10 Август, 2018 11:12 6 610 11

Suzuki и Mazda също лъжат

  • suzuki-
  • mazda-
  • yamaha
Suzuki и Mazda също лъжат - 1

Правителството на Япония разпореди сериозни проверки в щабквартирите на 23 производителя на транспортни средства, а резултатите от проверките бяха публикувани преди дни. Данните за манипулации излязоха на сайта транспортното министерство на Япония.

От тях става ясно, че марките Suzuki, Mazda и Yamaha са фалшифицирали резултати от тестове за вредни емисии. Веднага след случилото се, представители на Suzuki и Yamaha свикаха пресконференции, на които се извиниха публично за станалото.

И трите уличени в измама фирми обещаха в най-кратки срокове да сменят оборудването с ново и да могат да се направят реални замервания. Ще припомним, че това не е първият такъв случай в Страната на изгряващото слънце.

През октомври, миналата година, транспортното министерство обвини Subaru в това, че специалисти без лиценз извършват финалните проверки на автомобилите, а два месеца по-късно заподозряха отново Subaru в занижаване на данните за разход на гориво. По-рано пък заводите на Nissan преустановиха временно работа поради същите причини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 2 Отговор
    Ако САЩ ги уличават би било политическа нападка. Но щом тяхното проавителство ги разследва, при все че се разбира японската психология, то нещата са сериозни.
  • 2 GTE

    38 0 Отговор
    Накрая ще стане ясно, че при нормална експлоатация при пробег от 10 000 км в различни условия, натоварвания и температури, колите до 2000 кубика имат среден разход около 7,5 - 8 литра, а не стойности, които ни пробутват 3 - 4 литра на 100 км

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "GTE":

    за разхода не, на почти всяка кола си държи с около + 1 литър на обявените.
    Но по нашумялото е екологичният ефект, дали газовете които се изхвърлят са толкова по пречистени колкото се твърди.
  • 4 Мани бегай

    12 12 Отговор
    Писна ми от тая екология, никой от нас няма да доживее да види последиците от действията ни, карайте си бегачките по 300 коня с 16 разход и да не ви дреме, тия след нас да се оправят.
  • 5 SysAdmin

    20 4 Отговор
    До "Мани бегай":

    Тия след нас са децата ни, бе, тъпчо!
  • 6 бай

    6 5 Отговор
    Аз до тук,от всичко прочетено разбирам,че всички германски и японски марки лъжат.
    Само единствено Хонда май не лъжат.
  • 7 Марио

    8 0 Отговор
    Лъжи и глупости.Само някой тъпънар ще ви повярва😂😂😂.Смешни сте с тая вредна емисия.Оставете ни да си караме колите.
  • 8 АзРобота

    19 0 Отговор
    Имам чисто нова Мазда 6 2.2 Skyactive-D.
    Заводски разход:
    Градско: 5.9 - 6.1 л./100
    Извън: 3.9 - 4.2 л./100
    Реален разход:
    Градско 8 - 9 (ако е много задръстено и повече)
    Извънградско на магистралата на равно: 120 км/ч 5.9 - 6.1, 160 - 180 км/ч 7.5 - 8
    Не зная как ги изчисляват тези заводски разходи, но имам чувството, че да ги докарам ще трябва да карам само надолу по баира, а нагоре да сваля жената да бута :D

    Коментиран от #10

  • 9 Оня

    4 5 Отговор
    Хааа сега...само Германците лъжели :D
  • 10 асддса

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "АзРобота":

    Ако ускоряваш на всеки светофар малко по-бързо от нормалното за теб разхода ще се вдигне малко. Ако ускоряваш по-бавно ще спадне.
    Ако на магистралата не караш със 160-180, а със 120 (ограничението в доста европейски страни) ще стигнеш разход 5-6.
    На мен ми се е налагало да карам по магистралата със спейс сейвър с 80-90 вместо 140 и си спестих половината пари за новата гума от гориво.
    Разхода при производителите е при изкуствени перфектни условия и бавно каране. В реални условия за да го постигнеш трябва да караш като 70 годишна баба, иначе е малко отгоре.
  • 11 ВАГ

    4 7 Отговор
    И ква стана тя ... с японците ?!!! Най-много лъжат Тойота ,но засега си плащат добре.