11 Август, 2018 16:15 6 375 125

Турция: САЩ окончателно рискуват да ни изгубят

  • андрю брънсън-
  • турция-
  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • фето

Може да започнем да търсим нови приятели и съюзници, заяви президентът Ердоган

Турция: САЩ окончателно рискуват да ни изгубят - 1
Снимки: БТА/АР

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън смята, че САЩ рискуват окончателно да изгубят Анкара като съюзник, предаде ТАСС.

В авторски материал за в. "Дейли сабах" говорителят на Реджеп Ердоган написа, че цялото турско общество е против политиката на САЩ, която не не се съобразява със законните потребности на Турция в областта на националната сигурност.

"Заплахите, санкциите и издевателствата по отношение на Турция няма да подействат, такива действия само ще засилят решимостта ни. Това ще изолира още повече САЩ не само от Турция, а от цялата международна арена", смята Калън.

Той посочва, че доверието във Вашингтон като надежден партньор и съюзник е подкопано, след като администрацията на Доналд Тръмп вече е "влязла във война" с Канада, Мексико, Куба, Китай, Русия, НАТО, Германия и други страни "предимно по вътрешни причини".

По думите на Калън, Турция като членка на НАТО е направила "много повече от останалите" за общата сигурност, а нейните съюзници са направили много малко или нищо, за да помогнат на Турция в борбата с терористичните групировки Кюрдска работническа партия и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО).

Преди дни беше публикувана статия на самия Ердоган, който заяви, че едностранните действия на САЩ срещу Турция подриват американските интереси и принуждават Анкара да търси нови съюзници.

Турция: САЩ окончателно рискуват да ни изгубят

Отношенията между двете страни се изостриха след решението на Тръмп да увеличи митата за внос на алуминий и стомана от Турция, което предизвика рязко поевтиняване на турската лира. Друг повод за влошаване на отношенията е въпросът за човешките права и ареста на американския пастор Андрю Брънсън в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онур

    65 28 Отговор
    Сащ действат ку*венската, срещу съюзник... типично за Сащ. Но, при Турция срещна "рунтава гърди" и турците са инатести особено ако ги заплашваш, тогава гаранция няма да получат пастора.

    Коментиран от #39

  • 2 Ники

    54 11 Отговор
    Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф осъди в Twitter действията на американския президент Доналд Тръмп спрямо Турция.
    „Радостта на Тръмп по повод на икономическите вреди, нанесени на Турция, съюзник от НАТО, е срамна. САЩ трябва да се откажат от своето пристрастие към санкциите иначе целият свят ще се обедини, за да ги принуди да направят това. И тук не става дума само за словесно порицание. Ние сме заставали на страната на нашите съседи в миналото и ще направим това и днес“, написа Зариф.

    Коментиран от #124

  • 3 Кирил

    40 26 Отговор
    Когато Господ иска да накаже някого,първо му взима ума.жалко за съседна и приятелска Турция.

    Коментиран от #6

  • 4 егаси лицемерието

    26 40 Отговор
    турция да заявява , че е съюзник на когото и да е !! няма как християни и мюсулмани да са съюзници особено войнстващите мюсулмани защото за повечето християни религията не е толкова важна . време е вече нещата да се нарекат с истинските им имена но за съжаление европейските политици нямат куража да изкажат това което мислят избирателите им ...може би с изклучение на себастиян курц

    Коментиран от #13, #17

  • 5 Ваньо

    82 23 Отговор
    Не обичам Турция и САЩ, но ако трябва да избера избирам Турция! Не че само са наши съседи, но САЩ и ЕС ни докараха в България да сме без икономика и армия, САЩ с какво са помогнали на България, освен че ни направиха най Бедната в Европа, Турция ни е съсед за добро или лошо ние сме длъжни да сме до съседа си в труден за него момент защото колелото се върти днеска те утре може да сме ние
  • 6 странно за

    11 26 Отговор

    До коментар #3 от "Кирил":

    турчин да се казва кирил ???асене ти си си ? но внимавай щото мюслитата не ви харесват вас шведите за да ги наричаш приятели

    Коментиран от #120

  • 7 Ю Кортес

    21 31 Отговор
    Намерили са си възможно най лошата компания,Русия и иран.българските турци на 80% гласуват против ердоган защото са проевропейски и умни хора ,нашите изселници в турция,също
  • 8 Абе турци

    16 12 Отговор
    Престанете да правите като тъжните вдовици, които са загубили своя човек, тяхната подкрепа, короната на главите им. Вие нямате нужда от Америка, вие имате аллах!!!!!
  • 9 Иван

    46 18 Отговор
    Отчаян ход на Америка да покаже че е над целият свят.. Сащ влязоха във "война" с почти целият свят, не може целият свят да е крив само Сащ да са прави, рано или късно тези държави санкционирани от САЩ ще се обединят против тях и тогава ще видим какво ще стане, при Турция е малко по различно защото Турция е майка на мюсюлманите по света без значение от коя държава са, и САЩ рискуват да отворят война на исляма по цял свят с действията си против Турция а това е много много опасно за Сащ
  • 10 пишманчев

    21 10 Отговор
    Наритвате САЩ и Тръмп,стискате си ръцете примерно с Русия,цъфтите,връзвате,щракате си с пръсти,перете кючека-КЪУФ е проблема???КЪУФ??? Вие си имате Аллах,говедарите си имат техните долари и крави-и това е!!!!!Просто,лесно,логично, разбираемо!!!Да спрем вече хем да плюем Америка,хем да хленчим за Америка, хем да припяваме наляво и надясно как сме най-великите,обаче Америка ни с*ала в гащите!!!Стига с тази Америка!!!Сами си направихте избора и това е!!Край!!

    Коментиран от #104

  • 11 Панов

    27 12 Отговор
    Не вярвам някой който е с ума си и има спестявания в евро или долари да тръгне както иска Ердоган да ги сменя в турски лири.другото са празни приказки
  • 12 Иванов

    50 12 Отговор
    Едно не разбирам на Сащ, въртят номера на Турция, оръжия не и продава, подкрепя терористите от пкк и др. сега и тези санкции, после плачат че Турция се сближава със Русия и Китай

    Коментиран от #101

  • 13 Хасан

    8 14 Отговор

    До коментар #4 от "егаси лицемерието":

    А ти искаш войни на верска основа ли???

    Коментиран от #94

  • 14 Барчо

    25 5 Отговор
    Какъвто чеп може да ти забие най-близкия, друг не може. До сега краварите го забиваха с плюнка и не правеше голямо впечатление, но сега и плюнката и се досвидя.
  • 15 Хасан

    41 13 Отговор
    Сащ се превръща в едноличен тиранин ...разбива страни ,създава хаос ,рекетира Европа ,рекетира съюзници,налага мита ,прави рестрикции,не спазва международни договори ....навремето Хитлер беше същия ...ама накрая Альоша марширува в Берлин..

    Коментиран от #43

  • 16 ей хабиби

    16 20 Отговор
    майтапите и псувните срещу сащ се плащат скъпо, знаеше го, сега защо плачеш като детенце?
  • 17 Хасан

    19 15 Отговор

    До коментар #4 от "егаси лицемерието":

    Твоя Себастиан Курц може да рита бедната сирийка с детенцето си...да каже нещо за митата наложени от Сащ на Австрия???да ама няма топки момчето
  • 18 Браво за куража

    51 11 Отговор
    Обаче се кефя на турчолята че не си мълчат на Сащ даже напротив продължават да я нападат, ако беше България отдавна да е легнала по гръб и да се омилква на Сащ, тези турци показват на целият свят че САЩ си губят влиянието и лидерството вече полека полека

    Коментиран от #21

  • 19 кой каквото заслужава

    12 23 Отговор
    В отчаяние Ердоган......axaxaxaxaxa!!
  • 20 боли нали

    13 24 Отговор
    горките турци, все още са в началото, нищо не са виждали .........
  • 21 продавам лири

    14 15 Отговор

    До коментар #18 от "Браво за куража":

    затова 1 лев скоро ще е 20 лири.
  • 22 Cметката е пристигнала

    22 32 Отговор
    Как Ердоган каза: "Америка все още не е вкусила османски шамар"? АХАХАХАХА ... И глупавите хора отдолу вярваха в този смешник, който имат за лидер, и се радваха. Мислеха, че Турция имено е силна. Тази същата Турция, която е на колене и моли за милост!!!

    Коментиран от #25, #27

  • 23 Въпрос

    9 14 Отговор
    Ще избягва ли Турция гражданска война?
  • 24 Хасан

    18 22 Отговор
    Неблагодарни американци ..турците дадоха голям принос за дестабикизирането на социалистическия режим не само на България и на много други страни...на тепсия поднесохме България на Западна Европа..

    Коментиран от #44

  • 25 Хасан

    25 15 Отговор

    До коментар #22 от "Cметката е пристигнала":

    Значи турците не молят за милост а правят последно предупреждение..ако минат към Русия и Китай Западната отбранителна система рухва..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Турчина

    25 18 Отговор

    До коментар #22 от "Cметката е пристигнала":

    Турчина не моли и никога няма да моли за милост. За всичко си има време...
  • 28 Лошо

    23 11 Отговор
    Дано несьм лош пророк но при комшиите нещата не утиват на добре.
  • 29 Турчина

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Момо":

    Нямат право да го затварят до 2023 година. А останаха само 4 години, затова е тоя голям цирк.

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тоягата

    16 13 Отговор
    Бастуни, На Тръмп му дреме на фара за НАТО. Той ще ги държи докато 2% купуват амери оръжие, после чао. А на нас, че турците ще върнат попа с почести и ще се извинят(както направиха пред руснаците, но там платиха самолета няколко пъти , както и пилота няколко пъти).
  • 32 Иванов

    20 23 Отговор
    Едно не разбирам на Турция, въртят номера на САЩ, купуват оръжия от Раша, подкрепят терористите от Иран и Ливан, избиват кюрдите, агресивни са с Гърция и Израел. Каквото почукало, такова и отговорило!

    Коментиран от #35, #61

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пешо

    5 6 Отговор
    Иванов, Иванов, ти какво ли разбираш!
  • 35 Хасан

    15 10 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Не си прав...Турция винаги е била верен съюзник на Сащ в региона..положи много усилия за смяна на режимите в България,Грузия,Югославия..опитаха в Чеченистан но не успяха....след това Сащ се насочи към Близкия изток..Саддам падна ,Кадафи падна..но Турция ги предупреди че ще има хаос...след това Обама реши да свърши Сирия ..защо ?има руски бази,заплаха за Израел ...трябваше предлог ..създаде се ДАЕШ ..и почна войната с терористите ...ама ДАЕШ са така «силни» че западна коалиция и Русия надвиха Хитлер за 5 години но не могат да надвичт ДАЕШ за 7 години
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Трол

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "Турчина":

    Конвенцията от Монтрьо регулираща преминаването през "Боазаджъ" на търговски и военни кораби няма срок на действие! Откъде я измисли тази 2023г.?
  • 38 Ердоан

    14 4 Отговор
    Скоро БРИКС ще се казва БРИКСТ с немалката подкрепа от тромпета
  • 39 СссереМ

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Онур":

    Пастори и ходжи бол,а и незаменими ибрикчии няма.
  • 40 Ердоан

    16 5 Отговор
    Неслучайно президента на Турция беше поканен на срещата в Южна Африка и накрая в общата снимка беше до Путин и Си Дзипин

    Коментиран от #42

  • 41 Ердоан

    11 11 Отговор
    Скоро тромпета ще яде османския шамар
  • 42 СссереМ

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Ердоан":

    Да,така е,сега си ближат раните и още нещо.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хасан

    9 12 Отговор

    До коментар #43 от "Наско":

    Не си прав в това отношение...Турция има нужда от енергийни източници и си снабдява от Русия и Иран ..няма алтернативи...има Северен поток и Западна Европа купува от Русия ,а защо са против Южен или Турски поток?????..Преди войната в Сирия ,Германия закараха Патриот в Турция ...войната почна и немците си ги вземаха обратно...искаха да ги купят но Сащ отказа ..и се наложи да даде поръчка за ОТБРАНИТЕЛНИ ..подчертавам това системи...по молба на Европа сама задържа 3 милиона бежанци ...но въпреки товва беше подложена на терористически аиаки и опит за преврат..а сега икономическа атака

    Коментиран от #63

  • 46 Хасан

    8 14 Отговор

    До коментар #44 от "Салам Алеко":

    Ние с помощта на Цру успяхме да изобличим тоталитарния режим на Живков..ако не бяха турците сега щеше да бъдеш като Асад и да целуваш сина на Живков

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Салам Алеко

    12 10 Отговор
    Европа не иска, мюсюлманите да и извиват ръцете за газ и да си правят турските мурафети("На турчин вяра да нямаш"), затова и няма да и предоставят модерни оръжия! Поръчаха отбранителна с-ма, защото искат да си развяват коня, и да се лигавят, без да ги закачат! Платиха им толкова пари за да ги задържи! И ще ги държи, щото иначе и последния шанс на "сивия помияр" ще се изпари като руска газ! Итурция ще се изгуби, както мозъка в главата ти се е изгубил!

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хасан

    9 10 Отговор

    До коментар #48 от "Салам Алеко":

    Европа купува мюсюлманска газ ..от Сащ. Т.е Сащ взима безплатно газ от Ирак,Катар,Сарабия и продава на Европа...
  • 51 Хасан

    6 9 Отговор

    До коментар #49 от "Салам Алеко":

    Много си бос бе човек..нямаш си понятие от нищо...имаш ли някакво образование поне??

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 333

    6 5 Отговор
    ...хахаха тоя идиот...честито на кюрдите....да живее нов независим Кюрдистан...ще доживее Апо,ще доживее..а на турчолята-честита пролет ....
  • 54 Хасан 2-ри

    7 7 Отговор

    До коментар #52 от "Салам Алеко":

    Саше много си прост да знаеш , човека пише фактите , а ти чул,недочул го обиждаш.Админа защо спи не знам

    Коментиран от #55

  • 55 Салам Алеко

    9 4 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан 2-ри":

    Кви факти бе резак! Мангала постоянно е с анти-български настроения, а живее в Родината!
  • 56 Хасан

    6 7 Отговор

    До коментар #52 от "Салам Алеко":

    Не съм антибългарин бе човек..уважавам страната,законите ,..имам приятели българи...и тука само се лафиме

    Коментиран от #58

  • 57 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #52 от "Салам Алеко":

    А знаеш ли че Вашингтонпост вече почнаха да пишат че в Турция има 50 ядрени глави и май Тръмп не знае това..

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Салам Алеко

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Абе и 100 да има, най- много тук да ги хвърлят! И ти ще си идеш, и аз ще си ида! А горе, аз ще клатя теб, а ти 72 девици!
  • 60 Тръмп

    8 4 Отговор
    Козарчето от Анадола крещи на стадото си и нищо повече! Поел е пътя към фалита, та да не чака долари от нас! :) :) :) Козичките и овцете ще си намерят нов чобанин! :)
  • 61 559

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Ако турският президент не следва открита, пацифистка и модернизирана политика, Турция не само ще бъде изправена пред тежка криза, но и може да бъде доведена до гражданска война.

    Коментиран от #62, #66

  • 62 Салам Алеко

    6 4 Отговор

    До коментар #61 от "559":

    Бедните и мирни турци какво са виновни за да плащат оростотиите на Ердоган! Този си мисли че може да накара целия свят да му се кланя! Сега си мисли че с москвичС-400 може да контрира западната техника, събрала(за жалост) най-умните в света, впрегнала ги да създават антихуманни оръжия!
  • 63 895

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Публикувано във факти.бг: а защо са против Южен или Турски поток????? защото сте ненадеждни и опасни, отвличате хора и заплашвате, променяте политики на ден, вие сте войнствени и много други неща, които не разбираш, но те не искат да зависят от вас!

    Коментиран от #65

  • 64 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #58 от "Салам Алеко":

    Лъжи ли пиша??не е ли вярно.???..200 гърците ,500 години турците...кажи че лъжа??

    Коментиран от #67

  • 65 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "895":

    Южен поток минаваше от България да ти напомня..от Русия през България към Южна Европа..

    Коментиран от #69

  • 66 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "559":

    С Гези парк опитаха гражданска война но не се получи,с кюрдите опитаха етническа война не се получи ,опитаха преврат и пак не сполучи...сега се опитват с валутни спекулации...не случайно символа на турчина е сивия вълк ..единак но неопитаем ..не е като лъвчето да го дресират ..

    Коментиран от #68

  • 67 Салам Алеко

    5 5 Отговор

    До коментар #64 от "Хасан":

    Не е лъжа! Ама начина по който го пишеш, ако работеха службите както трябва, сега щеше да залиташ по улицата, и сам да се чудиш какво ти се е случило! Щеше да се пипаш отзад, и щеше да викаш "не е истина"! А за 486-те години робство, превърнахте, най-напредналите държави в кочини! И побеляхте, (ти по-малко, щото бабите ти са били грозни), абе ти си знаеш, изнасял съм ти този урок! Седи ся тук, че ердо ако подпали някой война, моли се на аллах, да те вземе при мохамед, да си прайте моабед!

    Коментиран от #75

  • 68 Салам Алеко

    4 8 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    Ние у село му викаме "сивия грузински помияр" Само животно може да се гордее че е клало и бесило други народи! Не бъркай кога хора избиват животни,(завладяването на Америка) и кога животни избиват хора(падането на Царевец и Константинопол!

    Коментиран от #74

  • 69 истинския южен поток

    4 4 Отговор

    До коментар #65 от "Хасан":

    да яде хляб и някой малък, не само русия която е велика сила. ти нали беше срещу великите сили? ЕС ще получи газ от гърция, кипър, израел, и египет.
  • 70 ГЕРО

    7 3 Отговор
    Е ТОЗИ ПЪТ ТУРЧИНО Е ПРАВ , Защо продължава да го търпи този прчем още незнам . Аз отдавна бих им затеорил портата и вън от инджирлика . А да ги еидя де ще си ги откарат самолетите си и атомните си бомби. Да ги карат при саудитите или при ефрееите . Но това че избие на някъде че избие, всвко нещо си има търпение и край

    Коментиран от #71

  • 71 Забрави да споменеш

    4 5 Отговор

    До коментар #70 от "ГЕРО":

    Да затвори и всички заводи на Форд, Мерцедес, БМВ, и останалите, така след 20 дена турците кат изтрезнеят, и друга песен ще заблеят! Гладът е голям съюзник на обречения!

    Коментиран от #113

  • 72 инфо

    5 5 Отговор
    американските раптори F-22, които от завчера се намират в Гърция и летят над Егейско море, ще останат за дълго време...

    Коментиран от #73

  • 73 А сега нека се пробват

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "инфо":

    сивите, неопитомимите да навлязът в Егейско море!

    Коментиран от #78

  • 74 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Салам Алеко":

    Това което индианеца е за англичанина ,това е бил гърка и българина ща турчина....сърди се на Иван Шишман че не се е бил срещу ордите

    Коментиран от #83

  • 75 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "Салам Алеко":

    486 години + 14 години ДПС ..стават 500

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #76 от "Салам Алеко":

    Това е история ..що толкова те боли..минало заминало ..
  • 78 Израелски F-35

    4 5 Отговор

    До коментар #73 от "А сега нека се пробват":

    Отгоре F-22 колегите, от долу ние, всичко ок, лудият старец ще стои мирно.
  • 79 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    сега ердоган ще се изкара и жертва????през последните няколко години тои нееднокрано премина червените линии на заада по отношение на външната и вътрешната политика. след като многократно бе предупреждаван да не го прави се стига и до конкретни деиствия спрямо него.за това предупреждавахме и ние в дискусииите си тук,но неговите привърженици дрънкаха щуротии.сега няма за какво да се сърди султана ,щом е решил нека си търси нови съюзници и партньори,а турците щом мислят че тва е правилната позиция нека го подкрепят,но да няма сърдене от реакциите на запада,щото такива ще има безусловно!

    Коментиран от #82, #87

  • 80 Салам Алеко

    5 5 Отговор
    Ама ти всеки ден ставаш почваш, Румелия, велика Македония, подялба на балканите! Мечтите ти са постоянно свързани с унищожаването на България, и отново завладяването и от турция! Боли ме че си тук, и мърсиш въздуха в Родината! Че не си оризнаваш че си тук, щото си бракма неспособна, да се наложи долу в черната държава която толкова обича! Затова и вместо да си го признаеш, мечтаеш тук да стане търция! Ами пак няма да си турчин, или ще си доведено, или заварено! А защо турците долу, не нас, а вас мразят толкова много, можеш ли да отговориш! Само не казвай че е лъжа, щото това е ставло пред очите ми! А ти, ти си просто фурнаджийска лопата!
  • 81 Достатъчно!

    6 4 Отговор
    Уважаеми турци, спрете да се държите като бебета, действайте като мъже, поемайте отговорностите си, вниновни сте, ок, бяхте и ароганти, сега плащате, ок, боли, но дайте край на женските сълзи и извинения.
  • 82 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "стоян георгиев":

    Сега милиони турци ще избягат от икономическата криза и ще се заселят по Европа ..това е добре ..турското лоби и население по Европа ще се увеличи..ще имаме турски колонии,училища,джамии,културни центрове

    Коментиран от #85, #90, #123

  • 83 Алеко Салам

    5 5 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Иван Шишман не е знаел че на турчина не може да се вярва! Не е знаел че мъжката дума, за турчина не съществува! Освен това, е нямало да успее, когато идват турците, балканите са в технически възход, никой не е мислил за война, били са години на мир, и после идват, азиатските настървени, животински орди, с ятаган и ибрик в ръцете! И фанатизирани от думите на епилептика, изклатил 9-годишно момиченце, взел за жена, жената на сина си, изклал много народ!
  • 84 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #76 от "Салам Алеко":

    Аз не съм българин бе човек ..разбира се че ще подкрепя Турция,турциие и турската култура..ще лобирам за турското ..ще намалим туркофобиие и ще увеличим туркофилите в България
  • 85 Салам Алеко

    6 5 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    Исляма ще бъде забранен! Европа няма да позволи, полуживотни да се заселват в нея!

    Коментиран от #86, #107

  • 86 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #85 от "Салам Алеко":

    Хахаха...а как Франция ще стане световен шампион ако не са половината мургави???..арабите ,мюсюлманите и турците се вплетоха в ДНК то на европееца...за отворено общество сме ..за една шарена Европа ..без етноси,без национални култури ..нека да претопим етносите в един казан и създалем европееца

    Коментиран от #88

  • 87 489

    1 4 Отговор

    До коментар #79 от "стоян георгиев":

    [Публикувано във факти.бг: сега няма за какво да се сърди султана ,щом е решил нека си търси нови съюзници и партньори,а турците щом мислят че тва е правилната позиция нека го подкрепят] Не са будали. Запада им даваше сладък хляб да ядат, западяците са богати, на тяхното ниво искат да стигнат, китайци, иранци, руснаци са бедни хора, за какво им са те. Аууу, ами аз забравих, те не искат богатства, те имат Аллах!!! Е тогава значи ... може, може. Въпреки че няма смисъл, нека им пожелаем късмет с новите съюзници-шефове.

    Коментиран от #89, #91

  • 88 Салам Алеко

    5 3 Отговор

    До коментар #86 от "Хасан":

    Да праща Ердоган кадъните, и почваме да правим шарено! Продължаваме яничарското дело, водете ги!

    Коментиран от #108

  • 89 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #87 от "489":

    България от 30 г е с Запада богат ли е ???..има сладък хляб или е ъргатина на Европа ..???100 евро пенсия имаш ..харчи си ги със здраве

    Коментиран от #102, #103

  • 90 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    хахахаха да видим!!!!

    Коментиран от #92

  • 91 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #87 от "489":

    ааа не са.баш са си будали.тоя грузински гтекврекчия ги лъже като че са от 3 до 5 годишни.тия дето виждат там кво става обаче са малцинство и въпреки че им е ясно накъде отиват нещата нищо немогат да направят,а чичаците с потурите и големите мустаци заедно с дебелите лелки се радват как ще си имат нов султан,без да си правят сметка че освен султан ще трябва и да се яде.

    Коментиран от #93

  • 92 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "стоян георгиев":

    Вече почнаха да прииждат в България..нова вълна се заселва по Германия и Англия ..нека да има повече и првече турски колонии ..и турчина не е българин да се асимилира а си запазва език,бит,традиции и религии...
  • 93 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Руснака и турчина никога няма да ритат срещу държавата си за пари ..това не са гърци да палят навсякъде за няколко евро ..не са французи ..не са италианци

    Коментиран от #95

  • 94 Преброяване на бесните язовци

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Да. Време е вече да изринем мюсюлманската паплач. На всички им дойде до гуша от простотиите ви. Още сте в 15-ти век без изгледи скоро да минете в 16-ти. Такива индивиди с толкова изостанало мислене нямат място в 21-ви век.

    Коментиран от #96

  • 95 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #93 от "Хасан":

    ама не си сигурен че се запазва.турчина изчезва в мюсулманските общности за секунди.предвид, че турчин е много млада етническа категория.давам ти веднага примери с албания ,босна и косово където е имало огромно турско малцинство и където са асимилирани напълно.в европа се случва същото ,смесен брак и чао.да не мислиш че дъщеря ти от българката ще харесва да и слагаш ферадже и да и натрпваш антиженските си културни тъпотии?руснака е палил държавата си до корен поне три пъти през последните 100 години,а на турците им предстои,щото не всички са коне с капаци дето са съгласни да ядат трици със слънчеви очила и да викат че е трева.сред турците има доста смели и достоини хора ,спомням си как щеше да запалят държавата заради един площад,а сега като ердоган ги прави на идиоти те няма да го траят.

    Коментиран от #97

  • 96 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #94 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ще ти сменят генотипа ..помак ще ставаш

    Коментиран от #98

  • 97 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #95 от "стоян георгиев":

    Значи не всички турци са в фередже..и никой не слага насила..турчина не етнос като българина а е бит,култура,традиции и култура..бошняка който е славянин се чуства по близък до турчина отколкото до сърбина или българина ..не само заради религията но и културата...защото знае че по такъв начин ще има едно семейство с силни връзки с уважение към възрастните ,с морал ,с чест и др..

    Коментиран от #99, #100, #122

  • 98 Салам Алеко

    5 4 Отговор

    До коментар #96 от "Хасан":

    Ето виждаш ли, пак почна да настроиваш всички срещу теб! Запомни, тук е България, и ще живеешмпо нашите норми, ако не ти харесва, знаеш къде, подмий се, епилирай се, и тръгвай, те те чакат, може да не те обидят този път! Може и на баня да те заведът! Само не изтървай сапуна, щото някой яничарски потомък може да ти каже,"Ох, СаламАлеко"!
  • 99 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #97 от "Хасан":

    хасанчо не пиши преди да четеш бе убавец!!!!еи за тва си гола вода ,щото вместо да се образоваш пишеш тъпотии.и не си мисли че ще ме засегнеш на турчин и българин.сред турците има много свестни хора както и тъпанари сред българите,но ти съчетаваш тва че си турчин с тва че си неук и арогантен т.панар.турчина не било етнос!тва не го казваи в турция ,щото туция е еднонационална дъжава имаща за основа турския етнос.турския етнос има бит и култура както и етнически характеристики като език, вяра ,държавност ,история,самосъзнание.въобще турчин е етнос като всички други такива.обаче в босна е имало много етнически турци асимилирали се като босняци,демек били са турци знаели са турски,имали са се за турци и им е ерозирал езика и самосъзнанието,демек са се претопили.същото е в албания и косово.много от бившите вече турци в албания и босна имат свои братовчеди в турция които са турци щото са се прибрали в матичната си държава.та не пиши тъпотии шъ тъ замола!
  • 100 Obratno broene

    4 5 Отговор

    До коментар #97 от "Хасан":

    I na malkoto kurdche v avstria zanae 4e obratnoto broene za tu rsk ia ka tun zapo4na
  • 101 наблюдател

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Ердоган е в поза партер и лъже тъпите си избиратели че нещо зависи от него.
    Скоро ще има преврат и ще го обесят както правят обикновено в Турция.
  • 102 Честито

    6 5 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    Какво става с този Ердоган и лирата? Κазваше ми познат от Турция, че пенсията му сега стига само за наема! Загубил вика половината от парите и няма да има да яде!!!! Човека плачеше на телефона!! Малеее, толкова зле ли е бе?? Лелеее!!!
  • 103 факти

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    В момента българина е по богат от времето на соца.А през 1939 година след всички национални катастрофи България е била най силната държава на Балканите.
    Турция я има благодарение на САЩ и ЕС. Щом са толкова неблагодарни сега ще видят какво е без тях.
  • 104 Вили

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "пишманчев":

    Ти от патриотарите ли си, и какво ще прави България сама. Ще пристане на православните братушки -диктатори. Гледали сме го този филм.
  • 105 Чукча

    6 2 Отговор
    Развод по натовски. Много го оплескана краварите. Да обърнеш 200 годишен руски враг в руски приятел само Краваристан може. ЕС вече са им враг, Канада и Мексико. За традиционните им врагове ясно. Вървят слухове, че мога държави изоставят долара, до пълното му спиране. И аз моите ги продадох за евро ...
  • 106 Севилският бръснар

    4 5 Отговор
    Американците имат традиция на грешки, създавайки свои хора които след малко стават независими и трябва да ги почистят. Саддам Хюсеин, Осама Бин Ладен, Тайип Ердоган ...
  • 107 Хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #85 от "Салам Алеко":

    Тя Европа прие кръгли животни като прие кочината през 2007, че ще се спре пред полу
  • 108 Кадърни в българия няма

    3 4 Отговор

    До коментар #88 от "Салам Алеко":

    Ама твоята неблаговерната всеки уикенд е в Едирне на шопинг и...още нещо ;)
  • 109 Aaax ax

    4 4 Отговор
    50 коментара от Хасан за да каже какво, абсолютното нищо. Един съвет, Хасан. Когато трябва да кажеш и отново да кажеш и да кажеш, това означава, че нямаш същност, разбираш че не си убедителен и имаш илюзията, че може би повторението, 50 пъти същото и същото, да върши работа. Не може. И скрий думите си. Ердоган още веднъж ви унижи, когато псуваше Путин, а след това помолил за извинение. Той ще го направи и с Тръмп, ще видиш, но ти вече ще си говорил прекалено много и ще губиш

    Коментиран от #111, #115

  • 110 Абре Стоенчо

    1 1 Отговор
    Не се ли чувстваш малко неловко точно ти да говориш за начетеност и образование? Ти, който дори не си се научил да пишеш грамотно. Не ми казвай, че можеш, но не искаш, искаш, но толкова си можеш.
  • 111 Кога Ердоган

    0 3 Отговор

    До коментар #109 от "Aaax ax":

    Е псувал Путин?
  • 112 лол

    3 4 Отговор
    Виждам Ердоган във фотографията ... Е, какво стана? Отбеляза, в тая детска врата и без вратар, гол? Абе ... никой не знае и никой не се интересува. Тръмп... обаче, без никой да забележи, ритна и вкара гол на 80 милиона души и глупака който имат за президент. Е това е супер нападател а не куцов кон!
  • 113 Минко

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "Забрави да споменеш":

    Е как ще затворят 80млн. пазар бе умник , само за минала година има над 700хил. продадени нови превозни средства
  • 114 ХанкоБрат

    4 0 Отговор
    Не се кахърете у турция, ние имаме 12 000 армия и ще ви пазим, ако СЪЩ ви напусне като съюзник!
  • 115 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #109 от "Aaax ax":

    Ами това ми е целта ..все повече българи да се интересуват от Турция..да има диспут на турски проблеми,хората да си казват мнението

    Коментиран от #117

  • 116 .........

    2 3 Отговор
    Четете четете какво предлага ЕРДОГАН на Европа и ако са малко по умни ще се съгласят с него
  • 117 нагли фесове

    3 3 Отговор

    До коментар #115 от "Хасан":

    Ако целта ти е да напомниш защо ви мразят навсякъде където сте били успяваш.

    Коментиран от #119

  • 118 ........

    2 4 Отговор
    ЕРДОГАН Е ВЕЛИК ГЕНИЙ той има акъл да управлява света.Затова такива като сащ се мъчат да го стъпчат
  • 119 .......

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "нагли фесове":

    ТУРЦИТЕ имат една поговорка НИКОЙ НЕ ХВЪРЛЯ КАМЪНИ ПО ЯЛОВИ ДЪРВЕТА
  • 120 мразя политици

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "странно за":

    Абе защо се карате за името? Ние българите сме носили различни имена от много хиляди години насам. Ето дори думата "хан", която носи в името си дори Лондонския кмет е символ на българските ХАНове, тоест крал, цар, лидер. Имената са всякакви. Така ми се иска без да плащам на чиновници да се казвам НАПИПАЙ ГО. Ще ми е драго като ме питат дамите за името, как ще го възприемат... ? Тракийските ни имена дори нямат нищо общо с християнските Иван, Борис.... А по-назад стотици хиляди години да не говорим... Зенон, Тулис, Менред, Демера, Сати, Болур, Менра, Зорку... Имената са според времето.

    Коментиран от #121

  • 121 Пич та дрън дрън

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "мразя политици":

    Избирам друго име, стига са ми викали Бълхар Бълхар .
    Все едно че имам бълхи, за това избирам Кересте Топузов.
  • 122 Gokan

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Хасан":

    Турчин е етнос , както Руснак, Грък,Италианец
  • 123 от геврекчията

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    абе ,ахмак, ти май си препил с вкисната боза,бе...навсякъде в Европа се вземат мерки -закони против бурките,затваряне на джамий,изгонване на радикални ислямски проповедници..да , Европа е тежка структура,бавно потегля,ама тръгне ли веднаж мачка здраво и още по-трудно спира...така че стой по-кротко и се радвай че можеш (все още) да се наричаш европеец ...да не те подкарат и тебе...че няма много да ни липсваш с твоите хуморески....идиот
  • 124 ИСТОРИК

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ИРАН !!!
  • 125 victoria

    0 0 Отговор
    КАК ДА ПОЛУЧИТЕ ВАШИЯТ ПРОДАВАЩ ВЪЗРАСТ? Искам да споделя моето свидетелство с всички, името ми е Виктория Дезмънд от САЩ, след 4 години брак с моя съпруг, той ме остави за друга жена, която ме накара да се чувствам неудовлетворена. Направих всичко, за да го върна, но никой не се възползва от него, докато един стар ми приятел не ми разказа за един зъболекар Джаджа в интернет, който й помагаше по подобен проблем, отначало се съмнявах, но реших да го дам try.I contacted доктора ([email protected]) той ми помогна да хвърли заклинание на съпруга ми и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна у дома при мен отново. Не мога да престана да благодаря на JAJA. Свържете се с този велик магьосник за всеки от вашите проблеми, той е в състояние да осигури трайно решение на всичките ви проблеми:
    (1) Разпадане и любов
    (2) Върни си изчезналата или изгубената любов
    (3) Спрете развода или развода
    (4) Бракът
    (5) Бременност и дете
    (6) Бизнес магии
    (7) Премахнете болестта от тялото си
    (8) искате жените / мъжете да тичат след теб
    (9) Номерата, спечелени от лотарията
    (10) искаш да бъдеш богат и известен
    (11) Искате да бъдете повишени във вашия офис. и др. Свържете се с този велик човек чрез: [email protected]
Новини по държави: