12 Август, 2018 10:06, обновена 12 Август, 2018 10:30 3 310 14

Втора безсънна нощ в Букурещ

  • букурещ-
  • румъния

Продължават масовите антиправителствени протести в Румъния

Втора безсънна нощ в Букурещ - 1
Снимки: БТА/АР

Хиляди румънци излязоха на протест из улиците на столицата Букурещ, искайки за втора поредна вечер оставката на управляващото социалдемократическо правителство. Северните ни съседи са категорични в желанието си, а именно - оставката на кабинета и предсрочни избори.

Някои румънски медии твърдят, че на площад "Виктория" е имало 15 000 души. Други спрягат цифри до 40 000 демонстранти. До сериозни инциденти и сблъсъци с органите на реда не се е стигнало, за разлика от предния ден. Един човек е арестуван, на други 12 е оказана медицинска помощ.

Втора безсънна нощ в Букурещ

Протестиращите, сред които имаше и много емигранти, напуснали родината си заради лошите условия на живот, скандираха "Оставка", "Крадци". Голям брой семейства не се поколебаха да заведат и децата си.

Втора безсънна нощ в Букурещ

Междувременно социалдемократическата партия на Румъния отхвърли призивите за предсрочни избори, заявявайки че уличните демонстрации не трябва да получат възможност да свалят едно демократично избрано правителство от власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    6 8 Отговор
    Износ на революция. Гастарбайтерите ще си заминат до края на август, а боят ще остане да подредените румънци.
  • 2 Буги

    32 4 Отговор
    Даа, и 3та и 4та и 10та вечер ще така романеско ни показват как се прави, а в ПОМИЯРИЯ няма да си разваляме почивката я. Ей МЪРША/поетът го е казал/ кога ще се събудиш????
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дсасда

    23 2 Отговор
    Браво на румънците!
  • 5 Шарлатанче

    26 5 Отговор
    Така се прави. И аз самият участвам в протести дори, и когато нямам пряко отношение по казуса. Трябва да се подкрепяме и да бъдем единни срещу тази глутница, която ни изяжда всеки ден.
  • 6 сорос

    6 0 Отговор
    А тей, сега е ред на румънците да ни настигнат )))
  • 7 не им се радвайте много

    4 1 Отговор
    Новият преврат в Румъния – или как 3% соросоиди официално поискаха 33% от местата в парламента… https://bultimes.com/Новият-преврат-в-Румъния-или-как-3-соро/
  • 8 Plovdiv

    12 1 Отговор
    Pyмънците явно имат алтернатива щом искат нови избори. Ако тук има такива, само наглеците ще се сменят, друго няма да се промени. Но сегашните архинагляри просто вече не се търпят!
  • 9 антисоросоид

    5 0 Отговор
    Дааа, со ро сои дни нощи в Румъния. Тук няма нужда защото со ро сои дните НПО та управляват Бг.
  • 10 Наш

    4 6 Отговор
    Представете си,че едни американци са искали да усвоят един газ на един шелф.
    Представете си също че са дадени едни пари на едни организации да бутнат правителството, което не дава тоя газ.
    И едни платени медии отразяват по определен начин едни протести...
  • 11 Тома Неверни

    3 5 Отговор
    И там малоумните и красиви протестират срещу избора на работещите и плащащи данъци. А с това превъзнасяне на гастарбайтери стават нахални
  • 12 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    ако комунистите в румъния не си тръгнат ще имат големи ядове ама много големи.цинизма на румънските комунисти ,които искат да върнат румъния назад за да продължат с далаверките е толкова безочлив че няма на къде!ще ядат сапа и няма да има накъде да бягат!!!!

    Коментиран от #13

  • 13 ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Гледам, че има хора, които още ви връзват, ама стават все по-малко! Това, че в действителност не проявяваме никакъв интерес към Румъния, не значи, че някои не са запознати със ставащото там... за твое нещастие, повечето румънци са наясно - шментити с комунизма си ги заври в задника, че ти седи самотен явно ;) Научихме ви номерата и не минават, кухите хартийки на сорос, стават само за тоалетна хартия!
  • 14 ДОКО

    0 0 Отговор
    НИЩО НЕМА ДА ПОСТИГНЕТЕ БРАТЯ РУМЪНЦИ ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА САМО С ОРЪЖИЕ,ВЛАСТТА ЩЕ НАПРАВИ РОКАДИ ЩЕ СЛОЖАТ МАЛКО ГРИМ И ГОТОВО КАКТО СЪМ ВИ ОБЯСНЯВАЛ ТАКЪВ СТРОЙ ДЕМОКРАЦИЯ НЕМА И НЕМА ДА ИМА ДАЖЕ И ЕДИН ИЗВЪНЗЕМЕН МИ КАЗА ЧЕ И В ГАЛАКТИКАТА НЕМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЕМОКРАЦИЯ..КЪСМЕТ
Новини по държави: