11 Август, 2018 18:09 6 200 23

Косово и Албания в една монархия

  • косово-
  • албания-
  • принц лека зогу втори-
  • велика албания

Албанският принц Лека Зогу Втори предлага обединение на двете държави

Косово и Албания в една монархия - 1
Снимка: Shutterstock

Албанският принц Лека Зогу Втори предложи Албания и Косово да се обединят в една монархия, като подчерта, че националното единство би било идеално и за двете страни, предаде агенция МИА.

В интервю за в. "Диели" принцът подчерта, че откакто кралското семейство се е върнало от изгнание през 2002 г., неговата работа била да отстрани бариерите между албанците и да пропагандира обединение на албанците на Балканите.

Той каза, че "Велика Албания" като конституционна монархия може да осигури по-голяма политическа стабилност от сегашната политическа система. Той посочи Великобритания и други европейски монархии като пример какво може да постигне Албания в бъдеще като конституционна монархия, ориентирана към Запада.

На въпрос дали е готов да стане крал на Косово и Албания, принцът каза, че за него това ще бъде не работа, а голяма чест.

Принцът изтъкна, че обединението на Албания и Косово е политическа идея, която е подновена, след като Косово обяви независимост от Сърбия през 2008 г.

"Косово е предимно албанско и споделя с Албания някои общи неща като образованието и външната политика. Културата и търговията също са до голяма степен обединени", смята принцът.

Трийсет и шест годишният принц Лека Зогу Втори е единствено дете на албанския престолонаследник Лека Зогу, който почина през 2011 г. Лека Зогу беше привърженик на формирането на Велика Албания, в която освен Косово да влязат и Прешевската долина в Южна Сърбия, западните части на Македония, както и части от Черна гора и от областта Епир в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    57 12 Отговор
    А питаха ли сърбите дали може?

    Коментиран от #5, #12

  • 2 бай Минчо Празников

    53 3 Отговор
    Шака Зулу предложил...,обаче не предположил,колко бързо може да се ''развали времето''.
  • 3 вдъхновен

    31 3 Отговор
    Ще поемат по пътя на шариатската салафитската феодална канибалска демоНОкрация. Като СА. А, не като Асад - по пътя на "диктатурата".
  • 4 Bahti

    32 4 Отговор
    Тяхната мама Невменяема!
  • 5 Бесен Язовец

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Тойти сърболяци, никой не ге е.е за слива вече, за Югославия дет се разпадна няма да ти напомням, но после загубиха Косово и Черна Гора и никой за нищо не ги пита.

    Коментиран от #17

  • 6 розови сънища

    33 3 Отговор
    Размечтал се циганина!
  • 7 Ристе

    13 10 Отговор
    България единствено е била в разцвет при монархия, еднолична власт. Ганьо принципно е умен а от политика и държавно управление най-разбира.

    Коментиран от #9

  • 8 бай. ГАНЯ селендура

    4 4 Отговор
    Аз съм шъглясен, давайте ама само еелики неща. По начало там дето има монархийи в европа - ,=== ЦЪФТИ , И РАЗЦВЕТ.
    НИЕ ТРЯБВАБДА ИЗБЕРЕМ МЕЖДУ МОНАРХИЯ И ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА, ИНАЧЕ ЗАДРАСКВАЙТЕ ДЪРЖАВАТА. А СЕГА ЗАТВАРЯМЕ И ПУСКАМЕ КЕПЕНЦАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ. НИКАКЪВ ПРОГРЕС И ОЖИВЛЕНИЕ. ДОБРЕ Е ЧЕ НИ ХРАНИ БАБА МЕРКЕЛ.
  • 9 любопитен

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    Последното ти изречение не важи ли и за теб?

    Коментиран от #11

  • 10 Иванов

    4 15 Отговор
    Рашки с цръвени прашки, требе да свиквате, че от вас нищо не зависи!
  • 11 Ристе

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "любопитен":

    С пълна сила, затова казвам че спасението е в поста под мен или ..., или пускаме кепенци.
  • 12 хахахахаа питах ги

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    На кого му пука за сърбежите.
  • 13 ванката

    11 2 Отговор
    циганите искали да се разширяват и територии да завладяват...този шака зулу младши да не се разболее от сръбски грип тип новичок

    Коментиран от #14

  • 14 питах ги

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "ванката":

    албанците не са цигани, нищо общо нямат.

    Коментиран от #16

  • 15 Бесен Язовец

    13 6 Отговор
    Руснаците като прекарат няколко танкови бригади и 5-6 ескадрили самолети барбара с С400 на сръбска земя на НАТО бежовото от течно ще замръзне в движение. И ще има велика Албания на мукавй
  • 16 Пища Хуфангел

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "питах ги":

    Не са цигани по- гани са прав си а по- гадно от албанец е кюрд а от кюрда има само едно нещо по- гадно и то е натурален мексиканец!
  • 17 Кривокрак мравояд

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Еее Язо къде си бре заварчико? Затъжих се за ерудираносттттттта ти.Давай,продължавай никога не спирай.Може да станеш ....... къвто си поискаш.

    Коментиран от #18

  • 18 Бесен Язовец

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кривокрак мравояд":

    Шибезо
  • 19 Тоя с Ху.

    22 0 Отговор
    Само ние се мазним на всички , само ние търпим да ни се подиграват и да ни обиждат , да ни крадат историята и да ни казват какво сме и какви сме , СРАМ , СРАМ !!! Югославия се разпадна отдавна , образуваха се нови държави на балканите а , ние най-добронамерени с всички даже своите собствени земи не си поискахме и взехме от Сърбия а , именно западните покрайнини ! Нашите управници през последните двайсет и кусор години са едни алчни дупедавци без грам чувство на патриотизъм и родолюбие , един продажни свине и анти българи ! Само се кланяме и мазним на всичките ни съседи , ние сме една пародия и ме е срам когато всичките ни управници ни продават и история и земя и национален интерес !
    Къде ще ги носите всички тия пари бе господа и госпожи управници ? Голи идваме на тоя свят и голи си отиваме бе тъпанари ! Смеем се на всички и се мислим за много повече от всички народи а , сме станали най жалката нация на Европа . Къде е тоя несломим български дух за справедливост и чест и свобода ? Вашите имена ще останат в историята като пример за продажност и предателство спрямо народа ви господа и госпожи управници на България , Бог ще ви съди и ще горите в Ада защото народа български е изпростял и оскотял и не може да ви накаже както ви се полага .
  • 20 Аз съм

    6 0 Отговор
    Мамини златни..😊
  • 21 патриотъ

    11 0 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.Той и нашият Симеончо говореше за Велика България,ама си прибра имотите и си изчезна.
  • 22 Че Го Бара

    2 0 Отговор
    Тоя Кренвирш Леки,не искали много,що не ми яде чурито..
  • 23 Ахмак

    2 0 Отговор
    Преди доста години, когато американците наложиха "демокрацията" си, като направиха Косово, всички се кълняха, че това ще е неутрална държава. Няма да има претенции към съседите си, и ще спазва законите на ООН. Да, ама не!
    Всички знаехме , че шиптарите искат само едно - Велика Албания!
    Пичове, недейте да се карате тука - щели или не да питат Сърбия - никого няма да питат защото знаят че това е заповед от Щатите.
    А един шиптър, с паричният ресурс на краварите, е способен на всичко.
    Лошото за нас е, че след Косово, следва Македония, която е вече 70% албанска , и после - Родопите.
    А иначе наш Бойко, е по-по-най експерт ,по Западни Балкани.
Новини по държави: