център НДК и мрежата на Eventim. Цените са между 50 до 100 на промоция за първите 2000 билета, след което редовните цени ще са между 60 и 120 лв., съобщават от АРТ БГ.

Хулио Иглесиас вече 44 години се радва на блестяща кариера и за този период е постигнал впечатляващи  рекорди:

 - вписан е в Книгата на Рекордите на Гинес за своите 80 издадени албума на 20 езика;
-  над 300 милиона продадени копия от албуми;
 - над 2600 платинени и златни плочи;
 - над 5000 концерта в 500 града по света;
 - над 60 милиона зрители на всички континенти.

Хулио Иглесиас е отличен с Грами през 1988 г., а през 1989 г. получава собствена звезда в Холивудската алея на славата. Същата година УНИЦЕФ го обявява за специален посланик на сценичните изкуства. Той е единственият чуждестранен изпълнител, отличен от китайското министерство на културата за рекордни продажби на албуми в тази страна.

Певецът е носител на още десетки награди и почетни отличия. Пял е на една сцена заедно с музикални величия като Франк Синатра, Стиви Уондър, Уили Нелсън, Даяна Рос, Доли Партън, Пол Анка, Пласидо Доминго, Стинг, "Бийч Бойс" и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА